Noorse duikster gered in Maleisië, Nederlandse tiener nog vermist | Buitenland | Telegraaf.nl

2022-05-22 01:06:47 By : Ms. Darcy Luo

De Noorse duikster (links) nadat ze is gered.

KUALA LUMPUR - Een vermiste Noorse duikster is voor de kust van Maleisië gevonden, maar drie anderen, onder wie een 14-jarige Nederlandse jongen, worden nog steeds vermist. De 35-jarige Noorse was volgens plaatselijke media de duikinstructrice van het groepje dat woensdag was gaan scuba-duiken bij het eilandje Tokong Sanggol voor de zuidoostkust. De man die de duikers in zijn bootje had meegenomen, sloeg woensdag rond het middaguur alarm omdat ze niet meer opdoken.

De Noorse duikster (links) nadat ze is gered.

De autoriteiten meldden niet waar de Noorse is aangetroffen. Ze werd „in veiligheid gevonden” en overgevlogen naar een ziekenhuis op het vasteland voor controle.

Donderdag wordt verder gezocht naar de drie vermisten. Negentig reddingswerkers, onder wie dertig duikers, zijn bij de operatie betrokken. De vermisten zijn naast de Nederlandse jongen een 18-jarige Franse vrouw en een 46-jarige Brit.

De zuidoostelijke Maleisische regio is een populair vakantiegebied met veel resorts waar vaak Europeanen komen.

Dagelijks tijdens de lunch een update van het belangrijkste nieuws.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

In deze entertainmentupdate bespreken Wilson Boldewijn en verslaggever Jordi Versteegden de uithaal van Johan Derksen richting Eva Jinek. De presentatrice reageert exclusief op zijn uitspraken. Verder: de tv-carrière van Rob Kemps brengt zijn carrière als Snollebollekes in gevaar. Ook reageert het O...

Een groepje vissers krijgt de schrik van hun leven als ze een onverwachte vangst doen tijdens hun trip.

Viroloog, Marion Koopmans, vertelt in Op1 hoe het opkomende apenpokkenvirus zich verspreidt. Zij verwacht dat er nog veel meer gevallen bekend gaan worden.

Zware onweersbuien kunnen vrijdagmiddag over Nederland trekken. Lokaal kunnen er windstoten voorkomen van meer dan 100 km/u en er moet zelfs rekening gehouden worden met een tornado.

Een Nederlandse toerist is door een Schotse gepensioneerde brandweerman gered, nadat hij onwel werd tijdens een bustour door de Spaanse stad Sevilla. De Nederlander zakte tijdens de rit ineens in elkaar. „Het was echt eng. Ik dacht dat hij zou sterven.”

De man die vrijdagochtend zwaargewond werd aangetroffen op een bospad bij het Brabantse Helvoirt, is 68 jaar oud en komt uit Breda. Zijn identiteit is nu bekend. De politie denkt dat hij slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Tijdens een tienerfeest in Helmond zijn vrijdagavond meerdere kinderen tussen de 12 en 17 jaar onwel geworden. Het pand is vervolgens ontruimd.

Drie leden van hetzelfde gezin zijn in de Franse kustgemeente Plogoff, in de noordwestelijke regio Bretagne, om het leven gekomen nadat ze werden meegesleurd door een ongewoon hoge golf. Dat heeft de lokale prefectuur donderdagavond meegedeeld.

In Diepenheim (Overijssel) is een vrouw onder een boom terechtgekomen tijdens het noodweer dat donderdag over ons land trok. De brandweer twittert dat ze naar een ziekenhuis is gebracht, maar hoe ze eraan toe is, is niet duidelijk.

Twee Belgische bergbeklimmers zijn woensdag gered door de Spaanse hulpdiensten. De broer van één van de twee mannen had de hulpdiensten gewaarschuwd. Dat schrijven lokale media.

12-Pack Fruit of the Loom T-Shirts

12-Pack Fruit of the Loom T-Shirts