Dit zijn de leukste duurzame kledingmerken van het moment

2022-10-02 09:04:14 By : Mr. Allen Wu

Stijlvol en milieubewust: wij zijn fan!

De zoektocht naar duurzame kleding kan nog wel 's bar aanvoelen. Waar begin je, en hoe weet je of je niet te maken hebt met greenwashing? Het idee dat duurzame kleding niet leuk is, is in ieder geval onzin: anno 2022 komen genoeg label met prachtige creaties op de proppen. Het kán dus wel, en steeds beter ook.

ELLE stelt twee voorwaarden voor het kopen van duurzame kleding: of het eerlijk gemaakt wordt, en er leuk uit ziet. Gelukkig kennen we tal van labels die aan beide punten voldoen: fairtrade én tof. Daarom: de mooiste duurzame merken van het moment, die stuk voor stuk items produceren waar je het liefst nooit meer afstand van doet. Precies zoals het hoort.

A post shared by Neeve • Premium Basics (@neeve_official)

Bij Nederlands kledingmerk Neeve is duurzaamheid de kern van het bedrijf. Zo werken ze alleen met premium biologisch katoen en wordt er overal gelet op duurzaamheid. Zo gebruiken ze gerecyclede polybags, zijn prijskaartjes gemaakt van gerecycled papier en worden zelfs de waslabels gemaakt van gerecycled polyester. Een echt voorbeeld voor de mode industrie wat ons betreft.

Een oversized blouse als deze verdient een standaard plekje in je garderobe. Deze is gemaakt van biologisch katoen, wat natuurlijk al helemaal mooi meegenomen is.

A post shared by Frontrunners In Circular Denim (@mudjeans)

MUD Jeans is 's werelds eerste circulaire denim merk. Zo zijn ze al lange tijd bezig met het verkleinen van hun ecologische voetafdruk en dit doen ze erg goed. Zo hebben ze tot 2019 maar liefst 550 miljoen liter water bespaard, 1,5 miljoen kilo CO2 vermeden en tot 2021 66,787 spijkerbroeken bespaard van de vuilnisbelt. Absoluut een merk om even te checken dus.

De mooiste, duurzame spijkerbroeken voor de herfst op een rij >

Een zwarte spijkerbroek als deze is altijd een goed idee. Dan komt er ook nog bij dat je hem nu met korting scoort. Het perfecte moment om een paar op de kop te tikken dus.

A post shared by Filippa K (@filippa_k)

Filippa K mag natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. Het merk werd in 1993 opgericht door Filippa Knutsson, die verliefd was op de look van het Scandinavisch minimalisme. Haar idee van ongecompliceerde en duurzame kleding is vandaag de dag net zo relevant als toen het merk net begon.

Draag hem deze herfst onder je favoriete blazer, in de winter onder je favoriete trui en in de lente als zomer als top. Een tijdloos stuk dat niet mag ontbreken in je kledingkast.

A post shared by Sleeper (@daily_sleeper)

Het doel van dit Oekraïense modemerk is om in 2030 volledig circulair te zijn. Hierbij geven ze prioriteit aan biologisch afbreekbare materialen en halen ze alles uit de kast om hun eigen steentje bij te dragen.

De pyjama van je dromen. Het is misschien even een investering, maar wel één waardoor je zelfs fabulous door je huis rondloopt dit najaar.

A post shared by Girlfriend Collective (@girlfriend)

Op zoek naar duurzame sportkleding? Dit duurzame merk is erg goed bezig, aangezien ze ook maat inclusief zijn met een maatvoering van XXS tot 6XL. De verpakkingen zijn 100% gerecycled én recyclebaar. Ook de kleding wordt gemaakt van gerecyclede materialen, zoals waterflessen na consumptie, visnetten die uit de zee zijn gehaald, restjes stof en ander afval. Hebben dus!

Dit is de mooiste duurzame sportkleding van het momemt >

Comfortabel, stijlvol én duurzaam. Wat wil je nog meer? In deze trainingslegging kun je de hele wereld aan.

A post shared by ARMEDANGELS (@armedangels)

ARMEDANGELS doet veel aan duurzaamheid door consumenten te stimuleren oude kledingstukken aan te brengen in ruil voor korting, duurzame materialen te gebruiken en items van goede kwaliteit te maken die lang meegaan. Van spijkerbroeken tot truien en jassen: je scoort het hier allemaal op een verantwoorde manier.

Warm houdt hij je zonder twijfel, deze trui van ARMEDANGELS. Door de neutrale kleur gaat hij ook nog eens jarenlang mee.

A post shared by Reformation (@reformation)

Reformation gooit er alles voor in de strijd om voor 2025 een klimaatpositief bedrijf te worden. Daarnaast hebben ze een samenwerking met recyclingbedrijf ThredUp en ondersteunen ze de California Garment Worker Protection Act SB62. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat iedereen in het productieproces eerlijk betaald wordt. 10 punten wat ons betreft.

Dit lijstje met 17 eerlijke en duurzamere lingerie-merken wil je even opslaan >

De perfecte tijdloze broek als je het aan ons vraagt. Je combineert hem net zo mooi met een simpele tanktop als met een wollen trui of turtleneck. Een echte alleskunner dus.