Zo was je je favoriete sneakers (en zo niet) - LINDA.nl

2022-05-22 00:57:25 By : Mr. Andrew Lee

Of je nu door een grote plas bent gelopen of op je favoriete festival hebt gestaan; je sneakers kunnen zo nu en dan wel een opknapbeurt gebruiken. Maar hoe was je jouw sneakers weer zo goed als nieuw?

LINDA.nl zoekt het voor je uit.

Alle canvas-sneakers mogen de wasmachine in. Denk aan Converse All-Star, Superga en Vans. Dit geldt voor alle gympen die dus gemaakt zijn van stof.

Schoenen gemaakt van leer of suède kunnen niet in de wasmachine worden gewassen. Naast de beschadiging van het leer, is er een grote kans dat de lijm tussen de zool en de schoen zal loslaten. Overigens geldt dit ook voor je canvas-gympen, daarom kan je er ook voor kiezen ze met de hand te wassen.

Jouw canvas-sneakers kunnen dus in principe de wasmachine in. Om mogelijke schade te beperken, kan je jouw muiltjes in een kussensloop doen. Zorg er wel eerst voor dat alle veters en dergelijke eruit zijn gehaald.

Was ze in een lage temperatuur én wees zuinig met het wasmiddel. Kies voor een eco-stand, handwas- of wolprogramma. Dit voorkomt het centrifugeren. Jouw favoriete muiltjes moet je namelijk naderhand lekker laten drogen in de lucht.

Mocht je toch een lekker avondje hebben gestampt op je leren of suède sneakers? Geen zorgen, ook die kan je schoonmaken.

Suède schoenen vragen om een aparte behandelmethode. Borstel het suède schoon en gebruik een ouderwetse gum om strepen weg te poetsen.

Ben je de trotse eigenaar van witte sneakers? Ze worden snel vies, maar zijn ook makkelijker schoon te maken. Zo zou ossengalzeep en een sponsje al wonderen verrichten. Ook witte azijn en een doekje kan dé oplossing zijn voor jouw witte stampertjes. Voor leren witte sneakers kan je baking soda en een sponsje gebruiken.

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend.