Maximaal licht én zonbescherming in een open huis

2022-08-14 05:52:06 By : Mr. Matteo Yeung

Open ruimtes in huizen, zoals een opengewerkte zoldering of een open loft of duplex, zijn niet alleen modieus, maar ook een goede manier om veel daglicht binnen te laten. Maar al dat licht heeft ook zo zijn keerzijde: in de zomer wordt een open ruimte in huis al snel te warm of het daglicht van de vroege zomerzon valt te vroeg naar binnen. Met goede zonwering en gordijnen valt dat op te lossen. 

Een open ruimte in huis creëert een ruim en open sfeer, en een gevoel van luxe. Zeker een kleine woning kan een flinke upgrade krijgen door een aantal van de ruimtes open te trekken. Met een open zoldering, bijvoorbeeld, creëer je meteen het gevoel dat je meer ruimte hebt. Zeker als er door dakramen veel daglicht naar binnen kan vallen. 

Vooral in de kille wintermaanden brengt een open huis met veel dakramen veel verlichting (letterlijk en figuurlijk dan). Het weinige licht dat we dan hebben, kan vrij het huis binnenvallen. Zelfs wanneer het buiten guur weer is en donkere wolken door de lucht zeilen, is het licht dat door de dakramen valt bijzonder sfeervol. En omdat het vroeg donker is en laat weer licht wordt, stoort het daglicht niet. 

De zomer is helaas andere koek. Wanneer de zon elke dag op het huis beukt en het al om vijf uur licht is, kan een dakraam eerder hinderlijk zijn. Gelukkig kan je dat oplossen met een gordijn aan het dakraam. 

Wanneer het op dakramen aankomt, moet je je gordijnen en zonwering goed kiezen. Traditionele gordijnen van stof hebben weinig zin wanneer je een dakraam hebt in een schuin dak. Je kan ze weliswaar aan zowel de boven als de onderkant bevestigen aan het raam, maar dan nog hangen ze een beetje door en laten ze zo veel licht binnen. Bovendien verzamelen hangende gordijnen veel stof. 

Een gordijn dat aan het raam bevestigd is en dat geen zonlicht binnenlaat is dan een betere keuze. Kies daarvoor een gordijn met zonwering binnen het raam. Liefst eentje dat én verduistert, én de zon weert. Zo heb je twee vliegen in één klap. 

Om de warmte tijdens de zomer zo veel mogelijk buiten te houden, sluit je best overdag de gordijnen en zet je ’s nachts het raam wijd open. Zo hou je de warmte binnen, en kan je ’s avonds zo veel mogelijk lucht binnenhalen. Vergeet dan wel niet om een hor te installeren om de muggen buiten te houden. 

Je moet ingelogd zijn om een bericht te kunnen schrijven.

voel de vrij om contact op te nemen voor vragen, feedback of samenwerkingen. Wij zijn open minded en zien kansen waar anderen die niet zien. Vul hier het contactformulier in!

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt dat onze telefoon uit onze handen glijdt. Het is een stomme fout en kan voor veel schade aan onze telefoon zorgen. Tevens kost het ook een boel geld Lees meer…

Iedere graafmachine, wiellader, bulldozer of ander werkvoertuig van Komatsu is degelijk en betrouwbaar. Komatsu is dan ook al 100 jaar een onafhankelijke onderneming die zich volledig focust op de productie van werkvoertuigen voor grote klussen. Lees meer…

Met een camera kun je leuke dingen doen. Je kunt mooie herinneringen vastleggen op vakantie, tijdens een feestje of voor je werk. Bovendien is het superleuk om te leren fotograferen. Wanneer je net begint met Lees meer…