India ontmoet Nederland - Modekoningin Máxima

2022-08-21 04:49:49 By : Ms. Amy li

Voor een cultureel avondje uit haalt Máxima in 2020  een zwarte maxi-jurk met pofmouwen en borduurwerk uit de kast. Het kledingstuk komt uit de collectie van Zazi, een merk dat achtergestelde vrouwen een financieel steuntje in de rug wil geven én ambachten van de vroegere zijderoute centraal stelt. Máxima’s jurk is dan ook handgeborduurd door Indiase vrouwen en de stof doet daar nog een schepje bovenop. Volgens de website van Zazi is het kledingstuk namelijk gemaakt van gerecyclede khadi, een handgesponnen en geweven stof waar veel Indiase vrouwen hun vrijheid en financiële zelfstandigheid aan te danken hebben.

Naast de flinke toef India zit er ook een vleugje Holland in de jurk verwerkt. Jeanne Zizi Margot de Kroon, het gezicht achter Zazi, komt namelijk oorspronkelijk uit Den Haag. Haar label heeft zich echter gevestigd in Berlijn, dus eigenlijk draagt de koningin een soort modieus drielandenpunt.

Outings – Heropening Het Nationale Theater, juni 2020. 

Sympathieke geste, maar geen mooie jurk, en ook weer erg jammer van de open schoenen met overhangende tenen.

Een supermooi gebaar van onze koningin om deze jurk te dragen maar ik vind m haar niet mooi staan eerlijk gezegd.

Mooi verhaal, en ik vind het mooi dat Máxima dit soort projecten steunt. Leuke jurk voor een avondje BBQ of vakantie in Griekenland😉

Nee, zo zwaar en somber, maar het verhaal er achter is zo bijzonder dat ik wel begrijp dat Maxima hem draagt .

Het verhaal vind ik prachtig, maar deze jurk hoef ik niet per se terug te zien. Jij?

Ik ook niet… Lekker voor haar vrije tijd bewaren!

Lijkt me een lekkere Huis /ten Bosch/ jurk idd 🙂