Nieuwe collectie circulaire shirts van kledingmerk SKOT

2021-12-14 17:19:52 By : Ms. Vivi Wu

Het Nederlandse kledingmerk SKOT introduceert een collectie duurzame overhemden waarvan de stof bestaat uit gerecycled materiaal en biologisch katoen. Hiermee speelt SKOT in op een groeiende trend om circulair te produceren en zo minder afhankelijk te worden van nieuwe grondstoffen. De stof van de shirts bestaat voor 36% uit Refibra™ (Lyocell), een duurzaam garen gemaakt van gerecycled katoen en houtpulp uit beschermde bossen. Het productieproces van Refibra™ is volledig circulair. De overige 64% van het shirt is gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen. Het is uniek dat deze mix van duurzame en circulaire garens gebruikt wordt voor overhemden, omdat gerecycled materiaal meestal niet zo geschikt is voor de dunne en lange garens van overhemden. SKOT is erin geslaagd een sterk garen te ontwikkelen dat een lange levensduur van het shirt garandeert.

Het probleem met het recyclen van kleding is dat de kwaliteit van het garen snel achteruit gaat. Met de huidige techniek, mechanische vervezeling, gaat de helft van de lengte van het garen snel verloren. Voor kleding met dikkere stoffen, zoals jeans en gebreide truien, is dit geen probleem. Er wordt al geruime tijd gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. Maar voor delicate stoffen, zoals bedlinnen en overhemden, is recycling zeer moeilijk toe te passen. Ruben van Veen, oprichter van SKOT: “Natuurlijk moet een kledingstuk ook lang meegaan, anders is het nog steeds niet duurzaam. Met deze stof kunnen we een hoogwaardig product aanbieden, dat enorm veel CO2 bespaart, water en energie."

"Een overhemd is een klassiek kledingstuk voor de man. Stijlvol en elegant. SKOT richt zich op de bewuste man die er goed uit wil zien, maar ook kleine stapjes wil zetten om duurzaamheid te integreren in het dagelijks leven. Voor deze man is er nu een uitstekende oplossing is beschikbaar, omdat de nieuwe circulaire shirts duurzaamheid combineren met topkwaliteit en klasse", aldus Ruben.

De overhemden zijn geweven in twill, wat een luxe uitstraling geeft en makkelijk te strijken is. De knopen zijn gemaakt van corozo, ook wel plantaardig ivoor genoemd. Voor de liefhebbers van een strakke, spitse rand is er een uitsparing gemaakt voor ribben. De shirts bevatten ook veel unieke details, zoals een borduursel aan de binnenkant van de mouw met 'You make a difference'.

De shirts zijn verkrijgbaar in de webshop van SKOT Fashion. Qua pasvorm is er keuze tussen slim fit en regular fit, maar ook met een extra lange mouw, ook wel mouwlengte 7 genoemd.

Over SKOT SKOT is een Nederlands kledingmerk voor heren en biedt duurzame kwaliteitsoverhemden en T-shirts met een hoogwaardig design. Het bedrijf produceert shirts en T-shirts van gecertificeerd biologisch katoen met een minimale impact op de natuur en een positieve impact op de mensen die het maken. Met eerlijke prijzen en transparantie over het productieproces. De missie van SKOT is om bij te dragen aan 100% duurzame mode. De reis begon met de productie van duurzame overhemden. Nu wordt de volgende stap gezet met het ronde shirt.

Voor meer informatie: hello@skotfashion.com en www.skotfashion.com  

Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | BioJournaal.nl

Schrijf u in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

U ziet deze pop-up omdat dit de eerste keer is dat u onze site bezoekt. Als je deze melding altijd ziet, heb je je cookies uitgeschakeld en blijven ze verschijnen.