Linnen overhemd voor heren: dit zijn de beste voor de zomer

2021-11-29 08:13:18 By : Ms. Edward Xu

In de zomer kan geen man zonder een linnen overhemd.

Linnen is een van onze favoriete stoffen voor de zomer. Logisch ook, want het is een van de meest ademende materialen. Heel fijn bij warme temperaturen. Om je garderobe zomerklaar te maken, hebben we de mooiste linnen overhemden voor je op een rijtje gezet.

Linnen wordt gemaakt van de vlasplant. De vezels zijn lichter en drie keer dunner dan katoenvezels; linnen overhemden ademen daarom beter dan katoenen overhemden. Vlas is ook de sterkste van alle plantaardige vezels, maar daardoor ook een stuk moeilijker te weven. Daarom laten linnen overhemden altijd een structuur zien en kreukt de stof meer. Door zijn meer informele uitstraling wordt linnen vooral nonchalant gedragen. Combineer voor je werk een linnen overhemd met een jeans of chino en witte sneakers. In de hoogzomer of op vakantie draag je vaker een linnen broek in je vrije tijd. Bijvoorbeeld onder een linnen overhemd in een andere kleur of een overhemd met korte mouwen met sandalen of loafers. Esquire's favoriete linnen overhemden voor heren staan ​​hieronder vermeld.

Door de luchtige stof draag je een linnen overhemd in een donkere kleur met gemak in de felle zon. Combineer het met een witte jeans of kakikleurige chino voor een beetje contrast.

Het perfecte zomerse alternatief voor het winterhouthakkershemd.

Bij de klassieke zomergarderobe hoort natuurlijk een wit linnen overhemd.

Een verticale streep is niet alleen speelser dan een effen overhemd, het laat je ook langer en slanker lijken.

Linnen leent zich net zo goed voor prints als katoen of polyester.

Wil je wat meer casual gaan? Kies dan voor een linnen overhemd met Maokraag.

Geel werkt vooral goed op een gebruinde huid.

Na wit is lichtblauw de meest klassieke overhemdkleur.

Een pastelkleur doet het altijd goed in de zomer.

Doordat deze rij knopen niet helemaal doorloopt, heeft hij een meer mediterrane uitstraling. Combineer het met een lichtbruine linnen broek, panamahoed, zonnebril en sandalen en je hebt de ideale vakantie-outfit.

Zachte kleuren doen het de laatste jaren goed. Pas op als je een bleke huid of een rode ondertoon hebt, zandtinten maken het iets vager.

Liever een meer eclectische print? Etro verrast altijd met hun kleurrijke streepprints.