AlzeCure's Alzheimer’s Project NeuroRestore ACD856 toont positief effect op hersenactiviteit in klinisch onderzoek | MarketScreener

2022-09-18 01:25:06 By : Mr. Anton Lyu

AlzeCure Pharma AB (publ) heeft aangekondigd dat het bedrijf nieuwe gegevens heeft ontvangen van de klinische fase I-studie (multiple ascending dose, MAD) met herhaalde dosering van het kandidaat-geneesmiddel ACD856, dat wordt ontwikkeld tegen de ziekte van Alzheimer en andere indicaties met cognitieve stoornissen. Nieuwe gegevens uit een geplande verkennende analyse van de MAD-studie tonen aan dat ACD856 de EEG-activiteit in de hersenen verhoogt. Er is een duidelijk verschil te zien na vs.

vóór toediening van de stof. Dit resultaat gecombineerd met eerder gerapporteerde gegevens tonen aan dat de stof niet alleen de bloed-hersenbarrière passeert, maar ook neurale paden in de hersenen bereikt en activeert, met mogelijk positieve effecten op cognitie. De MAD fase I studie is AlzeCure's derde klinische studie met ACD856, de belangrijkste kandidaat van het bedrijf binnen het NeuroRestore platform.

Het middel is in ontwikkeling als symptoomverlichtende behandeling voor medische aandoeningen waarbij het cognitieve vermogen is aangetast, bijvoorbeeld bij de ziekte van Alzheimer. Het primaire onderzoeksdoel was het evalueren van de verdraagbaarheid en veiligheid van het kandidaat-geneesmiddel na herhaalde dosering. Zoals eerder gemeld, toont ACD856 een goede veiligheid en verdraagbaarheid in zowel de SAD- als de MAD-studie.

ACD856 en de andere stoffen in het NeuroRestore-platform stimuleren verschillende belangrijke signaleringssystemen en signaalstoffen in de hersenen, zoals BDNF (Brain Derived Neurotrophic Factor) en NGF (Nerve Growth Factor), wat kan leiden tot een verbeterde cognitie, iets wat in eerdere preklinische studies is aangetoond. Nieuwe preklinische resultaten tonen ook potentiële neuroprotectieve en ziekteverbeterende effecten met deze stoffen. Het biologische mechanisme achter NeuroRestore maakt verschillende indicaties mogelijk, zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson, maar ook traumatisch hersenletsel en depressie.