Luxe en Puur: Een Zwart Vloerkleed

2022-08-27 17:21:29 By : Mr. Sucre Xi

Een stijlvolle woonaccessoire, het zwarte vloerkleed. Dit vloerkleed is vrijwel te combineren met alles door de neutrale kleur. Zwarte vloerkleden kunnen een charmante maar ook een hele stoere uitstraling hebben. Het licht eraan hoe dit wordt gecombineerd met andere meubels in huis. Op www.FlyCarpets.nl vind je verschillende soorten zwarte vloerkleden voor in huis. Graag vertellen we je meer over verschillende vormen, designs en afmetingen zwarte vloerkleden. Maar ook over de invloed van het licht en het onderhoud van de vloerkleden.

Een zwart vloerkleed is niet alleen helemaal effen zwart. De zwarte kleur kan er ook in verwerkt zijn waardoor er eindeloos veel opties zijn om te combineren. Een zwart wit tapijt is ideaal te combineren op een wat lichtere vloer. Een effen zwarte vloerkleed staat mooi in bijvoorbeeld beige inrichtingen. Zwart is mooi te combineren met pasteltinten of aardetinten. Ook in afmetingen zijn er veel verschillende opties om uit te kiezen. Kies uit een rond kleed wat mooi te combineren is met bijvoorbeeld een jute kleed om een speels effect te creëren. Naast de effen zwarte vloerkleden heb je dus ook zwarte vloerkleden met een wit design, een bloemen patroon, een jute materiaal of bijvoorbeeld bladeren print. 

Lichtinval in een woning is heel erg belangrijk en zeker met een zwart vloerkleed. Zeker effen zwarte vloerkleden ogen anders in een lichte ruimte dan een donkere ruimte. In een loft met veel ruimte en lichtinval oogt het luxe en puur om een zwart vloerkleed neer te leggen. In een kleine donkere ruimte zal het de ruimte sneller verkleinen en kun je misschien beter voor een zwart vloerkleed met een printje kiezen. Dit zal de ruimte er ruimer uit laten zien dan een effen zwart kleed. Laat je bij twijfel adviseren door specialisten en maak jouw inrichting helemaal compleet.

Het onderhoud van zwarte vloerkleden met een robuuste vezelstructuur is makkelijk en deze kleden worden in keukens en in de hal vaak gebruikt. Zwart is een kleur waar natuurlijk wat sneller stof en pluisjes in te zien zijn dus het is fijn dat deze kleden onderhoudsvriendelijk zijn. Toch ontstaan er in het dagelijks gebruik vlekken door bijvoorbeeld schoenen, huisdieren of etensresten. 

Het is verstandig om het vloerkleed eens in de zoveel tijd te reinigen met een stoomreiniger. De stoomreiniger reinigt door middel van de druk en de warme temperatuur het vloerkleed goed. Vuil en bacteriën worden hierdoor verwijdert. Het is belangrijk om het vloerkleed eerst te stofzuigen voordat je begint met de stoomreiniger. 

Kortom, zwarte vloerkleden geven een luxe en stoere uitstraling in jouw woning. Speel met het licht, kies uit verschillende vormen en vind het kleed dat bij jou past. Je wordt nooit teleurgesteld met een zwart vloerkleed.