Wat betekenen de symbolen op mijn kledinglabel?

2022-07-23 09:36:56 By : Ms. Susan Wong

Meld je aan voor een gepersonaliseerde ervaring!

Ontdek Test Aankoop voor slechts €2

De symbolen met was-, droog- en strijkinstructies op de etiketten van kleding zijn in alle EU-landen hetzelfde en zijn op internationaal niveau betrekkelijk gestandaardiseerd.

Kledingfabrikanten zijn niet verplicht deze informatie op de etiketten te vermelden, maar ze zijn wel vaak te vinden, om verkeerd gebruik van kleding te voorkomen.

1. Wasbaar. 2. Kan niet gewassen worden. Voorwerpen kunnen gevoelig zijn voor waswater of te groot zijn voor huishoudelijke wasmachines. 3. Normale machinewas, op de aangegeven maximum temperatuur: tussen 30°C (in het voorbeeld) en 95°C. 4. Machinewas op de aangegeven maximumtemperatuur, maar met minder centrifugeren en vermindering van de hoeveelheid wasgoed in de wastrommel. 5. Machinewas op de aangegeven maximumtemperatuur, maar met verminderde was- en centrifugecycli. De hoeveelheid wasgoed in de trommel van de machine mag niet meer dan tweederde van de maximale capaciteit bedragen. 6. Handwas op een temperatuur van niet hoger dan 40°C, afhankelijk van het kledingstuk. Begin met het oplossen van een mild schoonmaakmiddel in een bak water. Laat de stoffen het water absorberen en schud ze voorzichtig; niet wrijven, trekken of wringen. Spoel de stoffen vervolgens grondig uit, druk ze voorzichtig aan om overtollig water te verwijderen en rek ze voorzichtig uit om de vorm te herstellen. Behandel gekleurde en gevoelige voorwerpen snel. Als je wasmachine een "handwas" programma heeft, was dan koud. 7. Het kledingstuk mag worden uitgewrongen 8. Het kledingstuk mag niet worden uitgewrongen. 9. Je kunt elk type bleekmiddel voor de was gebruiken, op chloorbasis (zoals bleekwater) of op zuurstofbasis. 10. Bleken is alleen mogelijk met producten op basis van zuurstof. 11. Het kledingstuk is niet geschikt voor bleken of voorbehandeling van vlekken met chloor- of zuurstofhoudende producten. Controleer voor gebruik het etiket van schoonmaakmiddelen.

29. Strijken bij lage temperatuur (tot 110 ºC) en bij voorkeur zonder stoom. Geschikt voor polyacryl, polyamide (nylon) of acetaatstoffen. Voor donkere kledingstukken of kledingstukken die kunnen gaan glimmen door de druk, strijk je binnenstebuiten of gebruik je een dunne katoenen handdoek. 30. Strijken bij middelhoge temperatuur (tot 150ºC). Geschikt voor wol, zijde, polyester of viscose. Gebruik een licht vochtige katoenen handdoek op de stof. Stoom kan gebruikt worden, maar druk niet te hard. 31. Strijken bij hoge temperatuur (tot 200 ºC). Geschikt voor katoenen of linnen stoffen, die nog licht vochtig moeten zijn. Stoom kan gebruikt worden. Voor donkere voorwerpen of voorwerpen die kunnen glimmen door de druk, strijk je binnenstebuiten of gebruik je een dunne katoenen handdoek. 32. Niet strijken. 33. Niet met stoom strijken.

34. Stomerij. De letter binnen de cirkel geeft informatie over de oplosmiddelen of reinigingstechnieken die door de stomerij kunnen worden gebruikt (P voor perchloorethyleen of F voor benzine of andere koolwaterstoffen). 35. Normale reiniging met water, geen beperkingen. 36. Niet chemisch reinigen. Gebruik geen vlekkenverwijderaars die oplosmiddelen bevatten.

Alle contactgegevens Ma tot vr 9-12.30u / 13-17u (vr tot 16u)

Meld je aan om deze actie te kunnen uitvoeren.