Dit zijn de 12 beste zonnebrandcrèmes voor alle huidtypen

2021-12-27 17:44:05 By : Mr. guochao zhang

Een flesje zonnebrandcrème in je tas hebben is geen overbodige luxe, ook als de zon niet schijnt. Wij tippen je de beste zonnebrandcrèmes.

Dat een zonnebrandcrème onmisbaar is, weten we inmiddels allemaal. Maar welke is nou écht fijn? Als je last hebt van een gevoelige huid, allergie of puistjes, kan het vinden van een goede zonnebrand nog weleens lastig zijn. Daarom gingen wij op zoek naar de beste zonnebrandcrèmes.

De beste zonnebrand is degene die je daadwerkelijk smeert, iedere dag. Om dit voor elkaar te krijgen, is het dan ook slim om wat moeite te investeren in het vinden van een zonnebrandcrème die je fijn vindt en met plezier op doet. Minerale zonnebrandcrèmes zijn erg goed, omdat ze lang op de huid blijven zitten. Zodoende ben je langer beschermd. Over het algemeen zullen de meesten van ons chemische zonnebrandcrèmes gebruiken. Hoewel deze minder lang beschermen, zijn ze wel makkelijker om aan te brengen en laten deze, in tegenstelling tot veel minerale zonnebrandcrèmes, geen witte waas achter.

Verder is het aan te raden om altijd een SPF 30 of hoger te gebruiken, jezelf regelmatig opnieuw in te smeren én de zon te vermijden tijdens de piekuren. Ben je als nog verbrand? Wij gaven eerder tips hoe je je verbrandde huid op een snelle manier kan laten genezen.

Zodra zonnebrand geopend is, is-ie tot 12 maanden houdbaar. Na 12 maanden is de SPF namelijk zodanig verminderd dat de crème niet meer goed beschermt. Zet je fles ook nooit in de zon, want hierdoor loopt de factor terug.

Op zoek naar een vegan zonnebrand die makkelijk aan te brengen is en heerlijk ruikt? Dan is de kokos zonnebrandspray van Coola wat je zoekt. Met deze zonnebrandspray waan je je direct op een tropisch eiland.

Deze zonnebrandcrème van Caudalie beschermt je huid de hele dag tegen uv-stralen en droogheid. De zonnemelk is vrij van alcohol en siliconen. Bovendien is-ie biologisch afbreekbaar en dus niet schadelijk voor het ecosysteem.

Deze heerlijk zachte zonnebrandcrème van Lancaster heeft een comfortabele textuur, die de gevoelige huid verzorgt en een zijdezacht gevoel geeft. Luxe ten top.

Op een rij: alle belangrijke feitjes over zonnebrandcrème >

Van de kokosgeur van deze Bondi Sands-zonnecrème krijgen wij meteen een tropisch gevoel. Een heel fijne zonnelotion voor elke huid, maar ook vooral voor de donkere huid een aanrader omdat-ie geen witte waas achterlaat.

Dit is een echte favoriet en stond dan ook vier keer op rij op de eerste plek bij de zonnebrandtest van de Consumentenbond. Deze zonnebrandcrème van La Roche-Posay biedt een heel goede bescherming, is waterresistent, plakt niet en is niet vettig.

Ook met een donkere huid moet je goed smeren. Maar op een witte crème-waas zitten we niet te wachten. Deze Clinique-zonnecrème beschermt je huid tegen UV zonder een witte waas achter te laten. Overigens ook een fijne zonnecrème voor mensen met een lichtere huid.

Lees hier alles over zonnebrandcrèmes voor de donkere huid >

Heb je een gevoelige huid? Dan is deze zonnebrand van Biotherm de beste zonnebrandcrème voor jou. Het biedt de beste bescherming tegen UVA- en UVB-stralen voor de gevoelige huid. Hierdoor kan je met een veilig gevoel genieten van de zon. Het is geschikt voor het lichaam en het gezicht.

Op zoek naar een zonnebrand zonder troep? Deze zonnebrand van Dermalogica is gemaakt zonder parfum, alcohol, parabenen, siliconen, sulfaten en aluminium. Én beschermt je ook nog eens goed tegen de zon.

Deze zonnebrand van Biodermal is parfumvrij en daardoor heel fijn te gebruiken voor de gevoelige huid. Zorgt ervoor dat de vochtbalans op peil blijft zonder vettig of plakkerig aan te voelen.

Een klassieker: deze zonnebrand van Nivea is erg fijn voor de gevoelige huid. Naast dat-ie je beschermt tegen UV-straling, verzorgt-ie de huid ook én smeert hij heel fijn.

Deze zonnebrand van Eucerin is speciaal ontwikkeld voor degenen die last hebben van zonneallergie. Antioxidanten en licochalcone A beschermen de huid tegen vrije radicalen door UV-straling, waardoor zonneallergie zoveel mogelijk voorkomen wordt.

Deze natuurlijke zonnebrandcrème van Naif is geschikt voor elke huidtype. Natuurlijke ingrediënten beschermen je huid tegen de Uv-stralen van de zon en gaan vroegtijdig huidveroudering tegen. Bovendien is de crème niet alleen vriendelijk voor je huid maar ook voor de oceaan. Het bevat namelijk geen schadelijke stoffen die het koraal en de vissen aantasten. Zo kun pas echt een relaxte duik in het water nemen.

Dit zijn de beste zonnebrandcrèmes voor kind & baby >