Wat is clean beauty en hoe vind je de juiste producten? - Zita

2021-12-14 17:33:24 By : Ms. Grace Xu

Schone schoonheid was vroeger niet zo populair. De meeste mensen waren zich niet bewust van de ingrediënten in producten die ze elke dag op hun gezicht en lichaam smeren. Parabenen, siliconen, sulfaten... Mensen dachten er niet zo veel over na. Clean beauty is inmiddels een echte trend geworden en heeft een vaste plek verworven in de beautywereld. Maar wat is schone schoonheid precies? Is het beter dan klassieke huidverzorging? En hoe vind je schone beautyproducten?

Wat is schone schoonheid? Deze term heeft eigenlijk geen universele betekenis. Als we het hebben over schone schoonheid, verwijst het naar producten van natuurlijke oorsprong die vrij zijn van synthetische en chemische ingrediënten die als schadelijk worden beschouwd.

Voor clean beauty merken staat de puurheid van hun producten voorop. Ze zijn niet per se beter dan klassieke huidverzorging, maar ze zijn vrij van veel schadelijke ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan parabenen, siliconen, sulfaten, minerale oliën, synthetische parfums en microplastics. Bovendien zijn schone beautyproducten vaak duurzaam ontwikkeld en bevatten ze een milieuvriendelijke verpakking. De producten zijn ook vegan, wat betekent dat ze geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevatten. De producten zijn ook niet getest op dieren.

Welke ingrediënten moet je vermijden?

Steeds meer merken krijgen het 'clean label' en dat is maar goed ook, want het maakt het makkelijker om zelf schone beautyproducten te scoren! Hieronder vind je een aantal ingrediënten waar je op moet letten als je de ingrediëntenlijst bekijkt.

Je moet synthetische kleurstoffen (FD, FDC of FD&C kleur) vermijden omdat ze je huid gevoeliger maken. Kies bij voorkeur voor parfumvrije producten, want zelfs geuren die van planten komen (bijv. lavendel of geranium) kan je huid overgevoelig reageren. Vermijd ook minerale oliën (petroleum, petrolatum en paraffinum liquidum). Dit zijn goedkope bijproducten uit de olie-industrie en kunnen je poriën verstoppen.

Wees voorzichtig met harde sulfaten (SLS of natriumlaurylsulfaten). Dit zijn sterke reinigingsmiddelen die aan producten worden toegevoegd om ze te laten schuimen. Polyetheen (PEG's) kun je ook beter vermijden omdat deze stoffen ook helpen schuimen door het mengen van ingrediënten als water en olie makkelijker te maken. PEG's zijn echter eigenlijk minuscule plastic deeltjes (ook wel microbeads genoemd) die zeer schadelijk zijn voor het milieu.

Je bent liever verlost van siliconen dan rijk. Je herkent deze groep polymeren aan de ingrediënten die eindigen op -cone, -conol of -siloxaan. Siliconen worden voornamelijk gebruikt in haarproducten en leggen een zware laag op je haar. Parabenen zijn ook niet ideaal. Methylparaben, propylparaben, butylparaben en benzylparaben zijn niet per se slecht omdat elk product conserveringsmiddelen nodig heeft. Maar in pure schoonheidsproducten worden ze vaak vervangen door meer natuurlijke conserveermiddelen.

Ten slotte moet u ook chemische UV-bescherming vermijden. Hoewel deze niet erg slecht zijn, worden ze vaak vervangen door minerale zonbescherming. Dit is vaak milder voor je huid en vriendelijker voor het milieu. Ben je nog bezig met clean beauty, dan doe je dat maar beter meteen!

Hoe vind je schone schoonheidsproducten?

Door de bomen het bos niet meer zien? Begrijpelijk! Daarom zijn er een aantal tools om je zoektocht naar clean beauty een beetje makkelijker te maken. U kunt bijvoorbeeld zoeken op product op de site van Good Face Project. Duizenden producten zijn op deze site beoordeeld op hoe schoon ze werkelijk zijn. Bij elk product wordt uitgelegd of het goed of slecht is.

Daarnaast is er ook een schone beauty-app waarmee je eenvoudig en snel kunt zien hoe puur een product is. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediëntenlijst scannen. De app beoordeelt het product vervolgens op basis van de ingrediënten. Hij geeft vaak een score en een groen, oranje of rood balletje, afhankelijk van de zuiverheid van het product. Yuka, Think Dirty, Inci Beauty en Clean Beauty zijn de bekendste clean beauty-apps.

Tot slot raden we de one.two.free zeker aan! bij Douglas. Dit is een clean beauty gezichtsverzorgingslijn met de beste ingrediënten voor een stralend mooie huid in slechts drie simpele stappen: clean, prepare & care. Wij zijn al fan! Jij ook?

Bijzondere beelden uit Los Angeles, Verenigde Staten. Eind vorige maand ging het echt mis...

We wisten dat influencers en andere mensen die regelmatig beeldmateriaal maken fan zijn van een ringlamp...

Geweldige beelden uit Rusland! Daar ging het bijna mis voor bovenstaande man op 4 december....

Het mannenblad FHM heeft wederom een ​​peiling gehouden onder de lezers. En de resultaten zijn binnen:...

De Britse actrice Kate Beckinsale krijgt veel complimenten over enkele foto's waarop ze een doorschijnende…