Dit is welke soorten kramen er op de vrijdagmarkt in Arnhem staan

2022-10-09 17:21:44 By : Mr. Kent Wong

In Arnhem zijn er een aantal keer per week verschillende markten. De grootste twee zijn op vrijdag en zaterdag op het Kerkplein bij de Eusebiuskerk. Op deze markten staan allerlei kramen met eten en goederen. Maar welke soorten kramen staan er eigenlijk op de vrijdagmarkt in Arnhem? Dat lees je hier.

Voor verse vis ga je naar de markt! Aan viskramen ontbreekt het dan ook zeker niet op de Arnhemse vrijdagmarkt. Er staan twee hele grote kramen vol met vissen als zalm, forel, garnalen en kibbeling. Ook lekker voor als je zin hebt een een vissig snackje terwijl je winkelt.

Op de Arnhemse vrijdagmarkt vind je de marktslager. Een slagerij met allerlei soorten vers vlees. Van biefstukken tot varkenshaasjes. Ook voor gourmetten of barbecueën verkoopt de marktslager lekkere producten.

Avondje gezellig zitten met vrienden of familie? Imponeer ze met heerlijke tapas, delicatessen of borrelhapjes van de markt. Op vrijdag staan er verschillende kramen met hapjes als olijven, noten, lekkere dips en toastjes.

Goedkoop kleding scoren? Dan ben je op de vrijdagmarkt in Arnhem aan het juiste adres. Van truien tot broeken en van sjaals tot sokken. Je vindt het er allemaal.

Veel gebruiksvoorwerpen vind je op de markt een stuk goedkoper dan in de winkel. Een fietsenslot kopen? Of het batterijtje van je horloge laten vervangen? Ga dan naar de vrijdagmarkt.

3 kilo appels voor 1 euro! Sinaasappels te koop! Heerlijke tomaten! Als je op de markt loopt hoor je van alle kanten marktlieden schreeuwen. Vooral groenten en fruit zijn echte marktproducten. Niet voor niets staan er veel kramen met verse groenten en sappig fruit op de vrijdagmarkt. Koop het in bulk, dan ben je lekker goedkoop uit. Extra leuk: op de markt weten ze precies welke groenten en fruit er van het seizoen zijn!

Heel leuk aan de vrijdagmarkt in Arnhem is dat er een speciale kraam staat met alleen maar aardappelen. Je vindt er allerlei soorten: van gewone vastkokende piepers tot bijzondere paarse krielaardappeltjes.

Op zoek naar iets met kip? Bij de poelier ben je aan het juiste adres. Van gebraden kippen van het spit tot eieren.

Op de vrijdagmarkt in Arnhem staan verschillende soorten stoffenkramen. Ze hebben er stoffen in alle kleuren van verschillende materialen. Ben je op zoek naar goedkope stofjes? Kijk dan eens tussen de coupons! Dat zijn de laatst overgebleven stukjes ‘reststof’ en die zijn altijd in de aanbieding!

Bakkerij ’t Stoepje staat op veel markten in Nederland, dus horen ze ook tussen het lijstje met welke soorten kramen er op vrijdagmarkt staan. Ze verkopen heerlijk vers brood en ook veel lekkers voor bij de koffie! Zin in iets to-go? Ze warmen je snack met liefde voor je op.

Nederlanders houden van kaas! Gelukkig staan er meerdere marktkramen met kaas op de markt. Ze hebben vaak goede aanbiedingen en verkopen veel verschillende soorten kaas. Van Hollandse graskaas tot bijzondere buitenlandse kazen. Wel even je neus dichtknijpen als je erlangs gaat.

Ze staan er niet élke vrijdag, maar ook tweedehands marktkramen zijn op de vrijdagmarkt in Arnhem te vinden. Een soort kringloop in de buitenlucht!

Al die dingen die je op de markt koopt moeten natuurlijk ergens in. Tas vergeten? Of gewoon op zoek naar een nieuwe rugzak? Bij de tassenkraam kun je terecht.

Prachtige snijbloemen en gezellige plantjes koop je op de vrijdagmarkt bij Jopie. Een hele grote kraam die te vinden is tegenover Dudok. Jopie heeft vaak aanbiedingen, dus als je op zoek bent naar een mooi boeket of een cadeautje ben je hier aan het juiste adres.

Het lijkt niet op te houden met al die soorten kramen op de vrijdagmarkt. Maar je bent er bijna! Zelfs sieraden zijn er te vinden. Van oorbelletjes tot kettingen en horloges.

Trek gekregen tijdens het marktshoppen? Geen probleem! Op de vrijdagmarkt vind je onder andere een frietkraam (of patatkraam) een loempiakraam en een gezellig foodtruckje met vuistgebak.

In Arnhem zijn er een aantal keer per week verschillende markten. De grootste twee zijn op vrijdag en zaterdag op het…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Arnhem en blijf op de hoogte van alles over en rondom Arnhem.

Coole uitvindingen en gadgets: hierom wil je naar dit gratis event

Deze nieuwbouwappartementen met uitzicht op stad en natuur zijn binnenkort te koop

Aangeboden door Incombinatie B.V.

Aangeboden door Jumbo Jansen – Elderveldplein

Aangeboden door Gordijnenhal Malle Marietje

7 x Arnhemse bespaartips van de week: kledingstukken voor 1 euro en meer

Blijf op de hoogte van alles uit Arnhem

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden