Hoe duurzaam is bamboe kleding?

2021-12-14 17:27:49 By : Mr. Jason Lee

Het is je misschien al opgevallen dat steeds meer (web)winkels bamboe kleding aanbieden. Ook het “bamboe-assortiment” van deze bedrijven groeit hard! De reden hiervoor is eenvoudig aan te geven. Naast het feit dat bamboe kleding veel gunstige eigenschappen heeft, past de keuze om kleding gemaakt van dit materiaal te dragen helemaal in lijn met de duurzaamheid van de samenleving. Dit roept de vraag op hoe duurzaam bamboe kleding is. Het antwoord op deze vraag ontdek je in deze blog.

Als je het belangrijk vindt om je bijdrage te leveren aan het verduurzamen van onze samenleving en je wilt je voetafdruk op de aarde zo klein mogelijk houden, dan is het dragen van bamboekleding zeker een goede overweging. Veel mensen hebben zich echter nooit in deze optie verdiept. Er gaat een hele nieuwe wereld voor ze open als ze ontdekt hebben wat voor soort gras bamboe is en welke duurzame eigenschappen het heeft.

Bamboe is een grassoort met een hout- of boomachtige uitstraling. Een blik op de "bamboefamilie" leert ons dat deze stamboom bestaat uit 1575 geïdentificeerde soorten in 111 verschillende geslachten. We zullen u een verdere lijst besparen, maar het is goed om te weten dat er enkele zeer snelgroeiende grassoorten in deze familie zijn. De meest ijverige bamboesoorten kunnen wel 1 meter per dag groeien! 

Veel mensen die overwegen om een ​​paar bamboesokken voor mannen te kopen, vragen zich af wat bamboe zo duurzaam maakt. Wat betreft duurzaamheid is het goed om te weten dat bamboe een zeer sterke grassoort is. Dit komt tot uiting in het feit dat bamboe geen meststoffen en pesticiden nodig heeft om zich te ontwikkelen. Daarnaast kunnen bamboesoorten overleven op voedselarme gronden en heeft deze grassoort weinig water nodig. 

Bamboe is een materiaal dat voor meerdere doeleinden wordt gebruikt, waaronder het maken van kleding. Dankzij moderne technieken is het mogelijk om van bamboepulp een bamboevezel te maken. Deze vezel wordt vervolgens gebruikt om garen en stof te maken. Voor dit proces worden de meest duurzame productietechnieken gebruikt.

Naast het bovenstaande heeft bamboe een aantal praktische eigenschappen die de duurzaamheid van bamboe weerspiegelen. We nemen wederom het genoemde paar bamboe herensokken als voorbeeld. Deze sokken kunnen gekocht worden omdat bamboe een comfortabel materiaal is en een mooie uitstraling heeft. Bovendien is kleding gemaakt van dit materiaal zeer redelijk geprijsd en is het een hypoallergene stof. Genoeg goede redenen om een ​​paar bamboe sokken te kopen. 

Bij het benoemen van bovenstaande redenen wordt echter voorbijgegaan aan een aantal karakteristieke eigenschappen van bamboe die passen bij een duurzame mindset. Bamboe heeft immers een groot absorberend vermogen door de ronde, gladde structuur van de bamboevezel. De stof bestaat uit kleine microgaatjes die ervoor zorgen dat bamboe drie keer zoveel vocht opneemt als katoen. De structuur van bamboe zorgt ervoor dat de stof meer ademt en de warmte beter kan reguleren. Dit brengt ons op het punt dat die mooie bamboe herensokken in de droger kunnen, maar waarom die keuze maken als deze stof vanzelf snel droogt. Als je ook kiest voor andere bamboe kledingstukken die tegenwoordig overal verkrijgbaar zijn, zoals overhemden, ondergoed en hoodies, dan wordt de wasdroger overbodig. Door deze keuze te maken merk je dat die duurzame sokken voor heren zowel letterlijk als figuurlijk vrijwel geen voetafdruk op de aarde achterlaten. 

DIEMEN - Het afsteken van vuurwerk is dit jaar verboden en de boetes voor overtreding zijn fors. Natuurlijk bestaat de kans dat er ondanks het verbod toch vuurwerk wordt afgestoken

DIEMEN - De werkgroep Buitenlust Groen heeft een brief gestuurd aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad met het verzoek om plannen voor nieuwbouw in de wijk Buitenlust.

DIEMEN - De eerste paal op het terrein van Eekholt 1 in Holland Park is geslagen. Hier realiseert Amvest 296 appartementen, negen bedrijfsruimten en een parkeergarage.

DIEMEN - Vrijwilligers van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden hebben zaterdagmiddag oliebollen en kerststukken verkocht in de Sint Petrus Bandenkerk.

DIEMEN - Er circuleren valse e-mails uit naam van de GGD'en. In deze e-mails staat dat iedere senior in Nederland een boosterprik moet krijgen.

DIEMEN - Vrijdagmiddag was er feest in het buurthuis van de Beukenhorstflat.

REGIO - Monumenteneigenaren kunnen tot uiterlijk 31 december 2022 subsidie ​​aanvragen bij de provincie Noord-Holland om onderzoek te doen naar het duurzaam gebruik van ..

DIEMEN - Hockeyclub Diemen is zondag 5 december begonnen met het zaalhockeyseizoen.

DIEMEN - Het Repair Café dat elke tweede zaterdag van de maand wordt gehouden in zorgcentrum De Diem gaat voorlopig niet door.

DIEMEN - Op dit moment loopt het Wmo-team van de gemeente Diemen een achterstand op bij het afhandelen van Wmo-aanvragen. Hierdoor duurt het langer voordat contact met d..

Een voorproefje van Diemernieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief

Met het Diemernieuws willen we onze lezers informeren over wat er speelt in hun leefomgeving. Dat doen we op een journalistieke manier.

Enter Media is de uitgever van lokale kranten en nieuwssites in de regio Gooi- en Vechtstreek en Diemen. Onze titels: BussumsNieuws, DiemerNieuws, Gooi en Eembode, Laarder Courant de Bel, MuiderNieuws, NaarderNieuws, Nieuwsblad voor Huizen, WeesperNieuws. Zie EnterMedia.nl

© Copyright Enter Media BV Het is niet toegestaan ​​teksten, foto's of enig onderdeel van deze website te kopiëren of te verspreiden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van