Starlink Premium levert dubbele internetsnelheid voor vijf keer de normale prijs - Hardware Info

2022-04-21 07:54:17 By : Mr. Da Jen Lee

Starlink brengt een Premiun-variant met een dubbel zo groot oppervlak op de markt, zo deelt ceo Elon Musk op Twitter. Het bedrijf belooft maximaal 500 megabit per seconde, tevens twee keer zoveel als de maximale internetsnelheid van de standaard variant. Premium kost daarentegen in zowel aanschaf als in maandlasten vijf keer zoveel als een standaard Starlink; 2500 dollar voor de antenne en 500 dollar maandelijkse lasten tegenover respectievelijk 500 dollar (of euro) en 100 dollar (of euro). Er zijn nog geen Europese prijzen bekend.

Starlink Premium is voornamelijk gericht op zakelijke klanten in kleine kantoorruimtes en is net zoals de standaard antenne schaalbaar en te bedienen vanuit één app. De Premium-schotel is vierkant met afgeronde hoeken terwijl de standaard variant rond is. Starlink verwacht de eerste Premium-sets medio 2022 te leveren, terwijl er veel berichten zijn over klanten die nog steeds op de standaard variant wachten. Premium-klanten zouden dus mogelijk eerder internet via satellieten kunnen ontvangen dan afnemers van het standaard pakket.

Vooralsnog is Starlink in bèta; mensen plaatsen technisch gezien een pre-order en kunnen dan op ten duur een standaard Starlink-pakket ontvangen. Dat geldt ook voor onder meer Nederland en België. De Premium-variant is vooralsnog niet hier beschikbaar, al verandert dat waarschijnlijk nog; Starlink en Starlink Premium gebruiken zover bekend dezelfde satellieten dus ook de dekking zou overeen moeten komen.

Bronnen: Elon Musk, Afbeeldingen via Starlink