Jason: ‘Wist niet dat je voor vette feestjes in het theater moet zijn'

2022-10-09 17:23:56 By : Ms. winnie yu

Aangeboden door Musis & Stadstheater Arnhem

“Veel jongeren denken bij theater aan opera en klassieke muziek. Maar het is inmiddels zo veel meer, zoals techno en urban muziek”, zegt Arnhemmer Jason Joannes. De twintiger ontdekte de sfeer van Musis & Stadstheater en is helemaal fan van het programma.

Zijn eerste ervaring met het theater deed hij op tijdens een concert van De Jeugd van Tegenwoordig. “Al van jongs af aan luister ik naar hun muziek”, zegt Jason. “Toen ik hoorde dat deze groep in 2021 bij Musis optrad, heb ik direct kaarten gekocht.”

“Er kwamen oude klassiekers zoals Sterrenstof en Watskeburt voorbij en verder nieuwere muziek. De lichtshow én de omgeving maakten de avond compleet. Samen met mijn vriendin en een ander stel stonden we na twee jaar weer met meerdere mensen dicht op elkaar. Heel vet. Alsof we als kalfjes voor de eerste keer de wei in mochten. Iedereen ging los en wij ook.”

Jason had de smaak meteen te pakken. “Daarna ging ik naar Flow, een technofeestje in de Parkzaal. Dit keer geen nacht doorhalen in een louche omgeving en Dixi’s, maar in een mooie concertzaal met marmeren vloeren en een schoon toilet. Normaal bezoek ik een afgetrapte plek met veel donkere hoeken. Nu was het heel mooi en chique. De sfeer was goed.”

“Veel jongeren denken nog dat het theater alleen is bedoeld voor opera en klassieke muziek. Maar het is inmiddels zo veel meer. Ik vind het vet dat ze tegenwoordig meer urban muziek programmeren. Dan komt er vanzelf ook meer jeugd in het theater”, vindt Jason.

“Ik merk dat veel mensen denken dat je bij Musis & Stadstheater alleen mooie voorstellingen kunt zien, maar ik weet inmiddels dat je er ook voor feestjes terechtkunt. Die sfeer moet je echt een keer geproefd hebben!”

Hij heeft al een aantal theatershows op zijn planning staan. “Ik ben benieuwd naar Altin Gün. Dat is een Turks-Amsterdamse band die optreedt met het Metropole Orkest. Een bijzondere combinatie. Deze muziek heb ik ooit eens ontdekt toen ik een skatevideo zag. Sindsdien draai ik het af en toe. Nu ik weet dat ze in Musis optreden, ga ik zéker kaarten kopen.”

Deze toffe acts tips Jason:

Wat als je gewoon nog wat wil dollen en loltrappen?

Datum & tijd – 8 oktober 2022 om 20.15 uur Koop kaarten voor René van Meurs in Musis

Binnen het tijdsbestek van een zinderend uur conditioneert de magiër AABZ je met slechts 5648 kraakheldere antwoorden en een gulle hand muzikaal werk.

Datum & tijd: 14 oktober 2022 om 20.30 uur Koop kaarten voor AABZ ’22 TOUR Rebranding Anarchisme in Musis & Stadstheater

Aanstormend en gevestigd danstalent nemen het tegen elkaar op in energieke dansbattles en showcasen zo de kracht en essentie van hiphopculture in het hart van Arnhem.

Datum & tijd: 12 november 2022 om 20.15 uur Koop kaarten voor Theatre of the mind; a celebration of hiphop dance theatre in Musis & Stadstheater

Metropole Orkest en Altın Gün. Het toonaangevende pop- en jazzorkest en de Turks-Amsterdamse band nemen je mee op reis vol onweerstaanbare psychedelische Turkse disco-vibes. Een unieke ervaring!

Datum & tijd: 6 december 2022 om 20.30 uur Koop kaarten voor Altın Gün & Metropole Orkest in Musis & Stadstheater

Grijs Gedraaid met Marcel Veenendaal (zanger van DI-RECT) onder begeleiding van het strijkorkest Kamerata Zuid!

Datum & tijd: 15 december 2022 om 20.00 uur Koop kaarten voor Grijs gedraaid in Musis & Stadstheater

ISH vangt straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking in één spectaculaire choreografie. De voorstelling is een ode aan voetbal begeleid door vette hiphop beats.

Datum & tijd: 21 februari 2023 om 19.30 uur Koop kaarten voor FTBLL – can you kick it in Musis & Stadstheater

Ben je benieuwd wat er nog meer te zien is? Online vind je het complete programma van Musis & Stadstheater.

Bij indebuurt verzorgt José als contentspecialist de branded content en houdt ze zich bezig met ondernemers. Heb je interesse in een mooi verhaal over jouw onderneming of wil je meer weten over de mogelijkheden? Mail haar dan gerust: [email protected]

Deze nieuwbouwappartementen met uitzicht op stad en natuur zijn binnenkort te koop

Aangeboden door Incombinatie B.V.

Aangeboden door Radboud Universitair Medisch Centrum

7 x Arnhemse bespaartips van de week: kledingstukken voor 1 euro en meer

Blijf op de hoogte van alles uit Arnhem

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden