Maak kennis met de acht denimiconen van Vingino

2021-12-14 17:08:33 By : Ms. Alice Lee

Sinds de oprichting in 2001 is Vingino snel gegroeid van een klein Nederlands denim-only bedrijf tot een wereldwijd merk dat elk kind, van baby tot tiener, iets te bieden heeft.

Het merk biedt denim stijlen met Italiaanse en vintage invloeden en kenmerkt zich ook door een rebelse en relaxte look. Het merk is continu bezig met het vernieuwen en aanvullen van de collectie. De ervaring die Vingino de afgelopen 20 jaar heeft opgedaan heeft uiteindelijk geresulteerd in acht denimiconen. Een gloednieuwe denimlijn gelanceerd in 2020. De grote denimcollectie is vervangen door acht modellen met vaste namen voor zowel jongens als meisjes.

Denim Designer bij Vingino, Bas Horlings, legt uit hoe deze iconen tot stand kwamen. "We hebben gekeken naar de pasvorm en wat populair is in de markt. De skinny fit blijft een hot item voor jongens, maar je ziet dat de wijdere pasvormen, zoals slim en regular, terrein winnen. Bij meisjes is onze superskinny nog steeds een van de meest populaire pasvormen, vooral de hoge taille. Ook bij meisjes zien we steeds meer flares en straight fits in het straatbeeld. Dus daar breiden we ook in uit."

Zo kunnen de jongens kiezen uit vier verschillende fits, namelijk een skinny, slim, regular en banana fit. Voor de meiden bestaat de collectie uit jeggings, super skinny, skinny en flare fit. Voor de iconen zijn in samenwerking met de stoffenleverancier speciale stoffen ontwikkeld. Zo bevatten zowel de jongens- als de meisjescollectie een Flex fit, Super soft en 4-Way Stretch.

Bij Super Soft is de stof aan de binnenkant geborsteld, waardoor hij heel zacht aanvoelt. Het is niet voor niets dat dit model erg populair is.

Comfort staat centraal bij kinderdenim. Daarom is gekozen voor de 4-Way Stretch. Deze broek bevat veel elasthaan zodat kinderen er makkelijk in kunnen bewegen. Hier heb je stretch in zowel de lengte als de breedte. Deze stof is in meerdere modellen gebruikt.

Ook kinderen kunnen vrij bewegen met de Flexfit door de hoge stretch denim. Naast deze modellen bevat de jongenscollectie ook een jog-denim. Dit is een denim dat is geweven als een zweet. Ook geeft deze jeans een zachte touch en veel bewegingsvrijheid.

De meisjescollectie bevat ook een Silk Touch. In deze stof zijn de garens verweven met rayon, een soort zijde. Dit geeft de items een zachte touch en een glanzende look.

Zoals we van Vingino gewend zijn biedt het merk de beste kwaliteit in combinatie met een

zeer uitgebreid ontwerp. De ontwerpen zijn tot in detail uitgewerkt en dit is terug te zien in de toevoegingen op de jeans zoals; logo borduren, labels en klinknagels.

Er worden altijd nieuwe stijlen toegevoegd aan de acht denimiconen en favoriete items worden opgefrist. Zo komt er dit seizoen een mom fit voor meisjes en worden de flares en straight fits uitgebreid. Vingino werkt ook hard aan de ontwikkeling van de ultieme duurzame denim. Hierover later meer, dus blijf Vingino volgen.

Voor het SS22-seizoen zijn de acht denimiconen te zien in een fris jasje. De aankoop start begin juni. Benieuwd naar alle 8 denim iconen? Bekijk ze hier.

Lees meer over Vingino op de merkenpagina: fashionunited.com/companies/vingino

Deze site maakt gebruik van cookies om gepersonaliseerde advertenties aan te bieden en het gebruik te analyseren. Door verder te bladeren, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.