Warm weer: welke kledingstoffen zijn geschikt? - Radar - het consumentenprogramma van AVROTROS

2021-11-29 08:11:35 By : Mr. Chong Weng

Polyester, viscose, linnen of katoen: welke kledingstoffen draag je het beste bij warm weer en welke stoffen kun je beter vermijden? Huishoudexpert Zamarra Kok geeft tips.

Heb je kleding van linnen, katoen of zijde in de kast hangen? Op warme dagen kun je die stoffen het beste kiezen, omdat ze het meest ademen. Zorg ervoor dat deze materialen niet 'stiekem' vermengd worden met kunststoffen, adviseert Kok. Zo wordt er soms spandex (elasthaan) toegevoegd.

Die synthetische materialen, zoals polyester en rayon (viscose), zijn niet aan te raden bij hoge temperaturen, omdat ze je alleen maar warmer maken. Let op: ook veel damesondergoed is gemaakt van kunststof, waarschuwt Kok.

En, wellicht onnodig: ga voor kleding die lekker zit en niet voor een strakke outfit. En ga ook liever voor witte kleding: zweetvlekken vallen meer op als je grijstinten draagt.

Last van zweetgeurtjes in je kleding? Vul een emmer voor de helft met water en voeg een halve fles schoonmaakazijn toe. Week je kleding er ongeveer een uur in en gooi ze dan in de was.

We hebben al een reactie van je ontvangen, bedankt!

Op de hoogte blijven van consumentenzaken? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Je zou denken dat succesvolle mensen barsten van het zelfvertrouwen. Dat is vaak helemaal niet het geval. Hoe zit het daarmee?

Volgens de Schijf van Vijf probeerde voedingsonderzoeksjournalist Loethe een maand lang te eten: "Niet doen!"

Hoogleraar en depressiespecialist Robert Schroevers werkt aan betere behandelingen voor depressie.

Moeten we wel of niet onze twijfels hebben over E-nummers in voedingsmiddelen?