SS22: 10 belangrijke trends voor de komende zomer

2021-12-14 17:30:11 By : Mr. Max Yang

Hoewel het de afgelopen seizoenen vooral praktisch en draagbaar was, brengt SS22 optimisme en opgewektheid. Mode biedt meer dan ooit een geruststellende ontsnapping uit het dagelijks leven en een tegengif om vooruit te komen: de collecties zijn daar het bewijs van. FashionUnited duikt in de must-see trends, deelt de belangrijkste conclusies en belicht het kleurenpalet om in de gaten te houden voor het volgende zomerseizoen.

Het lijkt erop dat de trends van volgend jaar onder een lens van heldere, elektrische tinten zijn geplaatst. Een algemeen hernieuwd optimisme zorgt voor vrolijke en kleurrijke accenten in de collecties, die zorgen voor zomers optimisme en elegante relaxte stijlen. Van oogverblindend geel en glanzend oranje tot fuchsia, sappige kleuren zijn alomtegenwoordig. Carolina Herrera koos voor zonnig geel en bubblegumroze, terwijl Coach 1941 een levendig groen toevoegde aan zowel jassen als broeken. Bij Versace zijn stalen bodycon jurken in felle glanzende tinten de show. Of het nu gaat om eenvoudige basics of over-the-top gelegenheidskleding, de komende zomer staat in het teken van een levendige vakantie-energie.

Unisex kleding komt de laatste jaren in steeds meer collecties voor en zal dat ook blijven doen. Voor het seizoen lente-zomer 2022 heeft de unisex-garderobe een draagbare, tijdloze benadering die draait om seizoensstukken en draagbaarheid. Dit zijn stukken die eindeloos kunnen worden gemixt en gematcht, ongeacht het geslacht. Pakken zijn bijvoorbeeld slanker en hebben mooie details die de aandacht trekken van zowel vrouwen als mannen. Alberta Ferretti presenteerde een strakke kaki versie en Balenciaga koos voor een oversized, ingesmeerde versie.

Of het nu gaat om breigoed, prints of patronen, creativiteit draait allemaal om SS22. Het is een moderne evolutie van handarbeid en DIY (doe het zelf, red.) waar stoffen worden gemengd met details zoals franjes. Met de hand beschilderd, handgemaakt of op maat gemaakt, de collecties van dit seizoen vieren een groeiende interesse in upcycling en natuurlijke vezels en spreken tot de verbeelding. Ook hier worden kleurrijke opties geïntroduceerd voor een eigentijdse kijk op aloude technieken. Zowel Chanel als Chloé omarmden de trend voor de resortcollecties.

Loungewear is nog lang niet uit de mode. Hoewel het misschien niet langer onze favoriete outfit voor elke dag is, is het een trend die niet meer weg te denken is en vervolgens wordt bijgewerkt in zonnige, heldere tinten. Er wordt volume toegevoegd en ook duurzame stoffen passen in deze groeiende trend. Comfort is nog steeds belangrijk, maar stijl ook, dus sets hebben ongebruikelijke details zoals gegolfde taillebanden en royale zomen. Voor lente/zomer 2022 is de loungewear verkrijgbaar in stijlen die zowel binnen als buiten gedragen kunnen worden. Een strakke blauw-witte totaallook werd gespot bij Balmain en Vivetta presenteerde een geborduurd ensemble dat ook gretigheid opwekt.

Omdat kleur het sleutelwoord is voor SS22, is het geen verrassing dat prints daar een van zijn. Deze keer zien we gedurfde bloemenprints op jurken, strand- en badkleding en moderne folkloristische prints gemoderniseerd in grote all-over applicaties in tops, jurken en accessoires. Prints geven de garderobe van de komende zomer een boost en staan ​​voor hoop, positiviteit en optimisme. Dsquared2 gebruikte regenboogstrepen voor zijn Resort 2022-collectie, terwijl MSGM en Philosophy di Lorenzo Serafini neonbloemen toonden.

Net als loungewear maakt activewear nu deel uit van de dagelijkse garderobe en wordt het bijgewerkt met sculpturale details en opvallende stukken die de aandacht trekken. Ontwerpers hebben speelsheid geïnjecteerd met stemmingsverhogende neonkleuren en details om futuristische, op technologie geïnspireerde stukken te creëren. Comfort en veelzijdigheid zijn alomtegenwoordig en stoffen evolueren langzaam naar meer duurzaamheid, met materialen die zorg dragen voor de planeet. Sport was een integraal onderdeel van de Dior's Resort 2022-collectie en Philosophy di Lorenzo Serafini introduceerde een smaragdgroene totaallook gemengd met subtiel maatwerk.

Ondanks een verschuiving naar een meer vrolijke garderobe, is minimalisme nog steeds een constante in de collecties. Tijdloze en ongecompliceerde stukken zijn nu echter vrouwelijker en komen in een zachtere reeks van neutrale en gebleekte vervaagde kleuren. Luchtige stukken worden gemixt met hypermodern maatwerk, terwijl athleisure een sobere esthetiek krijgt die lichtgewicht en gemakkelijk te dragen is. Eudon Choi, Proenza Schouler en Chloé behoorden tot de voorlopers.

Mode is altijd geïnspireerd door het verleden, maar SS22 laat een bijzonder interessante mix zien. Of het nu gaat om op Regency geïnspireerde details of godinnenjurken, de collecties zijn een ode aan vrouwelijkheid en romantiek. Traditionele stukken uit alle tijdperken zijn herwerkt voor de moderne tijd en worden gekenmerkt door vesten, bisschopsmouwen en de altijd aanwezige korsettop. We hebben gezien dat Louis Vuitton, Thom Browne en Dior een eerbetoon brengen aan een vervlogen tijdperk.

De mode-industrie verschuift langzaam naar een meer milieubewuste, duurzame toekomst en daarmee komt een groeiend verlangen naar de natuur en het buitenleven. Merken presenteren collecties bestaande uit functionele stukken speciaal gemaakt voor buiten. Pufferjacks, utility-broeken en laarzen met profielzolen worden dagelijks gebruik en zorgen voor functionaliteit en stijl. Balmain, Coach 1941 en Alberta Ferretti lopen voorop in lente-zomer 2022.

Oscar de la Renta Resort 2022

De felle, intense fuchsia van de orchidee is de kleur bij uitstek voor de lente-zomer van 2022. Trendbureau WGSN en kleursysteem Coloro hebben de tint uitgeroepen tot een van de belangrijkste kleuren voor de komende zomer en dit is terug te zien in de collecties . Bij Max Mara, Oscar de la Renta en MSGM wordt de intense energie en positiviteit van de bloem weerspiegeld in vrijetijdskleding, badkleding en alles daartussenin. Het verzadigde magenta staat op zichzelf en werkt goed als een echte stemmingsbooster.

Dit artikel is vertaald uit het Engels.

Deze site maakt gebruik van cookies om gepersonaliseerde advertenties aan te bieden en het gebruik te analyseren. Door verder te bladeren, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.