Houd je suède items mooi met deze 4 tips | Marie Claire

2021-11-29 08:03:49 By : Ms. Yunny yu

Tijdens het winterseizoen worden de suède items weer uit de kast gehaald. En ondanks het feit dat het nogal wat onderhoud vereist, houden velen van ons van deze stof. Daarom hebben we een paar toptips voor je verzameld om je suède tassen, jassen en schoenen netjes te houden.

Voordat je je suède items gaat dragen, is het verstandig om ze waterdicht te maken. Dit voorkomt dat er vlekken ontstaan ​​door bijvoorbeeld het weer (denk aan regen of modder) en het maakt de stof ook makkelijker schoon te maken. Spray je spullen een of twee keer per jaar in met een waterafstotende spray.

Hijs je jezelf normaal gesproken in een paar zwarte laarzen? Dit seizoen niet meer!

Met een suèdeborstel veeg je stof en vuil van je spullen. Hardnekkige vlek? Maak je geen zorgen! Met een suède steen/gum kun je vaak het meeste vuil verwijderen.

Draag je je suède items niet? Bewaar ze afgedekt in een doos of stofzak om stofophoping te voorkomen. Als je suède items erg vuil zijn, laat ze dan schoonmaken door een professional. Deze is gespecialiseerd om de meest hardnekkige vlekken te verwijderen zonder de stof te beschadigen.

Vind je het maar een gedoe dat onderhoud? Je kunt dit voorkomen door slim om te gaan met je suède items. Denk bijvoorbeeld twee keer na bij het dragen van donkere denim met lichtgekleurde suède items. De denim kan vlekken achterlaten op de stof. En ook al heb je je suède items waterdicht gemaakt, wat als extra bescherming dient, toch is het verstandig om ze bij slecht weer niet te dragen.