Als je op zoek bent naar een hoed, wil je nu de trendy bivakmuts kopen

2021-11-29 08:49:17 By : Ms. Ann Lee

En dat is maar goed ook: deze trend is net op tijd voor de winter.

Er is maar één hoed waar iedereen dit seizoen naar op zoek is: de bivakmuts! In 2018/2019 op de kaart gezet door Raf Simons (destijds showde hij gebreide, veelkleurige items), maar nu ook enorm populair buiten de catwalks.

De wollen muts stamt uit de Krimoorlog (midden negentiende eeuw!) en is destijds uitgevonden door Engelse vrouwen. Ze besloten het item te breien voor hun mannen aan het front in Balaclava, Oekraïne. Niet zozeer om esthetische redenen, maar om de soldaten te beschermen tegen de snijdende kou, dus. Tegenwoordig wordt het meer geassocieerd met bergen en après-ski, maar het item biedt veel meer: ​​het wapent je tegen de kou en maakt sporten net een beetje veiliger.

Dat de hoed in 2021 weer razend populair wordt, komt waarschijnlijk door de sterke invloeden vanuit de skiwereld. Denk maar aan snowboots: die worden in het dagelijks leven steeds vaker gedragen. En dan hebben ontwerpers de bivakmuts een behoorlijk fashionable twist gegeven, waardoor hij ineens heel on-trend is. Zo bedacht Miu Miu kleurrijke gehaakte mutsen en namen Marine Serre, Jacquemus, Annakiki, Marc Jacobs en Givenchy ook de wollen muts op in hun collectie.

Het wereldwijde zoekplatform Lyst heeft de bivakmuts al bestempeld als een van de best verkochte stukken van het seizoen. Vooral geliefd: exemplaren van Paloma Wool, Miu Miu, New Balance en Weekday. Interesse om er een te kopen? Team ELLE heeft de mooiste webshop exemplaren voor je verzameld die ook nog eens met korting gescoord kunnen worden met Black Friday.

Een bericht gedeeld door Yin Fung 馮慧賢 (@yin.stagram)

Ook op de redactie is de hoed gespot. Redactie-assistent Yin Fung combineert het met een zonnebril voor een super stijlvolle look.

Een crèmekleurig exemplaar als deze is makkelijk te combineren en staat bijna iedereen goed. Shoppen met korting kan nog niet, maar wel met Black Friday 30% korting op de gehele collectie!

Dit lichtroze exemplaar is een superleuke toevoeging aan je wintergarderobe. Op 24 november heeft de Bijenkorf tot 30% korting op de collectie, dus nog even geduld.

Als dit je deze winter niet warm houdt, weten we het ook niet meer. Black Friday bij Mytheresa is elk jaar weer een feestje, want je shopt er met korting de mooiste designer items. Wees er vroeg bij, want op = op!

Dit is zeker een kleurrijke toevoeging aan je kast. De combinatie van roze en oranje is er eentje om verliefd op te worden. Met de kortingscode 'JUICY' krijg je 20 euro korting op leuke artikelen.

Gek op kleur? Dit stuk van Raf Simons brengt elke outfit tot leven.

Voorlopig is deze bivakmuts nog niet afgeprijsd, maar we houden je tijdens Black Friday in de gaten.

Niet alleen de kleur is dromerig, de bivakmuts is ook nog eens gemaakt van fleece stof! Nog een pluspunt: nu al in de uitverkoop met 30% korting.

Een bivakmuts met pompon, hoe geweldig is dit item van Cashmere in love? Nog even geduld, want deze komt binnenkort in de aanbieding.

Dit item van Marine Serre maakt van elke outfit een feestje dankzij de print.

Voorlopig is deze bivakmuts nog niet afgeprijsd, maar we houden je tijdens Black Friday in de gaten.

Zwart is met alles te combineren, dus het mag zeker niet ontbreken op dit lijstje. Nu al te koop op Miinto met 20% korting, dus pak de jouwe!