Binnenkijken bij Roos: 'Ik woon met mijn gezin in mijn ouderlijk huis' - indebuurt Enschede

2022-10-02 08:55:20 By : Ms. Josie Wu

Roos woont samen met haar man Rinze, dochters Jada (14) en Nona (8) en drie gezellige huisdieren in een heerlijk stulpje in ’t Bruggert. Een woning vol herinneringen, want het is het ouderlijk huis van Roos. “Wij kochten het toen mijn moeder overleed.”

Toen Roos’ vader overleed, is de Enschedese met haar gezin weer bij haar moeder komen wonen. “Ze was ziek. En zo konden we voor haar zorgen. Na haar overlijden in 2017 hebben wij de woning overgenomen. Heel bijzonder dat ik nu met mijn eigen gezin in mijn ouderlijk huis woon.”

Er is wel het nodige veranderd in huis. “De kachel stond op een hoog plateau en op de muren zat een dikke laag stucwerk. We hebben alles opnieuw gestuct en geschilderd en er ligt nu een nieuwe pvc-vloer in.”

Toch vinden we ook veel herinneringen aan haar ouders terug in het interieur. “De eettafel en de oude tegeltjes achter de schouw bijvoorbeeld. Maar ook veel accessoires. En als ik naar onze tuin kijk dan denk ik meteen: dit is zó mijn moeder. Dat vind ik juist wel heel leuk.”

Een duidelijke woonstijl heeft Roos niet, maar we zien wel veel kopertinten, industriële invloeden en véél planten. “Ik ben gék op planten,” roept de Enschedese enthousiast. Het laatste exemplaar heeft ze nog maar net aangeschaft. “De plek waar eerst de kerstboom stond was ineens wel erg kaal. Die heb ik nu opgevuld met een grote plant.” Is manlief daar ook blij mee? “Jawel. Zolang ik niet met spullen in zuurstokroze óf van ribstof kom aanzetten, vindt hij het wel best.”

Zelf is Rinze gek op auto’s. Vooral Volkswagen. Roos: “Als het aan hem ligt, staat het hele huis vol auto-onderdelen. De vitrinekast was zijn idee. Maar de grote hoeveelheid autootjes die er vervolgens in stonden heb ik er wel uitgehaald hoor. De meeste in elk geval.”

Roos shopt haar woonspullen graag bij Kwantum, Xenos en Karwei. Impulsaankopen doet ze weinig. “Ik ben een enorme twijfelaar.” Daarna lachend: “Alleen op het gebied van planten ben ik een impulskoper.”

De gezellige woning is nog niet ‘af’. “De gamekamer van de kinderen was vroeger de hobbykamer van mijn vader. Hij was muzikant en in die ruimte oefende hij altijd. Die kamer willen we nog opknappen. En zo zijn er nog wel meer ruimtes die we willen aanpakken. Maar, alles op zijn tijd en stap voor stap.”

Nog meer toffe binnenkijkers: 

Wekelijks komen we bij Enschedeërs op de koffie om rond te neuzen in hun woning. Deze week waren we bij...

We zijn voor het derde jaar op rij genomineerd voor deze titel!

Stem op ons! indebuurt is genomineerd voor Website van het Jaar

Nieuwe sportstudio nu open in Enschede: ‘Resultaatgericht trainen in gemoedelijke sfeer’

Binnenkijken bij Lottie: ‘Ik hoop dat ik in deze woning een oud besje mag worden’

Blijf op de hoogte van alles uit Enschede

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden