Ongekreukte kleding mee op reis? Dit zijn de beste tips én dit kun je doen als het toch misgaat - Radar - het consumentenprogramma van AVROTROS

2022-07-23 09:37:15 By : Mr. Paul Wang

Je staat op het punt om op vakantie of naar een festival te gaan en al je kleding ligt op hoopjes; klaar om ingepakt te worden. Maar dan de grote uitdaging: hoe neem je die ene mooie blouse of jurk mee zonder dat deze volledig in de kreukels weer uit je tas komt? Radar biedt hulp!

Je hebt je koffer zo zorgvuldig mogelijk ingepakt, in de hoop dat de inhoud er bij aankomst nog net zo uitziet. Maar helaas, keer op keer weet je kleding zich in de gekste bochten te wringen om compleet gekreukt tevoorschijn te komen bij aankomst. En op reis of op een festival heb jij natuurlijk geen strijkijzer bij de hand. Gelukkig zullen de volgende tools je helpen bij het zo kreukvrij mogelijk houden van je kleding. 

Een andere tip voor kreukvrije kleding is om goed na te denken over wat voor sóórt kleding je meeneemt. Bepaalde stoffen kreuken namelijk een stuk sneller dan andere. Stoffen die niet snel kreuken zijn synthetische stoffen zoals nylon, lycra en polyester en kleding die wel snel kreukt is meestal gemaakt van katoen of linnen. 

Naast alle goede dingen die je kunt doen om kreukels tegen te gaan, zijn er ook zaken die je beter kunt vermijden. Zo zijn bijvoorbeeld vacuüm zakken enorm handig om je kleding zo compact mogelijk in te pakken, maar zal je kleding hier wel enorm van gaan kreukelen. Pak je kleding hier dus niet mee in als je kreukels liever voorkomt, maar gebruik in plaats daarvan liever de packing cubes. 

Is het ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch niet gelukt om je kleding kreukvrij te houden? Hang je kleding dan in ieder geval zo snel mogelijk op, als dit mogelijk is, op bestemming en het liefst in de badkamer. Wanneer je nu een warme douche neemt, wordt jouw kleding ondertussen mooi gestoomd. Daarnaast kan ook de warme lucht uit een föhn wonderen verrichten tegen de kreukels! 

En heb jij nou geen badkamer of apparaten bij de hand? Dan kun je nog proberen om je kleding plat op de grond te leggen en hier een warme, vochtige handdoek op te plaatsen en deze aan te drukken en glad te strijken. Hang je kleding daarna weer op en de kreukels zullen minder worden. 

We hebben reeds een reactie van je ontvangen, bedankt!

Op de hoogte blijven van consumentenzaken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Omgaan met iemand die ziek is, vinden veel mensen lastig. Ga je op bezoek of stuur je een kaartje, en wat zet je daar dan op? Tips om…

Poetst die goedkope net zo goed als de duurdere? RADAR+ test zes elektrische tandenborstels.

Is een plastic verpakking altijd slecht? En is biologisch eigenlijk gewoon een marketingtruc? Alles over zin en onzin in de…

Wat beschermt je huid optimaal, laat geen wit waasje, is waterbestendig en parfum- en dierproefvrij?