Dit shirt vlekt, kreukt of ruikt niet - ik heb het 4 dagen gedragen (LABFRESH)

2021-11-29 09:04:49 By : Ms. Hedy Huang

Copyright © 2021 Business Insider Nederland. Alle rechten voorbehouden. Registratie of gebruik van deze site is onderworpen aan de algemene voorwaarden en het privacybeleid. Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookie-overzicht | Adverteren

Het is al een week boven de 25 graden, ik heb een belangrijke afspraak met een klant. Na een intensieve ochtend in mijn snikhete thuiskantoor en een lange wandeling om mijn trein te halen, plof ik voor de vergadering op het terras neer, in een shirt dat ik al vier dagen aan heb. Een hele uitdaging: voor dit artikel test ik een casual Oxford-shirt en een T-shirt van het innovatieve Nederlandse kledingmerk LABFRESH.

Het bedrijf heeft sindsdien internationaal succes geboekt en verkoopt sinds 2017 zijn vlek- en geurbestendige herenkleding in 98 landen. Je hoeft de kleding dus minder vaak te wassen, wat water bespaart en de items langer meegaan.

Iemand moet controleren of LABFRESH zijn beweringen waarmaakt: een fris, vlek- en kreukvrij overhemd, ook na vier dagen intensief dragen. Dit zijn stevige ambities, maar eerdere beoordelingen zijn bemoedigend.

Niemand wil aangestaard worden vanwege een te indringende geur, of vlekken in hun blouse. De grote vraag is dus: kun je na al die dagen nog met een gerust hart over straat lopen, zonder afkeurende blikken? Door de stijgende temperaturen is het behoorlijk 'broeierig' in de stad. Een goed moment om het op de proef te stellen.

Om te beginnen loop ik vier dagen rond in het gebreide navy shirt van LABFRESH, als alles goed gaat zonder een vervelende zweetlucht. Ook als het shirt na al die dagen geen wasmachine meer binnen heeft gezien. De gemiddelde LABFRESH-drager doet er drieënhalve dag over met één ongewassen overhemd, maar een hele werkweek in één overhemd is geen uitzondering.

De eerste claim is volledig vervuld: zelfs na vier volle dagen is het shirt nog steeds geurbestendig, dankzij de speciaal ontwikkelde FreshCore™-technologie. Zelfs onder een jas maken de bacteriën die de zweetgeur veroorzaken geen kans, ook al heb ik deze kleding al een hele dag aan. Dus wat betreft het neutraliseren van de geur, het is klaar, als ik de mensen mag geloven die ik erover vraag.

Bewering twee: Vloeistoffen op waterbasis, zoals wijn en koffie, maken geen vlekken op de stof. Ik hijs me nu in een elastisch lichtgrijs T-shirt van LABFRESH. Op mijn eigen verzoek krijg ik een halve fles wijn over mijn shirt gegooid, omstanders kijken verbaasd toe. Het blijkt kinderspel te zijn om de vlek meteen van mijn shirt te vegen. Als ik hem uiteindelijk op 40 graden heb gewassen, blijkt hij net zo elastisch te zijn als toen ik hem vijf dagen eerder uit de verpakking haalde.  

Is het overhemd kreukvrij? Voor het grootste gedeelte. Ik droeg het al die dagen in mijn broek, wat onvermijdelijk voor kreukels zorgt. Maar na het wassen blijkt het shirt praktisch kreukvrij te zijn. Het wordt aanbevolen om het innovatieve materiaal na het wassen te strijken, maar ik draag het niet zo veel dagen, dus vaak is het niet nodig. Mooi meegenomen, want strijken is niet mijn grootste hobby.

Als ik straks vaker onder de mensen ga – op kantoor of in de kroeg – ben ik in ieder geval fris en goed gekleed. Bij de volgende reis naar het buitenland gaan het shirt en hemd zeker ook mee in de bagage. Klaar voor een Sangria- of espressotest, maar ook om gewoon mee te pronken.

Meer weten? Kijk op LABFRESH.eu

Zo is NIBC in 75 jaar uitgegroeid tot een internationale bank met 400.000 klanten

'Werken met de meest complexe klant die je kunt vinden' - Dit is wat Adyen doet om bedrijven te helpen groeien

Vrouwen als Sanna Marin lieten zien wat goed leiderschap is tijdens de coronacrisis – dit is wat bedrijven nu kunnen doen

De Nederlandse overheid wil in 2020 haar energiedoelstellingen halen. Als gevolg hiervan verandert de wetgeving voor ondernemers op het gebied van energiebesparing voortdurend. Wat je moet weten?

Copyright © 2021 Business Insider Nederland. Alle rechten voorbehouden. Registratie of gebruik van deze site is onderworpen aan de algemene voorwaarden en het privacybeleid. Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookie-overzicht | Adverteren