Slechte geuren, bah! Wat te doen tegen zweetvoeten? | Kijk naar nieuws

2021-12-14 17:21:57 By : Ms. Angelababy Zhang

contact & info cookie tip ons             

We zijn allemaal mensen en iedereen heeft last van voeten die niet fris ruiken. Dat betekent natuurlijk niet dat je er mee moet blijven rondlopen.

Wat te doen tegen zweetvoeten? Na het lezen van de handige tips in dit artikel heb je er geen omkijken meer naar!

Zweten is een heel normaal lichamelijk fenomeen. Bij veel inspanning of wanneer je het warm hebt, komt er vloeistof met zout vrij uit de zweetklieren. Dit proces wordt ook wel zweten genoemd. Door te zweten blijft je lichaam koel. Het meeste zweet komt vrij op de voeten, handpalmen en armen.

Wist je dat voeten meer zweetklieren bevatten dan enig ander lichaamsdeel? Op elke voet zitten maar liefst 125.000 zweetklieren! Je kunt je dus voorstellen dat dit lichaamsdeel onaangenaam kan gaan stinken als het niet goed verzorgd wordt. Een anti-transpirant is daarom onmisbaar. Dit product blokkeert de zweetklieren voor een tijdje. Handig als je bijvoorbeeld een lange wandeling gaat maken bij warme temperaturen. Of misschien staat u regelmatig op het sportveld en transpireert u daarom veel.

Onderzoek van de American Academy of Dermatology toont aan dat anti-transpirant het beste werkt als het 's nachts op je voeten wordt aangebracht. Doe dit bij voorkeur voor het slapen gaan en was het 's ochtends af. Herhaal dit proces drie tot vier nachten achter elkaar en je zult snel resultaat zien. Wist je dat zweethanden binnenkort tot het verleden behoren? Onlangs is er een nieuwe techniek geïntroduceerd die patiënten met zweethanden helpt om van hun klachten af ​​te komen.

Iedereen transpireert wel eens, maar hoeveel verschilt van persoon tot persoon. Zweet je vaak? Dan is het misschien een goed idee om een ​​dagboek bij te houden van zweetmomenten. Dit klinkt misschien niet erg fris, maar het is erg handig. Je houdt bij wanneer je begon te zweten. Was dit bijvoorbeeld na het eten van bepaald voedsel of vanwege een bepaalde emotie? Dan kun je stappen ondernemen om deze triggers zoveel mogelijk te vermijden.

Veel mensen transpireren als het warm is. In de zomer dragen ze bijvoorbeeld sokken van dik materiaal waardoor de voeten gaan stinken. Gelukkig kun je nare geurtjes gemakkelijk voorkomen door tijdens de warmere maanden katoenen sokken te dragen. Dit zorgt voor een goede ventilatie en voorkomt onaangename geurtjes. In de wintermaanden raden we wollen sokken aan. Ze zijn warm en comfortabel zonder je voeten te veel te laten zweten. Het is echter geen goed idee om nylon sokken te dragen. Deze synthetische stof houdt veel vocht vast en dat is niet de bedoeling.

Tegenwoordig verkopen steeds meer fabrikanten vochtafvoerende sokken. Deze anti-sweat sokken vind je vast wel in de dichtstbijzijnde sportwinkel. Het voordeel van deze speciale sokken is dat ze speciale chemicaliën bevatten die het aantal bacteriën op de voeten verminderen. Hierdoor is het vochtgehalte van je voeten een stuk minder hoog. En, net zo belangrijk, je hebt geen last meer van stinkende voeten!

Het is belangrijk om je voeten droog te houden. Zoals gezegd kan dat met vochtafvoerende sokken, maar ook schimmeldodende poeders behoren tot de mogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat je voeten droog en geurvrij blijven. Wist je dat het zelfs helpt om je voeten te besprenkelen met maizena? Ook dan blijven ze droog. Maïszetmeel is echter minder effectief tegen schimmels.

Het niet dragen van de juiste sokken helpt in de strijd tegen zweten. Goed schoeisel is net zo belangrijk. Kies voor kwaliteit en koop schoenen van leer. Dit materiaal ademt het beste en voorkomt onaangename geurtjes. Draag geen lakleren of plastic schoenen als je zweetvoeten wilt vermijden. Dit materiaal laat geen goede luchtstroom toe en veroorzaakt zweetvoeten.

Vergeet ook niet te controleren of je schoenen de juiste maat hebben. Als je schoenen te strak zitten, komen je tenen vast te zitten. Door de beperkte ruimte komen zweetvoeten nog steeds voor en dat wil je voorkomen. Draag indien nodig inlegzolen om het risico op zweetvoeten te verminderen. Tegenwoordig heb je absorberende inlegzolen die vocht afvoeren.

Drink ten slotte genoeg om gehydrateerd te blijven. Dit verkleint ook de kans op zweten. Het spreekt voor zich dat voldoende water drinken belangrijk is in de warmere maanden en tijdens het sporten. Hierdoor wordt je lichaamstemperatuur gereguleerd en zweet je minder. Dit vermindert ook het risico op oververhitting, wat een probleem is bij sporters. Wat te doen tegen zweetvoeten? Eigenlijk is het antwoord heel simpel: draag de juiste sokken en schoenen, koop de juiste anti-transpirant producten en drink voldoende.

Lees ook: 'Is het vergelijken van energie de moeite waard?'

Onze klanten:       

       zorgverzekering vergelijken

       autoverzekering vergelijken