Sharkoon RUSH ER40 review - TechGaming

2021-12-30 13:10:26 By : Ms. beryl Shah

TechGaming - Hardware reviews, tech nieuws en video's van Hollandse bodem

De Sharkoon RUSH ER40 is de nieuwste telg in de Rush-lijn van Sharkoon. Deze bedrade koptelefoon komt met een lading features, waaronder de coole 3D RGB-verlichting en een afneembare mic.

De RUSH ER40 is een splinternieuwe koptelefoon van Sharkoon. De meest opvallende feature van deze nieuwe telg uit de RUSH-lijn is de zogeheten 3D RGB-verlichting op de oorschelpen. Verdere veranderingen ten opzichte van de ander RUSH-koptelefoons zijn onder andere de in-line mute knop en volumebesturing. Daarnaast heeft deze koptelefoon een afneembare microfoon, wat super is voor als je alleen geluid nodig hebt.

Ook heeft de RUSH ER40 een eigen software, waarmee het geluid van de headset naar wens in te stellen is. De Sharkoon RUSH ER40 biedt dus een heel scala aan nieuwe en verbeterde features en dat alles voor een prijs van ongever € 30,-. Is deze koptelefoon voor het bescheiden budget de moeite waard? Daar gaan we aan het einde van deze review hopelijk antwoord op geven.

Hieronder treffen we de specificaties aan;

De Sharkoon RUSH ER40 zit boordevol nieuwe features. Zo heeft deze nieuwe telg in de RUSH lijn als eerste een detachable microfoon met bijgeleverde plofkap. Deze microfoon is omnidirectional en vangt dus geluid op overal rondom de microfoon. Een andere opvallende wijziging in het ontwerp is het verplaatsen van de volume control en de mute knop naar het in-line bedieningskastje in de kabel, hier kan ook de RGB modus op gekozen worden. De drivers in de RUSH ER40 zijn even groot als in de RUSH ER30, de ER40 drivers hebben echter wel een lagere impedantie en een lager vermogen dan de drivers in de ER30.

De schelpen van de RUSH ER40 zijn uitgerust met 3D RGB-verlichting. Deze verlichting kent twee standen: bewegend en stilstaand. In beide standen bestaat de verlichting uit regenboogkleuren. In combinatie met de mesh bekleding die over de verlichting heen zit geeft dit een heel tof effect.

We beginnen dit uitpakavontuur met de doos waarin de RUSH ER40 aankomt. Het betreft een stevige zwarte doos met een full-color foto van de RUSH ER40 is vol RGB ornaat. Ook zien we op de voorzijde van de doos de main features van deze koptelefoon. Op de achterzijde van de doos vinden we nog meer features van deze koptelefoon in veel verschillende talen.

Als we de doos openen, worden we begroet door de hoofdband van de RUSH ER40. De koptelefoon komt op een kartonnen houder waar binnenin de kabel en microfoon gevouwen zitten.

De totale inhoud van de doos is op deze foto te zien. Naast de koptelefoon en de microfoon bevat de doos een boekje met een manual en een vel met Sharkoon stickers.

De meegeleverde microfoon is volledig flexibel en detachable. Ook is er een plofkap voor op de microfoon meegeleverd.

Verder zien we hier het in-line bedienings-kastje van de RUSH ER40. Dit kastje zit op ongeveer 20 centimeter van de koptelefoon en is dus altijd makkelijk bereikbaa. Aan de voorzijde van diot kastje vinden we de muteknop voor de microfoon, als deze naar boven staat is de microfoon actief en als deze naar beneden staat is de microfoon uitgeschakeld.

Aan de rechterkant van dit bedieningskastje vinden we een wieltje waarmee het volume van de microfoon kan worden ingesteld. Hieronder zit een klein knopje waarmee de RGB bediend kan worden. Er zijn drie standen voor de RGB: uitgeschakeld, bewegend en stilstaand. Door op het knopje te drukken, scroll je door deze mogelijkheden heen.

Als laatste de koptelefoon zelf. De eerste indruk van de Sharkoon RUSH ER40 is goed. Hert lijkt een stevige koptelefoon te zijn. De hoofdband is vervaardigd van kunstleer en is goed verstelbaar. De oorschelpen van de RUSH ER40 zijn vervaardigd van hard plastic met een afwerking van metalen mesh over de RGB zones heen. Dit geeft de koptelefoon een stoere look. Op de oorschelpen staan een grote R en L om aan te geven wat de rechter- en linkeroorschelp is. Deze zijn in het kenmerkende lettertype van Sharkoon, welke zeker meehelpen voor de stoere look van deze koptelefoon.

De oorkussens zijn bekleed met stof en zijn afgewerkt met een kunstleren rand. Hierdoor ademen de kussens erg goed en raakt je hoofd niet oververhit met deze koptelefoon op.

Op de linkeroorschelp zit aan de onderzijde de 3,5mm connector voor de microfoon. Deze heeft een klein uitsparinkje aan de buitenzijde waardoor de microfoon maar op één manier geplaats kan worden en dus altijd goed zit.

De software van de Sharkoon RUSH ER40 is vrij uitgebreid voor een headset in deze prijsklasse. In het hoofdscherm van de software kan het volume aangepast worden. Dit kan voor de hele headset of per oor geregeld worden. Door met de rechtermuisknop op het luidspreker of het microfoon symbool te klikken, kan je in overige schermen van de software komen.

De opties die via deze menu’s in gesteld kunnen worden, zijn vrij uitgebreid. Voor de luidsprekers zijn verschillende menu’s beschikbaar, van een equalizer tot een virtual speaker shifter. Met deze speaker shifter kan handmatig of automatisch de richting van geluid veranderd worden. Daarnaast werkt de software met Xear-surroundgeluid. De beschikbare opties hierin zijn de Xear SingFX, waarmee tonen veranderd kunnen worden, en Xear Surround Max. Met deze functie kan van stereogeluid dus surroundgeluid gemaakt worden.

Ook voor de microfoon zijn verschillende menu’s beschikbaar. Hier kan naast het instellen van het volume onder andere microfoonecho worden ingesteld en zitten er presets voor stem vervorming in. Als laatste is er ook noise reduction in te stellen voor de microfoon om het oppikken van omgevingsgeluiden tegen te gaan.

De RUSH ER40 is duidelijk ontworpen om langdurig gedragen te worden. Zelfs als de hele dag met deze koptelefoon op gewerkt wordt, blijft deze comfortabel om te dragen. De oorkussens zijn groot genoeg om volledig over het oor te vallen. Hierdoor krijg je niet na langer gebruik pijn in je oren. Ook zit de koptelefoon niet te strak om je hoofd heen en krijg je dus geen drukplekken op de plaats van de oorkussens. De grootte van de koptelefoon is goed en stabiel af te stellen met kleine incrementies. Hierdoor is de goede pasvorm altijd te bereiken.

Door de stoffen bekleding van de oorkussens is de RUSH ER40 een koptelefoon die goed kan ademen. Geen zweterig hoofd dus met deze koptelefoon. De stoffen bekleding zorgt ook goed voor het verdelen van de druk van de koptelefoon. Zelfs voor mij als brildrager is het langdurig dragen van deze koptelefoon heel erg goed te doen.

De bediening van de koptelefoon met het in-line bedienings kastje is erg gemakkelijk. Door de korte afstand tot de koptelefoon is dit kastje altijd binnen handbereik. De verschillende knoppen op de in-line besturing werken ook erg goed en intuïtief.

De Sharkoon RUSH ER40 heeft geen opvallende geluidskwaliteit. Van een koptelefoon in deze prijsklasse hoef je dat ook niet te verwachten. Het geluid van deze koptelefoon is echter meer dan voldoende om mee te gamen en ook muziek luisteren tijdens het gamen en/of werken is zeker goed te doen.

Het geluid van de koptelefoon is duidelijk en wordt ook met meerdere geluiden door elkaar geen brij. Met behulp van de software kan er nog van alles aan het geluid veranderd worden. Zo kan onder andere de equalizer naar wens worden ingesteld. Ook kan met de software surround geluid aangezet worden.

Dan nu het sluitstuk van deze review, de conclusie. Is de Sharkoon RUSH ER40 een headset die het aanschaffen waard is of betreft het een headset die je beter links kan laten liggen.

Als eerste de bouwkwaliteit van de headset. De headset is stevig uitgevoerd en kan tegen een stootje. Ook de kabel verdient hierin alle lof; ik heb twee honden die graag onder mijn bureau liggen en af en toe hier ineens onder vandaan schieten. Het is meermaals voorgekomen dat ze hierbij om hun kop heen de kabel van de RUSH ER40 meenamen en zo de hele headset van mijn hoofd trokken. Zowel de headset zelfs als de kabel waren niet onder de indruk van deze vliegpogingen en zijn onveranderd blijven presteren.

Naast stevig is deze headset ok nog comfortabel om te dragen, ook met lange gamesessies blijft de koptelefoon goed zitten en geeft geen druk op je hoofd of oren, zelfs niet in combinatie met een bril. Ook de ventilatie is goed geregeld, een zweethoofd zal je niet krijgen van het dragen van deze headset.

De besturing van deze headset is goed en simpel. De in-line besturing voor volume, microfoon en RGB zijn erg gemakkelijk en goed geplaatst op de kabel waardoor ze altijd goed binnen handbereik zijn. De 3D RGB-verlichting van de RUSH ER40 is mooie toevoeging aan deze koptelefoon die hem een stoer en luxer uiterlijk geven. In combinatie met de afwerking van mesh door de verlichting heen, geeft dit gewoon een heel cool effect.

De software die bij de Sharkoon RUSH ER40 te verkrijgen is had naar mijn mening wel wat fijner gekund. Zonder het opzoeken van de handleiding voor de software zijn de functies niet heel gemakkelijk te vinden. Een systeem met meerdere tabbladen had naar mijn mening beter gewerkt dan de menu koppelen aan het symbool voor de luidspreker. De functies binnen de software zijn echter vrij uitgebreid voor een headset in deze prijsklasse.

Alles in acht genomen, ben ik zeker tevreden met deze koptelefoon. Het is geen high-end headset, maar voor de zeer schappelijke prijs van ongeveer € 30,- mag je zeker niet klagen. De functies van deze headset zijn dik in orde en in combinatie met de uitstekende bouwkwaliteit verwacht ik dat je erg lang veel plezier kan hebben van deze superscherp geprijsde koptelefoon. Voor de gamer met een beperkter budget is deze nieuwe headset van Sharkoon, dus zeker een topkeuze en daarom geef ik dik verdiend deze koptelefoon de Techgaming award, the perfect choice on a budget.

Review: Razer Barracuda X (Quartz)

RTX 3050 lanceert op 27 januari; onthulling op 4 januari

Review: Corsair Vengeance 32GB DDR5-5200 CL38 kit

Review: Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux

Review: Razer Kraken V3 HyperSense

Laat een reactie achter Annuleer reactie

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Bewaar mijn gegevens voor de volgende keer.

Review: ASUS ROG Strix XG16AHP-W (Wit)

Review: Cooler Master Caliber X1

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid