Chanel-gesteund "geactiveerd zijde" bedrijf voegt nieuwe investeerders toe

2022-07-02 05:42:42 By : Mr. Aaron Cai

Het in Massachusetts gevestigde bedrijf, opgericht in 2013, wil de late-fase financiering gebruiken om de productie op te voeren van een zijdeproteïne-alternatief voor petrochemische stoffen in huidverzorging en stoffen.

Evolved By Nature factureert zijn "geactiveerde zijde" product als natuurlijke proteïne uit cocons van zijderupsen, in vloeibare vorm.

Modebedrijven proberen hun milieuprestaties te verbeteren om de doelstellingen van de U.N. inzake duurzame ontwikkeling te bereiken, volgens een recent rapport van Business of Fashion.

Evolved By Nature maakt biologisch afbreekbare coatings die gebruikt worden in luxe handtassen en fast-fashion kleding zoals sport-bh's en ondergoed, en verkoopt die aan leerlooierijen, stoffenfabrieken en modemerken als Anya Hindmarch.

Verwacht wordt dat de coatings tegen eind 2024 30% van zijn omzet zullen genereren.

Coatings op leer dienen als waterdichtheid, terwijl behandelingen voor polyester en nylon dienen om vocht af te voeren.

"De consument begint de petrochemie-vrije huidverzorging te begrijpen," vertelde Greg Altman, mede-oprichter en chief executive officer van Evolved By Nature, aan Reuters.

"Wij zijn achter de stof aangegaan waarvan het grootste volume geproduceerd wordt - en hoe krijgen wij de chemische coatings van de stof af," zei hij, en hij verklaarde de focus op polyester en nylon.

Terwijl leerlooiers en merken in de lederindustrie gezamenlijk proberen natuurlijke produkten te ontwikkelen, kunnen die moeilijker te verkopen zijn aan de textielindustrie, zei Altman.

"In de textiel gaat het gesprek over prestaties en prijs en niet over duurzaamheid," zei hij. "Wij moeten concurrerend prijzen ten opzichte van petrochemische producten."

Wat de huidverzorging betreft, die het leeuwendeel van de inkomsten zal uitmaken, is het bedrijf van plan producten te ontwikkelen om later dit jaar rechtstreeks aan de consument te verkopen, naast de verkoop aan grote groepen consumentenproducten,zei Altman.

De financieringsronde werd geleid door de Ontario Teachers' Pension Plan Board en Senator Investment Group. Andere financiers zijn Chanel en de aan Chanel gelinkte particuliere investeringsmaatschappij Mousse Partners, alsmede de Amerikaanse investeerder Jeffrey Vinik, die eerder het Fidelity Magellan Fund beheerde.