EQ Clothing: 'Kledingindustrie een wassen neus'

2021-11-29 08:05:04 By : Ms. Kayla Hu

HILVERSUM - Grote internationale kledingmerken proberen gretig de overstap te maken naar duurzame en maatschappelijk verantwoorde kleding. Maar is dat niet veel te laat? “De oplettende consument laat zich niet makkelijk voor de gek houden en weet natuurlijk ook dat één duurzame collectie niet op kan tegen al het leed dat deze multinationals in de wereld hebben aangericht. Jammer dat ze in de verleiding komt om een ​​'duurzame' keuze te maken, terwijl ze in feite de meest vervuilende en vernederende industrie ter wereld in stand houdt.” Zegt Michiel, oprichter van het eerste non-profit kledingmerk van Nederland: EQ Clothing.

Equality EQ Clothing heeft als doel mensen dichter bij elkaar te brengen en dit komt tot uiting in het logo. “We worden overspoeld met polariserende berichten in de media waardoor we vaak met angst of afschuw kijken naar iemand die anders is of die iets anders gelooft. Er zijn net zoveel raakvlakken tussen het christendom en de islam bijvoorbeeld, jammer dat we daar de verbinding niet zoeken. En als iemand niet in (a) God gelooft, is dat dan zijn/haar goed recht? Nieuw; huidskleur, religie, geslacht of seksuele voorkeur mag nooit een reden zijn om iemand te veroordelen. We bestaan ​​allemaal uit dezelfde energie en zijn dus eigenlijk allemaal hetzelfde. Ieder met zijn/haar eigen unieke kwaliteiten en talenten natuurlijk.” Non-profit Om deze missie kracht bij te zetten, zal EQ al haar winst gebruiken om projecten op te zetten of te ondersteunen die gelijkheid bevorderen. “Momenteel gaat er voor elke vier euro die binnenkomt een euro naar de EQ Foundation. Omdat we ons nog moeten positioneren in het drukke modelandschap, is die verhouding nog niet wat het zou moeten zijn. We hopen uiterlijk in 2022 zo ver te zijn dat van elke € 2 omzet, €1 naar een goed doel gaat.” Daar heeft EQ Clothing je natuurlijk voor nodig, dus kijk eens of ze iets moois voor je in de collectie hebben.

Unieke duurzame dames- en herenkleding Prachtige overhemdjurken van Polo Piqué. T-shirts gemaakt van een heerlijk zachte maar dikke French Terry stof. Beide gemaakt van biologisch katoen en bedoeld om jaren, zo niet decennia mee te gaan. Uiteraard geheel eigen ontwerp van Nederlandse bodem.

Voor de heren, met een klein hartje, zijn er prachtig verzorgde overhemden van maar liefst 210 gram piqué, die er casual uitzien maar ook zeker niet misstaan ​​bij een pak. Natuurlijk zijn er ook voor mannen unieke T-shirts ontworpen, die zich met name kenmerken door de veel dikkere stof en de prachtig gekozen kleuren.

Laat jij ook je EQ spreken? Word vandaag nog klant en ontdek je nieuwste favoriete items!

*Gebruik de code ONELOVE voor gratis verzending, vandaag besteld morgen in huis.

Heb jij een leuke tip, foto of video die je met ons wilt delen?

Hoofdvestiging: van Benthuizenlaan 1 1701 BZ Heerhugowaard 072 8200 600 redactie@xyto.nl www.xyto.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle evenementen in jouw regio.

Auteursrecht (c) 2021 | Alkmaardagblad.nl - Alle rechten voorbehouden