Nieuws uit Berkelland » Mike Krabbenborg van RTC de Stofwolk ontvangt kampioenstrui - Eibergen, Neede, Borculo en Ruurlo!

2022-05-28 07:34:49 By : Ms. Christy Cassey

BERKELLAND- Eindelijk was het zover voor Mike Krabbenborg. De Nederlands kampioen op de baanonderdelen Sprint en Keirin bij de junioren mocht zijn felbegeerde rood-wit-blauwe trui in ontvangst nemen. Deze is aan hem uitgereikt door Robbert van Veldhuizen van RTC de Stofwolk hoofdsponsor Woest-Sport in Borculo.

Trots RTC de Stofwolk en Woest-Sport zijn ongelofelijk trots op de behaalde resultaten van Mike. Voor Woest-Sport is dit de eerste kampioenstrui met hun logo en sponsornaam. “Voor de vereniging is dit ook een enorme opsteker, omdat wielrennen toch een sport van ’truien’ is. En nu hebben we er mooi een rondfietsen binnen de vereniging. Elke beginnende wielrenner droomt van een trui en om er een te winnen is niet voor iedereen weggelegd. Dat het Mike gelukt is op 2 disciplines maakt het extra bijzonder. Mike kan de trui met veel plezier en trots gaan dragen en Woest-Sport en RTC de Stofwolk wensen Mike veel succesvolle kilometers in het rood-wit-blauw”.

Ekaterina Levental vertelt, zingt, danst en speelt haar levensverhaal in de synagoge van Borculo BORCULO - Indrukwekkend is het verhaal dat mezzosopraan, harpiste en performer Ekaterina Levental op zondag 12 juni vertelt in haar solovoorstelling ...... Lees verder »

Kindermiddag met gebarentaal in Bibliotheek EIBERGEN - Na succesvolle edities voor volwassenen in Eibergen en Lichtenvoorde verzorgt Femke Keupink op woensdag 15 juni, om 14.00 uur, in de Bibli...... Lees verder »

Uitvinden met Lego WeDo in Ruurlo en Eibergen EIBERGEN – Op 8 juni kunnen alle uitvinders aan de slag in het BIEBlab. Je gaat aan de slag met Lego WeDo. Het BIEBlab begint om 15.00 uur. Het aanme...... Lees verder »

Workshops digitale gezondheid in bibliotheek BERKELLAND - De maand juni staat in de Bibliotheek Oost-Achterhoek in het teken van gezondheid. In alle drie gemeentes (Oost Gelre, Berkelland en Win...... Lees verder »

DEO JO19 kampioen BORCULO - Wat een apotheose voor de jongens van trainer Marcel Platje! Tien dagen geleden was de opdracht simpel. Drie finales winnen en hopen op een...... Lees verder »

Zanger en pianist Roon Staal komt naar Ruurlo tijdens zijn Zomer Tour RUURLO - Na de succesvolle Lente Tour trekt de 42-jarige zanger, componist, pianist en acteur Roon Staal weer door het land met zijn Zomer Tour. Die ...... Lees verder »

We zien elkaar in Berkelland op 15 juni BERKELLAND - Op woensdagavond 15 juni organiseren het Naoberfonds, het Platform Vrijwilligers en de Bedrijvenkring Berkelland een avond om elkaar te ...... Lees verder »

Berkelland concours Hemelvaartsdag in Neede NEEDE - Het Berkelland concours is het jaarlijkse spring- en dressuurevenement tijdens Hemelvaart van de Needse vereniging de Pasruiters. Op donderda...... Lees verder »

Uitslagen bedrijfs-schiettoernooi Diabolo Borculo BORCULO - Het bedrijven toernooi van 2022 georganiseerd door schietvereniging Diabolo zit er alweer op. Het toernooi heeft weer veel enthousiaste tea...... Lees verder »

Militaire oefening van 30 mei tot en met 2 juni in Berkelland BERKELLAND - Het ministerie van Defensie houdt van 30 mei tot en met 2 juni 2022 een oefening. De oefening speelt zich ook af in Berkelland. Er doen ...... Lees verder »

Gezamenlijke Pinksterviering van de ‘Berkellandkerken’ in Borculo BERKELLAND - Op pinkstermorgen, 5 juni a.s., organiseren de PKN-gemeenten PG De Wijngaard, PG Eibergen-Rekken en PG Neede het Pinksterfeest in een ge...... Lees verder »

Vernieuwde Achterhoek Raad gestart na verkiezingen BERKELLAND - Maandagavond 23 mei vulde de hal van de DRU Cultuurfabriek zich met ongedwongen kennismakingen rondom informatiestands van de zes themat...... Lees verder »

Fratsen gedoo NEEDE - Wat een gedoo is `t toch,iedereene mut mear betalen deur de hooge energieprieze,moar snappen kun e wij `t neet. Ollie maatschappen dreit woek...... Lees verder »

Fratsen Tegenstriedigheden NEEDE - Langzamerhand kump `t zowiet dat gin mense de wereld mear snapt. De hele wereld is `t deroaver ens dat wij wat zuuniger mot wean op de eardbo...... Lees verder »

Fratsen Borstbeeld NEEDE - Willem Sluiter joarenlang e woont in Eibargen moar `t blik dat dissen dominee en dichter in Neede is geboren. Dat kunt wij as Needenaren natu...... Lees verder »

Fratsen de fotograaf NEEDE - In vrogger tied, eigenlijk nog ens neet zo lange e leden, was `t `n hele toestand as der een fotograaf kwam. Ieder mos dan de zundagse kleare...... Lees verder »

NEEDE – In het hele land openden molenaars afgelopen weekend hun deuren tijdens het Nationale Molenweekend. Zo ook in Neede, waar Bennie Mensink met zijn collega’s de molen aan de Diepenheimseweg in het zonnetje zet. Tijdens dit weekend vragen ze aandacht voor de aanwas van nieuwe molenaars, want die is op dit moment minimaal. Mensink: “Het is een prachtig ambacht, dat niet verloren mag gaan.” Zo’n twintig bezoekers hebben zich op zaterdagochtend verzameld in- en rondom de molen. Er worden pannenkoeken gebakken, je kan rieten manden vlechten en een rondleiding krijgen door de molen. “In dit gedeelte maken we de mix voor ons brood, pannenkoeken en cakes. Onze zelf gebouwde mechanismen worden aangedreven door de wieken van de molen. We hebben het mooi voor elkaar hier”, zegt een tevreden Mensink.

Stoppen Jong en oud geniet van de molen, die sinds kort op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. “We hopen op jonge mensen die zich aanmelden voor de opleiding van molenaar, want het is veel te leuk om dit verloren te laten gaan”, vindt Mensink. Ondertussen hoopt Mensink nog jaren actief te blijven als molenaar. “Ik denk er nog lang niet aan om te stoppen, ik hoop tot m’n oude dag door te gaan.”

Visboer in Ruurlo bestrijdt inflatie met vis

film: Historische Trekkerclub Rietmolen organiseert weer toertochten

Henk Vruggink gaat al sinds 1994 door het leven als ‘Der Lustige Heinrich’

Peter van Heek kwam naar het gemeentehuis voor Tonni Worgoor, maar Tonni kwam voor Peter

Martijn Temmink met 45 jaar de benjamin van de onderscheiden Berkellanders

Kijkje bij Villa Smits in Eibergen

Onvoldoende vertrouwen dat OBL de stabiliteit kan geven voor een stabiele coalitie

Frank Jonk (CDA) neemt gedesillusioneerd afscheid van de gemeenteraad

Gratis compost voorraad in Berkelland na 1,5 uur helemaal op

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal! BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu...... Lees verder »

Geest eren GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa...... Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’ ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ...... Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs...... Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ...... Lees verder »