Tips van Zamarra om Birkenstock-sandalen goed schoon te krijgen | Thuis & Tuin | Telegraaf.nl

2022-07-23 09:43:29 By : Ms. Anna zhu

Bereid u voor op een zomer vol blote tenen: ook dit jaar zijn Birkenstock-sandalen weer goed in het modebeeld vertegenwoordigd. Over smaak valt te twisten, maar één ding is zeker: een vies voetbed staat nooit mooi. Tips van Zamarra Kok om de sandalen netjes te houden.

Zweet, stof en wie weet wat nog meer kan resulteren in zwarte teenafdrukken en een nare geur in het suède voetbed. Als u de sandalen intensief draagt, maak ze dan regelmatig schoon. Eens per maand is geen overbodige luxe.

Met een suèdeborstel kunt u het vuil zoveel mogelijk weghalen. Maak daarna een pasta van twee delen water en een deel baking soda (ook wel zuiveringszout of bicarbonaat).

Dip een microvezeldoek in de pasta en schuur hiermee de zool, waarbij u kleine cirkels maakt. Veeg met een schone doek de pasta van het voetbed.

De kurkzool is eenvoudig schoon te maken met een sopje van een halve liter water met een druppel afwasmiddel en een eetlepel schoonmaakazijn. Gebruik een oude tandenborstel om het kurk mee te poetsen. Veeg de zool daarna af met een vochtige doek en laat drogen (niet in de zon).

Wekelijks alles over lifestyle, reizen, culinair en wonen.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Als een ijsbeer in nood verkeert, klopt hij aan bij mensen om hem te helpen.

In deze entertainmentupdate bespreekt presentator Wilson Boldewijn met Jordi Versteegden het nieuws dat de organisatie van de Gouden Televizier-Ring de spelregels gaat evalueren na de ophef die is ontstaan over welke programma’s er wel en niet genomineerd mochten worden.

In deze entertainmentupdate bespreken Wilson Boldewijn en verslaggever Jordi Versteegden de gezondheid van Mart Hoogkamer. Verder gaat het over een emotionele video van Katja Schuurman, die voor gemengde reacties zorgt. En wat gebeurt er met het slecht scorende programma Het Beste Antwoord van Winst...

In Mexico is een meisje een aap aan het plagen. De aap laat het er niet bij zitten en reageert op de plagerij.

Schoonmaakexpert Zamarra Kok geeft wekelijks antwoord op vragen van lezers. Vandaag een vraag van Evelyn over het reinigen van haar gordijnen, die gedeeltelijk zijn gemaakt van skai.

Schoonmaakkoningin Zamarra Kok behandelt elke week vragen van lezers. Vandaag een vraag van Ria over donkere vlekken in haar wasgoed.

Lekker gezwommen? Hang je zwemkleding dan niet in de felle zon te drogen! Huishoudexpert Zamarra Kok vertelt hieronder hoe je je zwemkleding zo lang mogelijk mooi houdt.

Staat er dit weekend een barbecue bij jou op de planning? Lekker en gezellig! Maar dat betekent ook dat je te maken krijgen met roest- en vetvlekken, aangekoekt eten... Tijdens het grillen kan de barbecue behoorlijk vies worden. Met deze handige tips van onze huishoudexpert Zamarra Kok krijg je het ...

Schoonmaakexpert Zamarra Kok behandelt wekelijks lezersvragen. Vandaag wil Daphne weten hoe ze haar suède schoenen op een milieuvriendelijke wijze tegen vuil kan beschermen.

Schoonmaakexpert Zamarra Kok geeft wekelijks antwoord op vragen van lezers. Vandaag een vraag van Ton over het schoonmaken van witte kunststof tuinstoelen.