Hittegolf? Deze stoffen kun je dan het beste dragen

2022-07-23 09:38:45 By : Ms. Wendy Li

Blijven de temperaturen maar stijgen en weet je niet wat te dragen, dan luidt het credo: ga voor natuurlijk.

Wanneer de temperaturen boven de 30 graden op de thermometer stijgen, draag je het liefst zo weinig mogelijk kleding. Maar een badpak en duik in het zwembad is niet altijd mogelijk, want de dagelijkse verplichtingen gaan door. Hoe zorg je er dan voor dat je niet oververhit raakt? Door voor deze -veelal natuurlijke- stoffen te kiezen!

Welke stoffen dragen het fijnst wanneer de temperaturen omhoog schieten? Blijf in elk geval weg van kunststoffen zoals polyester en viscose, en kies in plaats daarvan voor natuurlijke materialen. Deze stoffen helpen je het hoofd koel te houden, en zijn bovendien een duurzame optie.

Een inkoppertje, want linnen is bij uitstek het materiaal voor warm weer. Let bij aankoop op of het item een linnen mix of puur linnen bevat, om er zeker van te zijn dat je een natuurlijk item koopt. Naast dat deze stof je koelt houdt, staat linnen chic voor elke gelegenheid. Kan naar kantoor, maar ook tijdens een zomers dagje uit en zelfs op het strand. Een alleskunner!

Lees ook: Van top tot teen in linnen: waarom deze luchtige stof de trend van deze zomer is >

Ook katoen is zo'n natuurlijke stof die je helpt het hoofd koel te houden tijdens een hittegolf. Hierbij geldt hetzelfde als bij linnen; zorg ervoor dat je geen katoenmix shopt, maar een item dat enkel en alleen uit dit materiaal bestaat. Draagt niet alleen fijner, maar zorgt er ook voor dat het item eenvoudiger te recyclen is wanneer het z'n beste tijd heeft gehad.

Een strijkijzer of stoomapparaat is essentieel wanneer je van zijde houdt, maar je krijgt er heel veel voor terug. Het materiaal voelt niet alleen fijn aan je huid, het houdt je ook koel en is bovendien een stof die soepel om het lichaam heen valt. Perfect voor een hittegolf -en dan zie je er ook nog eens stijlvol uit zonder zweetplek te hoeven maskeren.

Lyocell is een stof die hand in hand gaat met duurzaamheid. Veel ethisch verantwoorde merken gebruiken het in hun collecties, en het wordt gemaakt van verschillende houtsoorten. Het zit tussen een natuurlijke en synthetische stof in, doordat er gebruik wordt gemaakt van chemicaliën om de houtpulp draagbaar te maken. Net zo natuurlijk als bovenstaande opties is het dus niet, maar ook lyocell houd je gegarandeerd koel deze zomer.