Veilig werken van top tot teen – Wel.nl

2021-11-29 09:13:53 By : Mr. Jack Jiang

Om in elke omgeving veilig te kunnen werken, heb je de juiste werkkleding nodig. Het is belangrijk om de juiste eigenschappen voor je werkkleding in te stellen zodat je goed beschermd bent. Verschillende beroepen brengen bepaalde risico's met zich mee. Dit kunnen allerlei beroepen zijn. Van bouwvakker tot kapitein van een vrachtschip, elk beroep stelt zijn eigen eisen. Om de juiste werkkleding voor uw beroep te hebben, moet u weten wat u nodig heeft. Als je hebt verzameld wat je nodig hebt om je beroep uit te oefenen, kun je gaan winkelen. Maar waar kun je deze werkkleding en werkschoenen kopen? En wat heb je nodig? Wij helpen u op weg met ons advies. 

Verschillende aanbieders verkopen allerlei werkkleding die speciaal is ontworpen voor bepaalde beroepen. Veel mensen zullen direct denken aan werkkleding die gemaakt is om scherpe of zware voorwerpen tegen te houden tijdens het werk. Dit hoeven niet de enige voorwaarden te zijn voor werkkleding. Dit kan bijvoorbeeld ook een reflecterende stof zijn of een bepaalde kleur. Daarnaast kunnen brand- of schokbestendigheid ook voorwaarden zijn voor werkkleding. Check vooraf bij je bedrijf wat de richtlijnen zijn voor werkkleding. Zo weet je zeker welke voorwaarden voor jou gelden. 

Naast werkkleding en werkschoenen kunnen er voor de uitoefening van uw beroep ook andere producten nodig zijn. Deze producten zijn er om jouw veiligheid op de werkvloer te garanderen. Denk aan veiligheidshelmen op een bouwplaats. Een ander voorbeeld zijn valhelmen, voor als je op grote hoogte of diepte moet werken. Het is belangrijk om op verschillende plekken extra zichtbaar te zijn. Dit soort werkplekken hebben meestal hesjes om extra op te vallen tijdens bepaalde werkzaamheden. 

Natuurlijk wilt u niets over het hoofd zien als het gaat om veilig werken. Daarom hebben we een handige checklist voor je opgesteld. Zo weet je zeker dat je veilig kunt werken op je werkplek. 

Hopelijk vindt u met bovenstaande informatie de juiste werkkleding voor uw beroep. Veel succes met je zoektocht naar de ideale werkoutfit!