De modetrends voor 2022 zijn misschien cooler dan ooit

2021-11-29 08:49:25 By : Mr. Peter Zhou

Deze modetrends nemen gegarandeerd je Instagram-feed (en garderobe) over.

Nu de modeweken hebben gesproken, wordt langzaam duidelijk welke modetrends we in 2022 gaan zien. Waar voorheen loungewear regeerde, staat het volgende jaar vooral garant voor optimisme: veel kleur, huid en looks met een twist. Harper's Bazaar selecteert nu al de grootste modetrends voor 2022, zodat je precies kunt zien wat wel (en zeker niet) bij jou past. Op naar die perfecte, gepersonaliseerde kledingkast!

Lees ook: Deze modekleuren zullen in 2022 domineren

Het staat in de sterren geschreven dat deze nostalgische stylingtruc het in 2022 heel goed gaat doen. Namen als Proenza Schouler, Altuzarra en Rodarte zijn allemaal al aan de trend gehecht, al interpreteerden ze het totaal anders. De een combineerde een pantalon met een zwierige, bohemian tuniek, de ander ging voor een strakke bodycon jurk als top. Hallo veelzijdigheid!

Preppy looks zijn al een tijdje in opkomst en zullen ook in 2022 relevant blijven. Het schooluniform voelt dit seizoen rebelser dan ooit door onverwachte combinaties: denk aan een gebreide trui met hotpants. Miu Miu combineerde zelfs een lage plooirok met een blote buik en ging daardoor erg viraal.

Het is lang geleden dat de romp zo centraal stond in het modeseizoen. Coperni, Isabel Marant en zelfs Giorgio Armani stuurden hun modellen met een blote buik – en heel weinig stof – de catwalk op. Dat leverde niet altijd lof op: critici zeggen dat de trend dunheid op een ongezonde manier benadrukt. Gelukkig waren er ook ontwerpers als Maryam Nassir Zadeh, KNWLS en Collina Strada, die de look(s) ook lieten zien op modellen met rondingen – een stuk vooruitstrevender.

Misschien onnodig, maar een klassieke beige trenchcoat raakt nooit uit de mode. Toch kwamen Burberry, Thebe Magugu en Balenciaga met weinig basisexemplaren: dit seizoen spelen ze met vormen, verrassende toevoegingen (Balenciaga smeerde hun jas met verf) en prints. Een trenchcoat met een twist dus.

Gingham is terug, en niet een klein beetje: terwijl Brandon Maxwell en Michael Kors het geruite een sportieve twist gaven, combineerden Prabal en Caroline Herrera de print met pluizige jassen en glitterstof. De trend is zeker veelzijdig en ook perfect voor de koudere dagen.

Dankzij ontwerpers als Nensi Dojaka staat de old school spaghettiband al een tijdje op de kaart. In 2022 zullen we ze in alle vormen zien, als we de catwalks mogen geloven: Victoria Beckham, Erdem en Supriya Lele hebben allemaal de bandjes in hun collecties opgenomen. Soms rond de heup, zoals we dat al een tijdje kennen, en af ​​en toe 'gewoon' op de schouders of rug. Liefde!

Microrokken waren al een enorme trend tijdens de modeweken herfst/winter 2021 en hebben ook een frisse draai gekregen op de lente/zomer catwalks. Anno 2022 kan de rok chic zijn, zoals we die kennen van vrouwen uit de jaren zestig, en niet zozeer uit de jaren 00. Onder anderen Prada en Alberta Ferreti bedachten een eigentijdse interpretatie van het item, waarbij ze hun microrok vaak combineerden met een riem.