Haal alles uit de zomer! Voor deze festivals in augustus zijn nog kaarten beschikbaar - indebuurt Rotterdam

2022-07-31 00:57:31 By : Ms. Maggie King

Een en al feest in de stad, deze zomer. In augustus trekt Rotterdam dat nog even door, met wéér een hele bubs vette festivals. Rotterdam Rave Festival is al uitverkocht, maar voor onderstaande feestjes zijn nog wat kaarten over. Althans: voorlopig, dus wacht niet te lang!

Check alle evenementen in augustus op Uitagenda Rotterdam en Rotterdam Festivals.

Crazy Sexy Cool Festival staat bekend om house, hiphop en uitbundige decors en entertainment. Dit jaar komen onder meer Ronnie Flex, Broederliefde en The Partysquad naar het Zuiderpark. Het thema is American Dream, en dat ga je terugzien, -horen én -proeven.

Kijk hier voor meer informatie over Crazy Sexy Cool Festival.

Zaterdag 6 augustus is het dubbel feest in Rotterdam, want naast Crazy Sexy Cool vindt dan ook Blijdorp Festival plaats. In het Roel Langerakpark wordt het weer smullen van de lekkerste techno, afgewisseld met live-acts van onder meer S10 (Songfestival 2022). Verschillende bekende Rotterdamse partijen hosten hier een stage, zoals Operator, Bird, Yardbird en RTM. In totaal brengen ze meer dan vijftig artiesten mee, die weten hoe je een feestje bouwt.

Kijk hier voor meer informatie over Blijdorp Festival.

Van een compleet ander kaliber is het Weekend van de Romantische Muziek. Hier geen stampende, dampende techno of house, maar een en al klassieke romantiek. Trek je zwierigste bloemenjurk aan, stof je hoed goed af en zet koers richting Het Park en de naastgelegen historische tuin Schoonoord. Daar wachten violen, operastemmen en picknickmanden op je, evenals het geliefde Maanlichtconcert.

Kijk hier voor meer informatie over het Weekend van de Romantische Muziek.

Voor wie het de afgelopen tien jaar gemist heeft: Roffa Mon Amour is een van de fijnste filmfestivals van de stad. In de buitenlucht (in de beeldentuin van Brutus), met alle ruimte voor een drankje voordat de zon zakt en de film start. Tijdens de Cinema Concerten doen ze daar nog een schepje bovenop, met livemuziek die de film begeleidt. De films zelf zijn trouwens lekker divers, maar weten stuk voor stuk te raken.

Kijk hier voor meer informatie over Roffa Mon Amour.

En natuurlijk mag ook in augustus geen foodfestival ontbreken! Deze maand is dat CuliNESSE, in Oeverpark Nesselande, Zuiderstrand Nesselande en de Kosboulevard. Voor deze tiende editie pakt de organisatie éxtra groots uit, met optredens van topartiesten (denk aan Anouk, Krezip, Van Dik Hout en Davina Michelle) en culinaire hoogstandjes van bekende restaurants uit de regio.

Kijk hier voor meer informatie over CuliNESSE.

Tijdens het Maritiem Festival (leuk voor de hele familie!) liggen er allemaal bijzondere gastschepen in de haven naast het Maritiem Museum. Je kunt een kijkje nemen op een historische boot en bij verschillende werkplaatsen. Ontdek waar de smid het hete ijzer smeedt en de timmerlui het hout bewerken. Liever zelf de handen uit de mouwen steken? Maak je eigen touw, zwabber het dek of maak een maritieme schildering op een zeil van een zeilschip.

Kijk hier voor meer informatie over het Maritiem Festival.

Bekijk het complete festivalaanbod op de website van Uitagenda Rotterdam en Rotterdam Festivals.

Wat nou als je als Rotterdamse beter lult dan dat je poetst? Dan ga je dus lullen óver al die hardwerkende poetsers in de stad! Elke dag ontdek ik voor indebuurt de leukste plekken en mensen, en hoop ik mijn liefde voor de stad hier een beetje over te brengen. Zelf een goed verhaal? Yes! Mail me: [email protected]

Aangeboden door Dille & Kamille – Rotterdam

Dit wordt de snelste supermarkt van Rotterdam – en jij kunt het mogelijk maken!

Aangeboden door Het Nieuwe Instituut

Aangeboden door Amazing Oriental Rotterdam Zuidplein

Aangeboden door Dille & Kamille – Rotterdam

Nieuw! Amazing Oriental is geopend in Winkelcentrum Zuidplein

Aangeboden door Ook dit is de Rotte

Aangeboden door Dille & Kamille – Rotterdam

Blijf op de hoogte van alles uit Rotterdam

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden

l>