Ideaal: je hebt nooit meer last van statische kleding | Beau Monde

2021-11-29 08:35:39 By : Mr. Taylor Lee

Net voordat je je trui aantrekt, haal je een metalen hanger door de binnenkant van je trui. Het metaal ontlaadt, de statische lading verdwijnt en je kunt daarna zonder schokken naar buiten. Heb je geen metalen kleerhanger? Je kunt hetzelfde effect bereiken met een ander metalen voorwerp.

Merk je pas dat je statisch geladen bent als je je outfit al aan hebt? Houd vervolgens de metalen kleerhanger (of een ander metalen voorwerp) tussen je huid en je kleding.

Elk stuk metaal dat direct in de grond gaat, zou je moeten schokken. Denk aan een radiator, waterkraan of een metalen hekwerk.

Heb jij een paar leren musthave schoenen gespot in onze Beau Boutique? Dan is dit het juiste excuus om ze meteen te kopen. Leren schoenen (bij voorkeur met leren zolen) houden je geaard. Leer zorgt ervoor dat elektrische lading zich niet zo gemakkelijk opbouwt als bij rubberen schoenen en zolen.

Waar is wasverzachter niet goed voor! Vul een plantenspuit met een klein beetje wasverzachter (10%) en vul de rest aan met water (90%). Spuit de delen van je kleding die aan je huid plakken het snelst in met de mix, vooral aan de binnenkant: daar wrijft de stof tegen je huid en dat zorgt voor de statische lading. En bonus: je kleding ruikt lekker naar wasverzachter.

Het is altijd handig om een ​​ijzeren veiligheidsspeld op zak te hebben. Niet alleen voor splinters na een winterwandeling in het bos met de hond, maar ook om statische oplading te voorkomen. Het metaal ontlaadt en voorkomt dat je een schok krijgt als je iets aanraakt dat geleidt. Stop de pin in een naad of naad aan de binnenkant, niemand ziet hem. (En niemand voelt het. De schok dan...)

Vind je een veiligheidsspeld te gevaarlijk? Stop dan een ander metalen voorwerp in je zak, zoals een vingerhoed. Door de vingerhoed op zak te hebben, verminder je de opbouw van statische elektriciteit en zul je merken dat je kleding minder aan je huid plakt. En een beetje gek, maar het werkt: raak dingen waar je vaak van schrikt eerst aan met de vingerhoed aan je vinger. Werkt echt.

Haarlak houdt niet alleen je haar in model, maar ook je kleding. Houd de bus een voet (ongeveer een armlengte) of meer van je kleding af, je wilt niet dat je kleding zo hard wordt als je haar. Spray een dunne laag aan de binnenkant van je kleding. Dit helpt ook perfect tegen statisch haar (en deze tips ook)!

Preventief je kleding uitladen? Dit doe je door je kleding te wassen met een scheutje azijn of een stukje zilverfolie.

Als er één ding is dat je kleding statisch maakt, is het de droger. Laat je kleding gewoon drogen op een droogrek: je bespaart direct op je energierekening.

Wrijf een antistatisch droogdoek over je statische kleding. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Als je dit op de juiste manier doet, zou de statische lading op de doek moeten zijn overgedragen.

Spuit wat water op de buitenkant van je jurk, waar je voelt dat je outfit aan je huid plakt. Dit helpt om statische lading snel te verwijderen. Niet te veel sprayen, het moet drogen. Je wilt niet binnenkomen met natte plekken. Eenmaal droog blijft ook de statische lading weg.

Tip: Bol.com heeft nu leuke roze verstuivers, voor € 2,19

Je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar je kunt deze spray online kopen voor ongeveer € 20/30. Even wat sprays aan de buitenkant op de plekken waar de stof plakt, en probleem opgelost.

Smeer je huid in met een beetje vochtinbrengende bodylotion, dit voorkomt dat je huid statisch wordt geladen. En dan blijft er niets hangen. Dit is vooral handig als je outfit maar op een paar plekken blijft hangen.

Dit zorgt er niet alleen voor dat je panty langer meegaat, maar vermindert ook de statische lading. Een half uur is genoeg.

Synthetische vezels zijn gevoeliger voor statische oplading. Natuurlijke vezels houden gemakkelijker vocht vast en aangezien uitdroging en wrijving een voedingsbodem zijn voor statische lading, is een natuurlijke vezel ideaal als je schokvrij door het leven wilt gaan.

Heb je nog andere tips? Deel ze in de reacties.