Ook buiten en op werk mondkapje, liever niet van stof | Binnenland | Telegraaf.nl

2022-05-28 07:38:50 By : Ms. Michelle Liang

DEN HAAG - Ook buiten en op de werkvloer wordt mensen geadviseerd een mondkapje te dragen, als er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Dat is het nieuwe advies, meldt zorgminister Ernst Kuipers op de persconferentie. Stoffen en zelfgemaakte mondkapjes worden afgeraden: de medische variant krijgt de voorkeur.

Het advies is om een wegwerpmondkapje te dragen en zelfgemaakte mondkapjes worden afgeraden. Daarnaast geldt een advies om een zelftest te doen bij klachten en voor een bezoek aan anderen.

De kosten van mondkapjes en zelftests zijn niet meer op te brengen voor mensen met lage inkomens. Dat stelt FNV. De vakbond pleit voor een landelijke regeling om de kosten voor die groep mensen te compenseren.

„Voor een gezin met twee kinderen kom je al snel aan tientallen euro’s extra per maand aan mondkapjes en zelftesten”, zegt vicevoorzitter Kitty Jong van FNV in een toelichting. „Daar doen sommige gezinnen een of twee weken boodschappen van.” Volgens FNV stellen „enkele” gemeentes al gratis tests en mondkapjes beschikbaar voor mensen met lage inkomens. De vakbond vindt dat oneerlijk en onacceptabel voor mensen die in andere delen van het land wonen. „De politiek moet zijn verantwoording nemen.”

Dagelijks tijdens de lunch een update van het belangrijkste nieuws.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Met Max Verstappen als leider in het wereldkampioenschap strijkt het F1-circus dit weekend neer in Monaco. Red Bull is al jaren sterk in de straten van het ministaatje. Toch zijn ze dit jaar niet de favoriet, vertelt verslaggever Erik van Haren.

Een Tesla in Amsterdam hangt al acht weken aan een laadpaal. Volgens de gemeente is de eigenaar op vakantie. Buren vragen zich af waarom de wagen niet kan worden weggesleept.

Op de luchthaven van Newark (Amerika) loopt een confrontatie tussen een medewerker van United Airlines en American footballspeler Brendan Langley compleet uit de hand. Op beelden die viraal gaan, is te zien hoe de mannen slaags raken met elkaar.

Aan tafel bij Vandaag Inside gaat het over het overlijden van vriend van de show Willibrord Frequin. Hij was een goede vriend van René van der Gijp en speelde achter de schermen een bijzondere rol voor de mannen aan tafel.

De Moskovieten en de inwoners van andere Russische steden moeten het niet alleen stellen zonder Amerikaanse hamburgers. Luxe Zwitserse sieraden en horloges zijn er vanwege de oorlog in Oekraïne ook niet meer te krijgen, bleek tijdens het filmfestival in Cannes.

Een flow of thinkers, zoals Sigrid Kaag het noemt, is nu weer bijeen in Davos. De particuliere organisatie World Economic Forum organiseert daar een fly-in voor iedereen die belangrijk is of als zodanig wordt gezien.

Er is weinig chemie tussen flitsbezorger Gorillas en de gemeente Amsterdam. Tot verdriet van Sadik Cevik, manager Benelux van de supersnelle boodschappenbezorger. „Met Rotterdam hebben we een prima contact. Waarom is dat in Amsterdam niet mogelijk?”

Bedrijven die niet direct besloten om zich wel of niet terug te trekken uit Rusland, moesten dit op social media bezuren met een oproep tot een consumentenboycot. Johan Derksen werd na zijn kaarsverhaal massaal gecanceld. „Er is geen tijd meer voor een gesprek. Iedereen heeft meteen zijn mening klaa...

Rokers in verschillende Europese landen waaronder Nederland, grijpen mis op zoek naar hun favoriete tabaksartikel. Diverse merken sigaretten en sigaren zijn niet verkrijgbaar, of in een ander formaat verpakking. „Tabak is er genoeg, maar verpakkingsmateriaal is nauwelijks nog verkrijgbaar.”

Voor de een is geld een bron van plezier, voor de ander juist een grote zorg. In de rubriek Kasboek opent een lezer zijn of haar huishoudboekje. Hoeveel geld komt er binnen? En blijft er aan het einde van de maand nog wat over?