Materiaal en design: zo kies je het dekbedovertrek dat bij je past - dichtbij Apeldoorn

2021-11-29 08:45:38 By : Ms. Sophie Huang

Bijna iedereen slaapt eronder, maar Marcel van team Slaapidee Apeldoorn krijgt regelmatig vragen over de verschillen tussen katoen, katoen-satijn, flanel of jersey beddengoed. Zonder je te vervelen met technische details, helpt slaapexpert Marcel ons om alle soorten dekbedovertrekken op een rijtje te zetten. 

“Alle dekbedovertrekken die wij bij Slaapidee verkopen zijn gemaakt van 100% katoen. Het verschil zit in de manier van weven. Katoen, katoenperkal en katoenflanel is geweven met een platbinding. Als we het hebben over katoensatijn, dan is het satijnbinding. Het aantal draden – de thread count – per inch is hoger, wat meer glans, zachtheid en flexibiliteit geeft aan je dekbedovertrek.”

En dan is er nog de bekende jersey variant. “Het katoen is gebreid in plaats van geweven. Dit zorgt ervoor dat er een lichte rek in de stof zit en dat je dekbedovertrek of hoeslaken dikker is dan satijn of perkal.”

Welk dekbedovertrek past het beste bij jou? “Elk voordeel heeft een nadeel. Dit geldt zeker ook voor een overkapping. Katoen is licht en neemt goed vocht op, ideaal voor de warmere periodes. Nadeel is dat katoen krimpt en kreukt.”

Als je een hekel hebt aan strijken, dan is katoen misschien geen slimme keuze. Probeer in plaats daarvan een katoenen satijnen hoes. “Het voelt zacht en glad aan, en door de satijnbinding zit je haar de volgende ochtend niet helemaal in de war. Omdat satijn gladder aanvoelt, kan het even duren voordat je eraan gewend bent. Doordat het wollig en dikker aanvoelt, is flanel warmer, dus perfect geschikt in de winterperiode. Maar als je het snel warm krijgt, is flanel niet de meest geschikte keuze.”

Misschien nog wel belangrijker dan de stof is het ontwerp van een hoes. “Onze fabrikanten trekken echt alles uit de kast om met de mooiste, gekke, kleurrijke ontwerpen en prints te komen. Dat kan leiden tot een kleine vorm van keuzestress, maar bij Slaapidee helpen onze adviseurs je graag bij het maken van een keuze hierin.”

De slaapexperts van Slaapidee hebben ervaring met en oog voor kleuren, trends en stijlcombinaties. Vertel ons welke stijl je leuk vindt en hoe je slaapkamer is ingericht, en zij helpen je de ideale aanvulling op je interieur te vinden. In sommige gevallen mag je het dekbedovertrek zelfs mee naar huis nemen om te kijken of de combinatie perfect is!

Slaapidee Apeldoorn is erg enthousiast over de nieuwe, ruime najaarscollectie. Met beddengoed van merken als Essenza, Bedding House, Kardol & Verstraten en Refined is er voor iedere interieurstijl een mooi design. Ga snel naar de winkel om een ​​kijkje te nemen, want van 21 oktober t/m 5 november 2019 ontvang je 10% korting op een nieuw dekbedovertrek!

Geleverd door The House of Beauty

5x nieuwbouw in Apeldoorn: met deze tips maak je meer kans

De kerstkaartenactie is er weer: stuur een kerstgroet naar het zorgpersoneel van Gelre ziekenhuis Apeldoorn

Geleverd door The House of Beauty

Gepresenteerd door Jansen Mulder Advocaten

Blijf op de hoogte van alles uit Apeldoorn

© 2021 - DPG Media BV - Alle rechten voorbehouden