Natuurprints, zijde en teddy: Harrie van Het Smitje showt de nieuwste najaarstrends

2022-08-27 17:16:01 By : Mr. Martin Gao

Je moet er misschien nog even niet aan denken vanaf dat zonovergoten terras, maar het najaar komt langzaam dichterbij. Best leuk, want dan kunnen we weer volop aan de gang met het maken van toffe najaarsmode. Harrie van Het Smitje heeft de nieuwste stoffentrends alweer in zijn winkel liggen en geeft een paar tips.

“Deze viscose is op natuurlijke wijze geteeld. Het is fijn draagbare stof, omdat het zacht en licht is. Ook is het gemakkelijk te verwerken tot kleding, want het schuift niet weg onder de naaimachine. De stoffen die je hier ziet zijn in het thema natuur. Vogels, bloemen, planten… Heel klassiek. Leuk om een jurk, broekpak of rok van te maken.”

“Dit is hetzelfde materiaal, maar dan met een wat meer moderne print. Je ziet het: de kleuren zijn vrolijk dit najaar. Drukke prints. Op de laatste foto wat meer eenvoudige prints, voor als je het graag iets neutraler houdt.”

“Deze zijde heeft een changeant, of weerschijn effect. De insluitdraad is anders dan de kettingdraad, daarom verandert hij van kleur als hij plooit. Deze stof vlamt. Mooi he? Dit is wel stof wel voor mensen die kunnen wassen. Dit gooi je namelijk niet zomaar in de wasmachine. Echte zijde is een delicaat product en je wast het met de hand. Ook moet het liggend drogen. Hierboven liggen nog meer kleuren met hetzelfde effect.”

“En dit is onze Ottoman collectie. Leuke hippe jersey rib stof voor baby’s. Viscose met katoen, zacht voor de huid. En hier in de kast liggen zachte bamboestoffen in zachte kleurtinten.”

“Je kunt hier voor jezelf uiteraard een jas van maken, maar voor kinderen is het extra geschikt. Deze stof is superwarm, ademend en heel zacht voor de babyhuid. Fijn om bijvoorbeeld een warm winterpak van te maken.”

“Deze wol is nieuw en komt uit Zwitserland. Fijn getwijnde organisch katoen. De draden zijn dicht in elkaar gedraaid zodat er een dunne draad ontstaat. Geschikt om soepel vallende truien en vesten van te breien. Lekker warm, maar je hebt niet meteen zo’n enorm dikke trui aan. Kijk hoe mooi al die kleuren! En deze wol is ook nog eens betaalbaar.”

“Dit zijn onze nieuwste bruidsmodestoffen van viscose met zijde. We hebben ze in licht en roomkleurig en aan de overkant liggen wat meer gedurfde kleuren. Ze hebben allemaal een doorzicht, zie je? Dat wil zeggen dat je er doorheen kunt kijken. Erg populair op het moment, net als stoffen met opgenaaide pareltjes.”

“Je kunt bij ons heel veel tijdschriften kopen met de nieuwste modetrends erin. We hebben zowel patronen voor de geoefende kleermaker, als voor mensen die net zijn begonnen met het maken van hun eigen garderobe. ‘Easy‘ heten die patronen heel toepasselijk. Heb je vragen? Wij helpen je graag.”

Ben je benieuwd wat ze allemaal nog meer verkopen bij Het Smitje? kijk dan op de website of kom gezellig langs. vinden ze leuk!

Feest! Onze luchthaven bestaat 90 jaar en dit is er allemaal te doen

Aangeboden door BillyBird Park Hemelrijk

Toffe kans! Word redacteur/community manager bij indebuurt Helmond

Aangeboden door BillyBird Park Hemelrijk

Aangeboden door IJzeren Man Vught

Blijf op de hoogte van alles uit Eindhoven

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden