Dirk Van den Bergh - DuikeninBeeld Duikdag (2) – DuikeninBeeld

2022-07-31 00:58:49 By : Ms. Joan Yang

Datum: 23-07-2022 Duiklocatie: Vinkeveense Plassen – Eiland 8 – Zuidkant

Duikreports zijn de verhalen, foto’s en/of films van duikers – de belevenissen van jou en van mij. ledereen kan een Duikreporter zijn. Hoe? Klik hier!

Na de lekkere lunch vertrekken we terug naar Eiland 8. Deze keer gaan we duiken aan de zuidkant. Daar liggen verschillende wrakjes …

We komen al meteen bij een wrakje.

Daarna zakken we weer even onder de thermocline tot max. 11 meter. Het is er een graadje warmer dan deze morgen: 12°!

We zien het stof boven ons hangen. Jeroen maakt een mooie opname van me, half in de mist.

Het wordt een heel stoffige duik, met slechts af en toe een beetje zicht. Wrakjes komen we niet meer tegen. Op het einde van de duik ziet Jeroen nog een grote snoek die onze duik goed maakt. Het kost me wel heel wat moeite om hem langszij in beeld te krijgen!

We waren vlak bij de boot om boven te komen, maar de snoek heeft ons een heel eind meegenomen! Jeroen laat de OSB op en oeps … da’s nog een eindje terugzwemmen aan de oppervlakte! We komen als laatste aan boord. De kapitein van Scuba-academie is heel behulpzaam met het aannemen van de camera en de vinnen en trekt ons op de eerste trede: dat is nodig!

Het is ondertussen al na 17.00 uur geworden en de maag begint te knorren. Dat probleem wordt echter snel opgelost: na het aftuigen en opbergen wacht ons een heerlijke BBQ! Het was een goed georganiseerde en heel gezellige dag met een toffe groep duikers, zeker voor herhaling vatbaar!

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Arie Hoekman Arie Hoekman – Genieten op Bali en Komodo

Marjolein Vereijken Marjolein Vereijken – About last weekend

Scuba-Academie Santi Demoweekend – kom op 1 of 2 september naar Scuba-Academie

Lia van der Laan Lia van der Laan – Op zoek naar een oranje rakker