Leggings met split: dit zijn de 9 mooiste versies van dit seizoen

2021-12-27 17:42:25 By : Ms. JANE MA

We zetten de mooiste leggings op een rij die je ook buitenshuis aan wil.

De zomer is officieel voorbij en de herfst is begonnen, hopelijk een tijd waar we nog meer van onze pre-corona activiteiten kunnen hervatten, zou je ook je leggings weer kunnen inruilen voor de spijkerbroeken die stof hebben verzameld het afgelopen jaar.

Maar willen we de spijkerbroeken wel weer tevoorschijn halen? De skinny jeans zit er in ieder geval voorlopig even niet meer in. We gaan dit seizoen voor grote wijde, broeken die comfort bieden, maar zeggen zeker nog geen gedag tegen de comfort die de legging ons dit jaar heeft geboden.

Alleen hebben we wel wat hulp nodig hoe je die dan ook stijlvol naar buiten draagt. De broekenhit die de afgelopen zomer al stilletjes inzette biedt een stijlvolle én comfortabele middenweg: de legging met split. Hierbij draait het niet zozeer om de lengte van de legging, maar om een detail aan de onderkant: de split hem. De split in de legging zorgt ervoor dat je lekker kan flaneren met een mooi muiltje of hak eronder, maar zorgen met je favoriete sneakers voor een meer casual look. Kortom: elegant en het vereist geen ingewikkelde stijltips. Sneaker, hoge hak, ballerina; het kan er allemaal onder. We verzamelden de mooiste leggings met split voor je die je ook prima buitenshuis kunt dragen.

Onderstaande items koop je op 25 september tijdens ELLE Smart Shopping Day & Night met korting. Alle deelnemende merken en de voorwaarden vind je terug onderaan deze pagina.

ELLE Smart Shopping Day & Night op zaterdag 25 september is hét grootste shopping event van Nederland voor je personal style. Want dat is smart shoppen: alleen kopen wat echt bij je stijl past en weten hoe je vervolgens zo lang mogelijk plezier hebt van een item. Op 25 september shop je in winkels én online met behulp van Klarna bij tientallen merken met een fijne korting: alle kortingscodes vind je in het oktobernummer van ELLE dat nu in de winkels ligt en je hier online kunt bestellen.

De zwarte legging is al jaren een veilige optie voor in je capsule garderobe, alleen werd die wel vaak binnenshuis of in de sportschool gedragen. Anno 2021 verschijnt-ie in een variant met subtiele splitjes aan de voorzijde.

Zo zien we de legging voor de zomer graag. Een fel groen exemplaar van AsYou heeft de kleur die gemaakt is om te paraderen en flaneren, in elk seizoen.

De diep bruine kleur van deze fijne legging met hoge taille geeft je de herfst-vibes die je nodig hebt voor het komende seizoen. Hoe stijl je deze kleur in je garderobe? Onze voorkeur gaat naar een knap herfst pallet, combineer de legging met oranje en rode tinten voor een dagje uit met je vriendinnen en maak hem werkvloer proef door een witte oversized blouse en een paar pumps eronder te gooien.

Deze toffe legging van faux leather maakt zelfs je wollige gebreide trui instant cool.

Ga je liever voor een legging met een print? Dan is deze slangenprint legging met een flatterende pasvorm voor jou. Style deze legging met een spaghetti top, oversized blazer en vergeet je bucket hat de ultieme herfstlook. € 26,20 SHOP

Knap en comfortabel, het flaired silhouet heeft als eigenschap dat het je benen net wat langer doet lijken. De stretchy tailleband biedt de comfort die je nog gewend bent van het thuiswerken.

Deze crème-kleurige legging heeft subtiele splits aan de voorzijde die dienen als ware luikjes om met je knappe laarzen te pronken in de herfst.

Transformeer deze legging voor een day to night look met overdag een tanktop, een spijkerjack en sneakers voor een dagje in de stad. En ga voor je drankje in de avond voor een bandeautop met een oversized bikerjack en hakken de deur uit.

Comfort doch chique, 's Avonds schuif je een knappe sandalette onder dit exemplaar en overdag draag je hem dicht met een leuke sneaker, of andersom, net waar je zin in hebt.