Alblasserdam voorzien van honderden protestvlaggen; “We willen een statement maken” - Alblasserdamsnieuws.nl

2022-08-27 17:12:20 By : Ms. Joyce Chen

ALBLASSERDAM – Een groot deel van Alblasserdam is donderdagavond 11 augustus 2022 voorzien van protestvlaggen. Ruim 500 Nederlandse vlaggen werden op z’n kop opgehangen aan borden, lantaarnpalen en kunstwerken. “We willen een statement maken tegen het stikstofbeleid van de regering. Zoals het nu gaat, kan het gewoon niet,” vertellen de vlagophangers. Met zo’n zestig man trok men donderdagavond door Alblasserdam. Met behulp van zes kranen, hoogwerkers en ‘ladderwagens’ werden de vlaggen opgehangen. Rond middernacht was de klus geklaard.

Een echte organisatie zat er niet achter de actie, zo vertellen de veelal jeugdige deelnemers. “We zitten met 150 man in een appgroep en kwamen op dit idee. We hebben met elkaar 500 vlaggen van 5 euro per stuk aangeschaft. Verder hebben we 12.000 tiewraps gekocht.”

Waarom Alblasserdam? En waarom er voor Alblasserdam is gekozen: “Omdat de meesten van ons hier of hier in de buurt wonen. Ook Alblasserdam is een boerenomgeving en we willen duidelijk maken waar we voor staan.”

Positief verhaal Als de deelnemers wordt gevraagd wat ze belangrijk vinden wat er over hun actie wordt gemeld, luidt meermaals het antwoord dat het ‘een positief verhaal voor de boeren’ moet zijn. Velen hebben geen hoge pet op van de mainstream media. Ze vinden dat die media teveel de kant van de overheid kiezen en boeren vaak bewust onterecht zwartmaken en feiten verdraaien. Ook de lokale media worden met argusogen bekeken. “Dat stuk over de vlag van de McDonald’s in Alblasserdam klopte ook niet helemaal, want die schade aan die paal zat er al. Dat was gewoon een stuk losgelaten verf en dat zat er al voordat de vlag werd opgehangen. De manager zou dat nog laten weten,” vertelt één van de aanwezigen.

Goed bevestigd Wat men ook belangrijk vindt dat wordt gemeld, is dat er ook vooral veilig is gewerkt. “Bij elke wagen hebben we het verkeer geregeld en was er minimaal één auto met gevarenlichten aanwezig. Verder hebben we de vlaggen echt goed bevestigd met tiewraps, zodat ze niet zomaar loskomen en gevaar kunnen veroorzaken. Ze hangen zo hoog, dat ook vrachtverkeer er geen last van heeft,” zo wordt verzekerd.

Duimen De vlaggenactie viel volgens de actievoerders bij veel mensen in de smaak. “De meeste mensen die we tegenkwamen, reageerden positief. Op veel plekken kregen we duimen omhoog. We zijn ook nog gecontroleerd door de politie. Die zei dat we moesten blijven rijden en voorzichtig moesten doen.”

Even na middernacht werd de actie gezamenlijk afgesloten op de Dam in Alblasserdam. Na het interview blijkt ook de motor van de verslaggever te zijn voorzien van een vlag. “Die moet je dan ook op het nieuws zetten hè?”

Hoe de gemeente Alblasserdam tegen de actie aankijkt en of alle vlagen mogen blijven hangen, is nog onbekend.

peter bedankt voor het artikel, zeer goed verwoord en wij hopen dat ons statement hierdoor duidelijk wordt👍

Vooral jeugdige deelnemers Natuurlijk een normaal denkende volwassene doet dit soort kinderachtige dingen niet.

Wij zijn vóór de boeren ! Maar waar zijn de hulptroepen voor een koe in nood, langs het boerenpad in ons dorp ? Vannacht luidkeels regelmatig het roepen van een koe gehoord, maar niemand die ook maar eventjes gaat kijken wat er aan de hand is !

Lekker bezig. Nu maar hopen dat ze voorlopig blijven hangen.

Mooie actie. Niets gesloopt, veilig gewerkt. Nu maar hopen dat Den Haag ook wakker wordt.

Veilig, het rijden met mensen in een bakje vinden ze veilig? Het rijden met mensen op een aanhanger is veilig?

Kom overdag eens terug, misschien ander soort publiek dan, de duimen veranderen in een andere vinger.

Welke reactie of sympathie willen ze bereiken met onze nationale driekleur ondersteboven te hangen, het doet mij pijn om hiermee nu dagelijks geconfronteerd te worden totdat ze òf weggehaald worden of goed gehangen worden.

Ze proberen sympathie te krijgen voor deze actie….die was ik al jaren geleden al kwijt daar ze altijd met zwaar materieel te hard door het dorp rijden.

Ga vooral actie voeren, maar gebruik vooral je boerenverstand eens! 🇳🇱

Ik zou willen dat alle actievoerders zo netjes demonstreerden. Van onderop georganiseerd, zelf betaald, op een moment dat je zo min mogelijk overlast veroorzaakt, veiligheid voorop, geen geweld, niks vernield….

ALS JE DE MENSEN LEERT KENNEN, GA JE VAN DE DIEREN HOUDEN !

Verschrikkelijk, een schande zoveel minachting voor de vlag.

Ze hadden ook hun collectief denkvermogen kunnen inzetten om de diverse onderzoeken en rapporten zelf te bestuderen, brainstormen over mogelijke (alternatieve) oplossingen en dit op een gedegen manier ergens te presenteren. Maar nee, we hangen het dorp vol met vlaggen en zo denken we het verschil te maken… Niet vreemd hoor dat men niet verder komt in dit dossier, de dialoog schijnt voor een groot deel van de betrokkene een moeilijke stap te zijn.

Oh ja, en kosten voor dit soort acties maar van het potje afhalen wat voor de boeren bedoeld is. Zie het maar als een vlag-belasting!

Toppie en voor de azijn pissers ik ben al jaren niet meer trots op Nederland dus ook niet op een stukje stof maar wel trots op de boeren zonder BOER geen voer (in de winkel peulen uit Zimbabwe) lekker goed voor klimaat

Je ziet wel gelijk wat voor volk er in alblasserdam woont🤡 hopen dat jullie ooit beseffen dat nederland is groot gemaakt en opgebouwd door de boeren en het werkende volk ipv lekker thuis zitten en de hele dag het nieuws afstruinen en een probleem maken om niks

Goede actie beter dan een stad slopen omdat je het niet eens bent met het beleid. Uiteraard zijn er de nodige azijnzeikers maar dat zijn de mensen die ons land vol laten stromen met criminaliteit de mensen die liever zonnepanelen hebben dan koeien in een weiland de zogenaamde links lullen rechts vullen mentaliteit die vaak leven van belastinggeld opgebracht door hardwerkende burgers. Die zien liever dat ons geld gestort word aan organisaties als Hamas zogenaamde dierenvrienden die meer dieren in een kooi hebben dan de gemiddelde dierentuin. Die hebben het land niet opgebouwd maar breken het alleen maar af . Nou laten we met hun mening geen rekening meer houden meer dan klagen over het zogenaamde minachting voor de vlag kunnen ze niet terwijl ze op koningsdag nog nooit de vlag aan hun huis hebben gehad .

sjors, wel eens van solidariteit gehoord?

Als ze zo veel geld hebben voor vlaggen en zo veel tijd om ze op te hangen, dan zal het allemaal wel meevallen met de ellende.

Mijn sympathie zijn ze kwijt. Totaal geen respect voor de Nederlandse vlag. Ik vind het ronduit beledigend voor alle mensen die zo hard hebben gevochten voor onze vrijheid. Ik hoop dat ze snel weer verdwijnen.

Het afbouwen van de vele miljoenen varkens, kippen en koeien in Nederland draagt niet alleen bij aan een oplossing voor het stikstofprobleem, dierenleed, en klimaatopwarming. Het kan de landbouw ook dichter bij diens werkelijke doel brengen: ervoor zorgen dat iedereen, van Nederland tot Libanon, genoeg te eten heeft.

Ik denk dat de Heinekenvlag aan het bakje illustratief is voor het type “boeren” dat hierbij betrokken is. Jongelui die nog nog niet helemaal uitgepuberd zijn. Nog afgezien van het beledigen van de vlag die voor veel van hun opa’s of oma’s waarschijnlijk wel wat meer betekent als een leuk avondje rellen, zou het chic zijn als ze de vlaggen ook zelf weer weghalen want dat anders kost dat de Alblasserdammers nog een hoop geld ook.

We staan bijna allemaal wel achter ONZE EIGEN boeren. Voedsel komt voor groot deel al uit andere landen. Laten we alles eens wat meer binnenhouden, dan zijn we minder afhankelijk. We kunnen meer zelf dan we denken. En we moeten al helemaal niet denken dat we met ons kikkerlandje meedoen op de grote kaart, wij zijn veel te streng voor ons eigen volk. Laat eerst de grote vervuilers en landen maar eens handen in eigen boezem steken… Succes jongens en boeren!!!

Het is geweldig een heel goeie actie ( bedankt)

Kan een actievoerder (lees boer), kort en helder uitleggen wat voor consequenties het beleid heeft voor zijn bedrijf?

Deze actie wordt zeer gewaardeerd. Het probleem van Rutte en zn asielcrisis moet niet over de rug en land van de boeren opgelost worden. Prima statement!

ik zal mezlef maar gewoon kenbaar maken met achternaam, wan=t de meeste linkse mietjes hier niet durven

@sjors die oplossingen zijn er allang, alleen jou goede vriend Tjeerd die wil dat niet horen of zien! @Vlinder wat was er met de koe aan de hand? neem aan dat je even ben wezen kijken? @Dee, nee normaal denkende volwassenen gaan met een bandje op het malieveld liedjes zingen, of schrijven hier reactie’s op een artikel van Peter!!!

Reactie op held op sokken: Hoeveel boeren zijn er volgens jouw nog in Alblasserdam dan ?? Ik kom uit op hoogut 6 waarvan de helft zo en zo al hobbyisten zijn met klein materiaal er 2 van in het kortland hun bedrijf hebben en zelden door het dorp rijden nee je zal de Grondverzetbedrijven wel bedoelen en zelfs die zijn niet te zwaar beladen volgens de wettelijke regelgeving mogen ook gewoon 10 ton per as laden net als een vrachtwagen mogen ook 50 rijden tegenwoordig dus ja dan lijkt het hard maar dat grote materiaal remt ook net zo goed als een vrachtwagen hoop je zo genoeg te hebben geïnformeerd over dat het niet de boeren zijn die het volgens jouw doen

Goede actie! Ze moeten wel opgehangen worden. Den Haag moet wakker worden anders zijn deze acties nog maar het begin

Kansloos, het zal ze in den Haag een zorg zijn of er vlaggen in Alblasserdam hangen. Begin steeds minder sympathie voor de boeren te krijgen.

Wist niet dat er nog zoveel boeren in Alblasserdam zijn met hun bedrijf.

Draai die vlag maar om dan krijg je wél mijn steun. Rood wit blauw, net als op die dagen in mei zo belangrijk zijn voor héél vee Alblasserdammers!

De export van landbouwproducten is grofweg 30 miljard groter dan de import ervan. Aardige indicatie dat het best een beetje minder kan met die boeren voordat we honger krijgen.

Je kan beter boerenverstand hebben zo te lezen.

Wij hebben de Nederlandse vlag te danken aan een opstand tegen het wettelijke gezag van de toenmalige regering.

De Nederlandse vlag hoort niet bij een slavenvolk dat kruipt voor elk gezag. Er heeft nog nooit iemand zijn leven gewaagd voor de vlag, maar voor de zaken waar die vlag voor staat.

En die vlag staat niet voor: ik heb een academische titel, een ministerssteek, een politiepet en een knuppel, dus je doet wat ik zeg of anders…

Wie denkt dat je een bevolking kan voeden met biologische hobbit landbouwmethoden: dat hebben ze net getest in Sri Lanka. Iets van drie, vier jaar geleden scoorde dat land internationaal de meeste punten op klimaat neutraal milieuvriendelijke landbouw.

En blij en welvarend en goed doorvoed ze daar nou allemaal zijn…

Leuke actie en gelukkig Niks gesloopt.

Jammer vooral de azijnzeikers dat het de vlag onze drie kleur is. Er zijn vlaggen die hoe je niet om te draaien. Veel lof voor de actie Steun de boeren

Wat een top actie jongens ga zo door! Een mens moet beseffen dat er zonder boeren echt geen leven is! Hoop dat meer mensen zelf gaan onderzoeken wat er mis gaat.

Super goede actie!!!! De overheid moet niet snijden aan de voedsel productie kant maar snijden aan de consumptie kant. Vergeet niet zonder boeren geen voedsel!!

Wat ben ik trots op jullie jongens een GEWELDIGE AKTIE !!!!!!!!!!! Het ziet er heel mooi uit als je door het dorp fietst Natuurlijk MOETEN ZE BLIJVEN HANGEN

Kinderachtig en kinderlijk gedoe; vlaggetjes op z’n kop en een rode zakdoek. Vooral gaan doen bij die intensieve veehouderij; duizenden varkens , kippen en kalveren in een hok.

Nog erger dat ik ’s nachts word wakker gehouden door deze kinderen met teveel vrije tijd.

Waren het ook de hard werkende boeren die vannacht om 1 uur vuurwerk afstookte, zo ja hartelijk bedankt MAAR NIET HEUS

beste allemaal. de vlag op zijn kop hangen was vroeger een noodsein voor een schip in nood en nu dus een noodsein voor de boeren oftewel Nederland in nood, goeie actie.

Wat een goede actie jongens! Netjes een tegengeluid laten horen terwijl niemand er last van had! En overdag worden wij eraan herinnert. En als dit dan niet werkt? Er kan er nog eentje onder hangen zo te zien😅 want de kleuren he, niemand weet wat het betekent, maar ik zal het uitleggen. Met dit nieuwe beleid: Betalen boeren zich BLAUW Worden ze daarom WIT van woede En dan het nieuwe plan maakt hun ROOD van kwaadheid. Ik hoop dat iedereen hierdoor de boeren een beetje gaat begrijpen…

Pleurt lekker op met die “leuke” actie .

Op deze kaart van het knmi https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/uitleg/tropomi-metingen-van-stikstofdioxide-no2 kan je zien waar het werkelijke probleem is al jaren. Dat gaat over het Botlek gebied het Duitse Ruhrgebied en Amsterdam en het stuk aan de schelde waar de vervuilende 3M fabriek ook zit. En daarvoor zouden dus de boeren weg moeten het gekke is precies in die gebieden zijn geen boeren maar fabrieken . Het is gewoon een onzin probleem om zo veel mogelijk land af te pakken voor een euro of 6 de meter zodat de project ontwikkelaars daarna mensen 500 tot 1000 euro de meter kunnen gaan vragen voor bouw grond. 3 keer raden wie dan geld opstrijkt juist onze corrupte regering.

Wat een belachelijke acties leuk dat nachtelijke leven vooral als de normale werkende mens weer vroeg eruit moet om te werken, wees eens creatieve en hang de vlag weer is zoals tie hoord te wapperen met rood bovenaan. Het rood zou staan voor het volk, het wit voor de kerk en het blauw voor de adel.

Super actie jongens! Ga zo door! Er zijn weinig jongeren met de mentaliteit van jullie. #trots op de boer

Martin: deze jongeren zijn kei harde werkers. Als jij al deze uren nog moet werken heb je geen tijd meer om op alblasserdamsnieuws reactie te geven.!!!

Ik kom oorspronkelijk uit Japan en heb uit solidariteit de Japanse vlag ook maar op zijn kop gehangen, ben benieuwd of het werkt!

Vlag op zn kop staat voor volk in gevaar/probleem. Dat verhaal dat er mensen zijn gesneuveld voor de vlag of zich in afghanistan hebbeningezet…kolder…ik mocht er zelf zijn, niemand heeft zich daar ingezet voor de vlag. Je stond onder bevel…maar niemand heeft voor die vlag gevochten..

Het wordt tijd dat we gaan inzien dat deze maatschappij langzaam naar de donder gaat..alles moet meer meer, t liefst zo goedkoop mogenlijk uit china.

Behoud onze boeren, en zorg voor je eigen volk. We hebben nu 29 crisissen geloof ik…den haag..u maakt zich volledig belachelijk !!!

….wat een omgevings-vervuiling zeg! Jonge boeren gewoon even om gaan scholen (zoals zo veel anderen hebben moeten doen)

En oh ja….Zónder de helft van “onze” boer….is er nog meeeerr dan genoeg voer! Weg met die vlaggen, ga om de tafel zitten!

Vanaf de benzine pomp, reed ik richting de dam en kwam daar ineens een slecht verlichte hoogwerker tegen met 5 man erin. Wat een gevaarlijke situatie opleverde ook voor de mensen van de tegengestelde richting en de auto’s achter me. 3 minuten later kwam ik een politiebusje tegen en die hebben hier blijkbaar NIETS aan gedaan? Sorry hoor maar vlaggen verkeerd ophangen en de snelweg op z’n kop zetten, brandjes stichten. Ga aan je werk man!? Doe iets wat daadwerkelijk nuttig is. Demonstreren heeft praktisch nog nooit iemand écht geholpen. Ga praten, doe onderzoek naar iets wat niet de burger raakt, maar die mensen waar je gedonder mee hebt. Goede actie??? Wie heeft er iets aan? Denk je nu echt dat een redelijk aantal vlaggen ook maar iets doet!? Lekker intellect heb je dan! Den Haag geeft geen flikker om jou of je vlaggetjes, het zet enkel kwaad bij mensen die onder die vlag dienen. Groei op en ga op een positieve manier vechten voor je bestaan en laat de burger met rust. Kinderachtig stel paupers

Domme levensgevaarlijke actie. Hoogwerker en stelling los op een aanhanger. Boerenverstand. Respect voor de echte vlag.

@heldopsokken de kosten voor deze acties worden netjes uit eigen zak betaald hersenloze droeftoeter

Ik heb geen begrip meer voor dit na-aap gedoe. Gelukkig is dit betaald uit eigen zak? Scheelt weer vuurwerkellende aan het einde van het jaar met al die rottigheid en vieze lucht

Tip van de meester: willen jullie echt professioneel te werk gaan? Knip dan voortaan het einde van de tiewraps af beetje slordig zo. Verder leuke actie.

Tijd om in Alblasserdam de vlag massaal uit te hangen zoals het hoort: met rood boven om te laten zien de de grootste, normaal denkende mensen met ongesubsidieerde banen NIET achter deze actie staan. Zeker tijdens de Nationale Indië herdenking toen zoveel Nederlandse mannen de strijd in werden gestuurd en sneuvelden of voor het leven getekend bleven leven.

Het wordt tijd dat de burgemeester al die onzin weg gaat halen, en anders dan doen wij het wel. Stelletje achterlijke. Gelukkig kan je die tie-wrap`s vanaf beneden makkelijk doorsnijden.

Ik heb de vlag 90° gedraaid, krijg leuke reacties van de Franse toeristen.

@diana: je hoeft niet zo te schreeuwen hoor.

dacht toen ik het dorp in kwam vannacht dat het een franse feestdag was en dat we geannexeerd waren door de fransen

De frustratie van de veehouderijen, akkerbouwers en tuinders is goed te begrijpen. De koning wordt zelfs van het land gediend. De Nederlandse driekleur massaal aan de paal: prachtig. Maar niet andersom. Nu zegt het: tegen Nederland, voor Europa. Onze Nederlandse helden planten hun vlag op veel plaatsen fier in top. Daar hoeft je jezelf niet voor te schamen. Jongens: draai vanavond alle vlaggen om, en de sympathie wordt veel groter!

‘t Is de plicht dat ied’re jongen Aan d’ onafhankelijkheid Van zijn geliefde Vaderland Zijn beste krachten wijdt. Hoezee, hoezee! Voor Nederland hoezee! Hoezee, hoezee! Voor Nederland hoezee! Voor Koningin en Vaderland Waakt ied’re jongen mee-ee Voor Koningin en Vaderland Waakt ied’re jongen meê. Voor Koningin en Vaderland Waakt ied’re jongen meê.

Als Vaderlandse jongens Beminnen wij de grond, Waarop het graf der Va-d’ren staat En onze wieg eens stond. Hoezee, hoezee! Voor Nederland hoezee! Hoezee, hoezee! Voor ‘t Vaderland hoezee! Voor Koningin en Vaderland Waakt ied’re jongen meê. Voor Koningin en Vaderland Waakt ied’re jongen meê.

Komt ooit de vijand naken, Is ‘t Vaderland in nood, Dan staan wij pal en blijven het Getrouw tot in de dood. Hoezee, hoezee! Voor Nederland hoezee! Hoezee, hoezee! Voor ‘t Vaderland hoezee! Ja Nederland, wij allen zijn U trouw tot in de dood. Ja Nederland, wij allen zijn U trouw tot in de dood.

‘Slechts eendracht maakt ons machtig’ Zij immer het parool; Een driekleur met oranjestrik Van Vrijheid het symbool. Hoezee, hoezee! Voor Nederland hoezee! Hoezee, hoezee! Voor Nederland hoezee! Voor ‘t Vorstenhuis en Nederland Waakt ied’re jongen meê. Voor ‘t Vorstenhuis en Nederland Waakt ied’re jongen meê.

Leuke actie en word hopelijk ook beter ontvangen dan de wat verstorende acties op snelwegen en dergelijke. @Truus omscholing kost geld en in een tijd waar veel mensen zelfs de middelbare school al niet meer kunnen betalen is omscholing al helemaal onmogelijk. @Martin ik ben het eens als het op die verschrikkelijke leefomstandigheden in de mega schuren aankomt maar niet iedere boer heeft dit soort schuren en zo lang de hele wereldbevolking massaal vlees blijft consumeren ga je dit niet tegenhouden. Ook al zouden wij het verbieden gaan ze in anderen landen gewoon lekker verder met dit soort praktijken.

Wat een zooitje met die vlaggen … Het wordt mij door de strot heen geduwd, jammer. Ga je tijd besteden aan omscholing ! (Zoals zovelen hebben moeten doen), tijden veranderen nu eenmaal.

Oh, en nog iets : bij halvering van de boeren blijft er nog zat over om Nederland te voeren. (Mócht er ook maar 1 boer denken dat Nederland verhongeren zal..🙄)

Als ik zo sommige reacties lees was bij de Lidl de azijn in de aanbieding ……. Deze zaak gaat iedereen aan, niet alleen de boer !!!!

Hele creatieve actie. Ik hoop ook dat deze lieve jongens de vlaggen zelf weghalen als blijkt dat de boeren er samen met de regerimg uit gaan komen (ik weet het, utopie). Maar ja, dat gaat ons dan weer belastinggeld kosten.

Waar ik vooral heel benieuwd naar ben is of die mensen hierboven die zo applaudisseren voor deze actie ook elke avond alleen maar een bordje Hollandse groente op tafel hebben staan? Of dat ze überhaupt zelf wel eens op een boerenerf geweest zijn? Dat lijkt me namelijk heel sterk. Ik zal bekennen dat ik me niet in het stikstof dossier heb ingelezen, maar dat hoeft ook niet volgens de wef wappies. Gewoon wat uit verband getrokken YouTube filmpjes kijken en je weet dat het een vooropgesteld plan is. De mainstream media, waar deze site ook onderdeel van is, mag je niet geloven. Dus hoeveel waarde moet je hechten aan dit bericht? Of de opmerking dat heel veel mensen een duimpje omhoog staken? Het is maar van horen zeggen. Misschien is er wel een trol die onder allemaal verschillende namen reacties achterlaat. Ik weet het, we hebben meer vertrouwen in Peter dan dat ik hierboven schets, maar het is toch wel de denkwijze van de gemiddelde reaguurder hier.

Maar ik zal in het vervolg bij het boodschappen kijken of iedereen zijn winkelwagen weer vol ligt met alleen maar door Nederlandse boeren geproduceerd eten. (Antwoord dikke nee). Voor nu ga ik weer naar een boete camping om daar twee weken te camperen, te kijken hoe het er op deze boerderij aan toe gaat en in gesprek met de boer om te kijken hoe hij er tegenaan gaat.

Met welke (Alblasserdamse) boeren hebben deze actievoerders eigenlijk gepraat?

Oh ja, men weet dat het nu met de vrolijke konings dag aangeklede dorp heel duidelijk is dat Adel boven Burgers staan? Blauw boven Rood.

lEES.U iN WaNt HET stAAT OP INTERnet!!!

Wat een geweldige actie weer, prachtig!!

Alle mensen die janken over de vlag op zijn kop en patriotistische leuzen uitslaan over rood wit blauw. Ga bij jezelf eens na wat jijzelf hebt betekent voor die driekleur. En mensen die lopen te janken over dierenleed hier in Nederland denk even na, hier de veestapel halveren betekent dat we gaan importeren uit van die pauper landen waar rechten voor de dieren en dus dierenleed op grotere schaal voorkomt minder hoog in het vaandel staat. En vergeet nooit de kogel kwam en komt van links.

Dit is nu wel het symbool van eigen belang boven alles.. De vlag van een specifieke groep boeren.

Aan een ieder met telescoop hengel en Stanleymes; jullie weten wat je te doen staat!

Bring back the grutto xD

Prachtige actie! Meer vlaggen in het dorp dan bij gangbare feestdagen. Boeren kom op hou vol en compliment voor deze actie

Samengevat: we zijn nog lang niet jarig…

Jongens serieus compliment goed werk De overheid is verkeerd bezig dit land gaat kapot en de slapende burger draagt daar aan bij

Bedankt dat jullie wakker zijn jullie hebben mijn respect

@Kees De opruim kosten kunnen dus doorgestuurd worden naar de 6 boeren (volgens Arian) uit Alblasserdam!👍

@Arian 60 man op hoogwerkers en in aanhanger e.d. Zullen vast niet van die 6 boeren uit Alblasserdam komen.

@Arian 50 km per uur? Als je je verdiept in de materie, kom je erachter dat het 25 km per uur is zonder kentekenplaat. 40 km per uur met kentekenplaat, tenzij er (brom-)fietsers ook op de rijbaan toegestaan zijn. Meeste wat in dorp rijdt heeft geen kentekenplaat. En ja, ook de lokale grondverzet bedrijven rijden als gekken, maar die missen waarschijnlijk boeren verstand.😉

Goede actie lui en heb schijt aan de lui die zo moeilijk praten!! Vergeef het hun want zij weten niet wat ze zeggen!!

Zo lang je een regenboog vlag ophang hoor je ze niet die zielige mensen!

Betse Nikola, Waar heb jij het over? Het vlees wat jij bij de supermarkt koopt, komt veelal niet uit Nederland. Wat ik heb betekend voor Nederland? Een hele hoop! Naast, dat ik me scheel betaal aan belastingen, overal mijn steentje bijdraag, gestreden heb in het buitenland voor deze vlag. Wat heb jij over importeren? We importeren nu al praktisch alles, je hebt overduidelijk geen idee waar je het over hebt!? En dan ineens over een kogel? Meld je aan bij de GGZ en laat jezelf grondig nakijken, daar heeft iedereen écht iets aan. Wappie.

Schande!!! Bedenk zelf een protestvlag i.p.v. de Nederlandse vlag te misbruiken.

Precies heel leuk allemaal dat het afgesloten is op de Dam, maar om dan om 1 uur in de nacht 1 minuut lang volledig illegaal vuurwerk af te steken vind ik weer een beetje jammer en weer niet normaal. Toch jammer dat dit soort dingen altijd overschaduwd moeten worden door het veroorzaken van overlast voor de normale burger.

Ik zeg, goed gedaan! En of onze vrijheid van de vlag afhangt. Nou onze vrijheid gaat er aan met dit kabinet. Het hele land moet kapot en gaat ondersteboven. Inclusief de vlag.

Kutboeren. Geen greintje medeleven meer. Alle krediet verbruikt.

Hartelijk dank voor deze actie ! Ik heb weer een tropische vakantie geboekt, de zaken gaan uitmuntend 👍

Ziet er niet uit. Opruimen die zooi!

Uit protest ga ik vanavond alle vlaggen op zijn kop hangen. Te beginnen met die er al hangen !!

Die zijn voorlopig niet jarig😉

Het vergroten van onze welvaart, zonder rekening te houden met de schade aan het milieu, leidt op termijn tot vermindering van ons welzijn. We zijn onderdeel van de natuur en kunnen niet zonder. Tijd voor consuminderen. Daar moeten we allemaal aan meedoen, boeren, burgers en buitenlui.

Prima deze vlaggen, als het tot een goede discussie leidt en samenwerking.

Wel eens stilgestaan het wezelijk gevaar die veroorzaakt word op termein voor verkeer ik kom diverse vlaggen die aan een bandje hangen ik zou die voor mijn wiel hebben ik denk niet dat daar stil word gestaan.ik weet niet wat men hier mee wil bereiken dat heb ik ook aangeven bij de 4daagse

Waar is Jip als je hem nodig hebt.

Vannacht alles weer netjes opruimen. De

Supergoede actie! Wij zijn ze tegengekomen en ze waren keurig aan het werk! Goed verlicht en een auto erachter met alarmlichten aan! Respect voor deze mensen en de boeren!

Super hoor de boeren verdienen deze steun Nederland zonder boeren is geen Nederland

Jij gaat wel heel moeilijke vragen stellen aan boeren @Fakkels en hooivorken.

Wat een stelletje milieuvervuilers ! Met hun stinkende stikstof spuwende diesels het dorp s’avonds laat extra vervuilen om vlaggen op te hangen , deze moeten geproduceerd , vervoerd , opgehangen , weg gehaald en weer vernietigd worden wat nog veel meer vervuiling veroorzaakt. Ze kunnen beter eerst eens proberen alle neuzen van hun organisatieS dezelfde kant op te laten wijzen , daar bereiken ze veel meer mee dan die paar vlaggen.

De gemeente MOET alles z.s.m. weghalen! ONACCEPTABEL dit.

De actie werd gezamenlijk afgesloten zeiden jullie op de Dam,waren jullie dat die zonodig met vuurwerk werd afgesloten en we ons rot schrokken en recht in ons bed zaten van de schrik,bedankt.En wie ruimt straks al die duizenden plastic tiewraps op die op de grond liggen?????

En wat een betuttelende truttige reacties hier van de upperclass van Alblasserdam en omstreken, die het geen klote kan schelen dat mensen hun bedrijf en droom naar de mallemoer zien gaan. Ga lekker je rood-wit-blauwe vlag uithangen.

Het gehalte VVD stemmers en KAAG aanhangers is in ieder geval hoog hier. Dat is wel te merken aan de reacties.

BOEREN, hou vol. Heel goed dat er eindelijk tegengeluid en -actie is. We worden al lang genoeg besodemieterd door Den Haag en nu helemaal met die Kaagbaan en friends erbij.

@Roodwitblauw, in de lucht die wij inademen zit 70% stikstof. Een verbrandingsmotor voegt hier geen extra stikstof aan toe. Zoogdieren (waaronder mensen) produceren stikstof met hun uitwerpselen. Als we er voor zouden zorgen dat er geen 100.000 mensen per jaar zich in Nederland zou dat al een heel stuk schelen.

En wat betreft voedselzekerheid komende winter hebben wij in heel Europa een dramatisch tekort aan aardgas omdat dit moet worden geïmporteerd. Als alle voedsel moet worden geïmporteerd dan worden we nog meer afhankelijk want vergelijkbare problemen doet zich in meerdere landen voor. Of is men zich er niet van bewust dat er op dit moment een wereldwijde voetselcrisis is?

Al die tegenstanders van deze fantastische actie heb ik nooit gehoord over gevaar met vlaggen op Koningsdag of al die oranje vlaggen waar hele straten mee volhangen als het Nederlandse elftal bezig is. Echt mooi gedaan boeren!

@forzaboeren : Boeren ….. mijn reet !! Pleurt op met deze domme actie ! Respect en elk graantje medeleven is weg voor de boeren.

Het lijkt wel feest week in Alblasserdam, Prachtige actie, ik krijg er een glimlach op mijn gezicht van

Respect voor deze geweldloze actie! Respect voor de betrokken jongeren die zich voor deze goede zaak ingezet hebben. Dank voor jullie solidariteit. Tja, een Heineken-vlag en één minuut vuurwerk na afloop van de actie. Tja, och…, ik keur dat niet per se goed, maar kan dat wel begrijpen. Samen voor de goede zaak in de strijd tégen onze regering, die ons wil vernietigen! Jullie doen het goede!

Laten we samen met elkaar de strijd voortzetten voor ons eens zo mooie Nederland!

Respect voor onze boeren in het algemeen en in het bijzonder in onze streek! Zij verdienen ons aller steun in de strijd tegen de totalitaire, globalistische elite.

En ja, als dat met een omgekeerde vlag is, dan is dat maar zo. Het geeft (mede) symbolisch weer hoe ons Nederlands hart zich omdraait bij het afbraakbeleid van de regering, die zich als een tiran tegen het eigen volk keert, gedicteerd door het WEF van communist Klaus Schwab.

Ik heb begrip voor de mensen die de omgekeerde vlag niet kunnen waarderen. Ik begrijp hun standpunten. Minder dan twee jaar geleden zou ik het volledig met hen eens zijn geweest. Vroeger was ik ook trots op ons Nederland. En op onze Nederlandse vlag. In de tijd vóór 2020 zou ik het ook niet verdragen indien onze Nederlandse driekleur omgekeerd zou worden. -Die tijd is voorbij! De tijden zijn inmiddels drastisch veranderd. Intussen ben ik ‘wakker’ geworden en doorzie ik wat er werkelijk gaande is in de wereld. De Nederlandse vlag vertegenwoordigt niet meer waarvoor ik oorspronkelijk stond. Integendeel: De Nederlandse vlag staat de afgelopen 2,5 jaar symbool voor gruwelijk land- en volksverraad van regering en cabal-Koningshuis. Let wel: onze Nederlandse vlag wordt niet in brand gestoken. Dat zou echt volstrekt onacceptabel zijn. We keren hem om, om een noodsignaal aan te geven. En nee, ik ben geen boer. Maar ik heb de rare gewoonte drie keer per dag iets te eten. En uiteindelijk komt álles daarvan van boeren, waar ook ter wereld.

Alle steekhoudende argumenten die ik hier hoor zijn geldig. Maar denk na…: waar gaat het de globalistische elite uiteindelijk om?

De mensen met kwade bedoelingen bereik je nooit, want zij willen uitsluitend kwaad doen, zoals verwerpelijke D’66-ers en andere linkse landverraders, die ons volk moedwillig in een voedsel- en energiecrisis willen storten. Dat zijn handlangers van het WEF. Dat is hun opdracht. Stop hen te proberen met redelijke argumenten op andere gedachten te brengen. Dat is onmogelijk. Totaal geïndoctrineerd en niet voor rede vatbaar. Laat hen, het heeft geen zin. Verwijt hen niets, want ze kunnen niet anders. Besteed je energie liever aan de goede mensen om je heen! Zorg voor je familie en lieve mensen in je omgeving!

Ik kan hier veel verder en dieper op ingaan, maar daar is dit forum niet voor. Word wakker beste mensen van goede wil, word wakker en neem adequate actie! We hoeven het niet met elkaar eens te zijn, maar laten we elkaar blijven respecteren. Burgeroorlog is hetgeen de globalistische elite wil bewerkstelligen. Gun hen die lol niet. Wees begripvol en respectvol voor elkaar. Wij zijn samen Nederland! Laten we met elkaar het goede doen. En vooral: denk na! Denk na over alle veranderingen die nu op je afkomen. Waarom dat is en wat het ontstaan daarvan is. Oordeel pas als je alle kenmerken, aspecten en argumenten van alle kanten kent. Wil je meer weten over wat er nu allemaal gaande is in de wereld, zoek je informatie dan buiten de leugens en indoctrinatie van de Main Stream Media. Hoe dan? -Begin eens bij: onzichtbaremacht. Maar er zijn zoveel andere alternatieve bronnen. Doe vooral je eigen onderzoek en laat je niet beïnvloeden. Ook niet door mij. Denk zelf na, doe onderzoek en trek je eigen plan.

Respect voor deze geweldloze actie! Respect voor de betrokken jongeren die zich voor deze goede zaak ingezet hebben. Dank voor jullie solidariteit. Tja, een Heineken-vlag en één minuut vuurwerk na afloop van de actie. Tja, och…, ik keur dat niet per se goed, maar kan dat wel begrijpen. Samen voor de goede zaak in de strijd tégen onze regering, die ons wil vernietigen! Jullie doen het goede!

Laten we samen met elkaar de strijd voortzetten voor ons eens zo mooie Nederland!

Respect voor onze boeren in het algemeen en in het bijzonder in onze streek! Zij verdienen ons aller steun in de strijd tegen de totalitaire, globalistische elite.

En ja, als dat met een omgekeerde vlag is, dan is dat maar zo. Het geeft (mede) symbolisch weer hoe ons Nederlands hart zich omdraait bij het afbraakbeleid van de regering, die zich als een tiran tegen het eigen volk keert, gedicteerd door het WEF van communist Klaus Schwab.

Ik heb begrip voor de mensen die de omgekeerde vlag niet kunnen waarderen. Ik begrijp hun standpunten. Minder dan twee jaar geleden zou ik het volledig met hen eens zijn geweest. Vroeger was ik ook trots op ons Nederland. En op onze Nederlandse vlag. In de tijd vóór 2020 zou ik het ook niet verdragen indien onze Nederlandse driekleur omgekeerd zou worden. -Die tijd is voorbij! De tijden zijn inmiddels drastisch veranderd. Intussen ben ik ‘wakker’ geworden en doorzie ik wat er werkelijk gaande is in de wereld. De Nederlandse vlag vertegenwoordigt niet meer waarvoor ik oorspronkelijk stond. Integendeel: De Nederlandse vlag staat de afgelopen 2,5 jaar symbool voor gruwelijk land- en volksverraad van regering en cabal-Koningshuis. Het tegendeel van waar ik voor stond. Vandaar de omgekeerde vlag! Gerechtvaardigd in de strijd en verzet tegen de verwerpelijke overheid, linksmensjes en links-heksje Kaag. Let wel: onze Nederlandse vlag wordt niet in brand gestoken. Dat zou echt volstrekt onacceptabel zijn. We keren hem om, om een noodsignaal aan te geven. En nee, ik ben geen boer. Maar ik heb de rare gewoonte drie keer per dag iets te eten. En uiteindelijk komt álles daarvan van boeren, waar ook ter wereld.

Alle steekhoudende argumenten die ik hier hoor zijn geldig. Maar denk na…: waar gaat het de globalistische elite uiteindelijk om? Het ultieme doel van de cabal is de vernietiging van de bevolking met 90 tot 95%. Maar ja…, dan ben je een ‘gekkie’, in de beleving van de mensen die niet kunnen nadenken.

De mensen met kwade bedoelingen bereik je nooit, want zij willen uitsluitend kwaad doen, zoals verwerpelijke D’66-ers en andere linkse landverraders, die ons volk moedwillig in een voedsel- en energiecrisis willen storten. Dat zijn handlangers van het WEF. Dat is hun opdracht. Stop hen te proberen met redelijke argumenten op andere gedachten te brengen. Dat is onmogelijk. Totaal geïndoctrineerd en niet voor rede vatbaar. Laat hen, het heeft geen zin. Verwijt hen niets, want ze kunnen niet anders. Besteed je energie liever aan de goede mensen om je heen! Zorg voor je familie en lieve mensen in je omgeving!

Ik kan hier veel verder en dieper op ingaan, maar daar is dit forum niet voor. Word wakker beste mensen van goede wil, word wakker en neem adequate actie! We hoeven het niet met elkaar eens te zijn, maar laten we elkaar blijven respecteren. Burgeroorlog is hetgeen de globalistische elite wil bewerkstelligen. Gun hen die lol niet. Wees begripvol en respectvol voor elkaar. Wij zijn samen Nederland! Laten we met elkaar het goede doen. En vooral: denk na! Denk na over alle veranderingen die nu op je afkomen. Waarom dat is en wat het ontstaan daarvan is. Oordeel pas als je alle kenmerken, aspecten en argumenten van alle kanten kent. Wil je meer weten over wat er nu allemaal gaande is in de wereld, zoek je informatie dan buiten de leugens en indoctrinatie van de Main Stream Media. Hoe dan? -Begin eens bij: onzichtbaremacht. Maar er zijn zoveel andere alternatieve bronnen. Doe vooral je eigen onderzoek en laat je niet beïnvloeden. Ook niet door mij. Denk zelf na, doe onderzoek en trek je eigen plan. Neem niets als vanzelfsprekend aan. Ik vind het belangrijk dat iedereen vrij is te denken wat hij of zij denken wil. Maar denk heel goed na. En neem nooit iets zomaar als waarheid aan. En denk niet dat het wel zal meevallen… Spoiler: dat is niet zo.

Nou Peter een absoluut record aan reacties hier. Met deze hitte maak ik me maar niet zo druk… leven en laten leven.

Lekker doorgaan met die acties, bevestig vooral de vooroordelen die er bestaan over boeren, onbehouwen en niet al te snugger.

Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen; dan dooft het licht. (Van Randwkjk)

@thomsom of wie dan ook hiervan hebben meegeholpen. Ik zag gisterochtend onderweg naar werk al deze vlaggen hangen en was boos over maar 1 ding. Dat ik niet heb meegeholpen. Kan ik in die groepsapp worden toegevoegd? M’n snap is caro.caroliena

Voor alle mensen die nog steeds niet weten wat de vlag op zijn kop inhoud: ten eerste staat de vlag op zijn kop voor nood. Dat deden shippers vroeger al als het schip in nood was. Daarnaast staat rood voor xe boeren en burgers wit voor de kerk en blauw voor de elite. Omdat het uitgangspunt van onze democratie is dat wij als boeren en burgers boven de elite staan. Helaas zien wij dat dit tegenwoordig anders is. Vandaar de vlag op zijn kop.

Onze natuur gaat eraan. Kijk ook in onze polder. Monocultuur. Geen bloemen, mooie planten. Geen insecten, bijna geen vogels meer. Achter je schermpje zie je dit niet.

Hou toch op man linkstuig er is niks veranderd afgezien van juist meer natuur een bos weilanden waar vlinder gebiedjes zijn gemaakt mooie planten stonden nooit in die weilanden en mooie bloemen ook niet het was altijd al grasland . achter je schermpje zie je blijkbaar ook niet dat er niks is veranderd de laatste 50 jaar.

”……….ten eerste staat de vlag op zijn kop voor nood” ! Welke nood @Caroliena ? Bron NOS ; ,,In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er 76.000 bedrijven opgeheven, het hoogste aantal sinds 2007 – het jaar dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) begon met meten. Vooral zzp’ers stopten ermee. Het aantal faillissementen is ook iets toegenomen, maar blijft volgens het CBS historisch laag”. Nu moeten ook de boeren inkrimpen voor de toekomst van ons nageslacht en zetten ze het land op zijn kop. Iedereen moet een steentje bijdragen , zij dus ook en daar dan maar de Nederlandse vlag hiervoor te ,,misbruiken” gaat te ver. Zij zitten niet op zee en je moet nog maar eens goed je eigen verklaring van de kleuren teruglezen , rood staat voor het VOLK” en niet voor boeren en burgers , wit voor de kerk en blauw voor de adel. Rood hoort dus boven , ook in deze omstandigheden , liegen is je blijkbaar niet vreemd.

@Nico van Dam ,,En neem nooit iets zomaar als waarheid aan” ! Waarvan acte gezien de inhoud van je reacties. Ben jij toevallig ook een aanhanger van Willem Engel ?

En dit laat dus gelijk zien dat je het niet snapt roodwitblauw de adel dus elite staat momenteel boven het volk vandaar blauw boven en als jij je zo druk maakt over je nageslacht moet je eens beseffen dat ook zij moeten eten . We kunnen beter boeren hebben dan een of ander plantje wat misschien verdwijnt of niet.

Je heb helemaal gelijk @pieter. Als mijn tante een piemel had gehad was het mijn oom geweest. Welterusten , slaap zacht ……. verder.

Goh ik wist niet dat we in een ander land tegenwoordig woonden maar blijkbaar wonen we in voormalig Joegoslavië gezien het de vlag van dat land is. Best raar dus om een vlag van een ander land massaal aan de lantaarnpalen te hangen niet zo over nagedacht blijkbaar

Velen vinden dat het niet kan om een vlag op de kop te hangen, maar wanneer een vlag op de kop wordt gehangen betekent dat, dat er nood is. Zo werd vele jaren geleden wanneer er een schip in nood was de vlag op de kop gehangen. Het is nu GROTE NOOD bij de boeren en daarom de vlag op de kop.

@Roodwitblauw, ik denk dat dit het probleem is, je neemt de NOS serieus. Dat verklaart waarom je zo slecht geïnformeerd bent.

Mijn vader heeft keihard gevochten voor de vrijheid van NL en zit daarom nu voor de rest van zijn leven in een rolstoel en kan niet lopen doordat een kogel zijn zenuwen heeft getroffen. Hij heeft met tranen in zijn ogen de Nederlandse driekleur weer zien wapperen van de torens, en wat gebeurt er nu? Het hele dorp word volgehangen met vlaggen die op zijn kop hangen, en ik ben heus niet heel moeilijk maar het doet mij pijn als ik zie hoe moeilijk hij het er mee heeft, met tranen in zijn ogen heeft hij ons gisteren zijn levensverhaal verteld. En jullie moeten eens weten hoeveel moeite hij heeft met deze actie. De Nederlandse vlag is een traditie en hoort de nationale trots te zijn die op bijzondere dagen of bij bijzondere gelegenheden opgehangen mag worden. Maar ik vind het niet goed als je het gebruikt om je ontevredenheid met het beleid van de regering te uiten. Ik steun de boeren maar als je het dorp vol wil hangen doe dat dan met boerenzakdoeken, of met boerenzakdoekvlaggen.. Dat beetje respect tegenover degenen die de vrijheid bevochten hebben en richting Nederland kunnen jullie toch wel opbrengen?

Willen we verder kunnen leven, vooral in de toekomst @pieter, dan is er een reductie van 50% (stikstof)Ammoniak nodig. Dus een halvering van de veeteelt. 85% van de boeren verdient z’n geld met export. Alles bij elkaar genomen blijft er na een halvering van het aantal boerenbedrijven, nog meer dan genoeg boerenvoer voor heel Nederland over. Inmiddels weet iedereen dat. Toch blijf jij je leugens herhalen dat we na voltooiing van de stikstofmaatregelen niets meer te eten hebben in dit land.

Opmerkelijk, iedereen heeft het over een vlaggen actie. De temperatuur gaat naar 33 graden. Er is al wekenlang geen regen gevallen. Onze rivieren lijken droog te vallen. De gewassen op de velden verdrogen. Ons vee staat op weiden in een onverantwoorde tempratuur. De gletsjers brokkelen af tot gewone rotsen. De Noord- en Zuidpool smelten in recordtijd. Buitenland tobt met droogte en/of overvloedige regen. Zware stormen teisteren Europa met hun inheems bomen en planten. Drinkwater loopt gevaar – de economie krijg zware klappen. Wat gaan we daar aan doen ??? Vlaggen op z’n kop hangen !! Nou, daar zal onze wereldbol beter bewoond door worden. Gebruik je “boerenverstand”om daarover met elkaar te discussiëren hoe we deze problemen op termijn te lijf denken te gaan! Er is m.i. nog een probleem, namelijk; als je heden je gezond verstand gebruikt word je al snel voor gek versleten. Onverklaarbaar dat er nog mensen zijn die corona en/of stikstof e.d. keihard ontkennen of nog erger, dit uitvindingen zijn van de media! Ik zal onze nationale driekleur uitsteken zoals dat hoort, als de mensheid tot het besef komt dat er maar één wereldbol is waarop te leven valt en dit in groot gevaar is.

Amen, Arie, jij begrijpt het!!

@roodwitblauw In mijn beleving staat volk gelijk aan boeren en burgers. Ook verschillen de bronnen hierover. De een zegt volk de ander zegt boeren en burgers. Mocht hier een enorm verschil in zitten hoor ik het graag. En zeker hoort rood boven maar nu hebben we een situatie waarin er niet zo word gehandeld daarom hangt de vlag op zijn kop. Ik begrijp trouwens niet wat ik loog? Zou je me dat kunnen uitleggen?

@anoniem Je bent al de zoveelste die met een achteraf bedacht lulverhaal over vlagsignalen begint. In de tijd dat boten zo aangaven dat er een noodsituatie aan boord was, had men geen andere middelen om over langere afstand te communiceren. Vergelijkbaar met de indianen die rooksignalen verzonden. Dat hebben de boeren ook geprobeerd met het in de hens steken van hun hooibalen. Was echter door geen mens te ontcijferen .

In mijn beleving hoort rood boven , deze kleur staat voor het volk. In mijn beleving dien je geen misbruik te maken van de nationale vlag. In mijn beleving dien je een oude traditie uit de scheepvaart niet te misbruiken om je ongenoegen aan land te uiten. In mijn beleving is het woord volk veranderen in boeren en burgers liegen voor eigen gewin. In mijn beleving zijn 76.000 opgeheven bedrijven er veel meer dan die paar boeren. In mijn beleving hebben heel veel opgeheven bedrijven ,,geen” vergoeding gehad toen ook zij stopten. In mijn beleving is het stoppen en opstarten van bedrijven alledaags heden ten dagen. In mijn beleving hebben zij met hun acties al voor miljoenen aan schade aangericht met hun protesten. In mijn beleving heb je als boer nog minder verstand dan een varken als je met 2 sleg hamers vernielingen aanricht c.q. wil richten. In mijn beleving ben je niet bijster bijdehand als je als boer zijnde aan een vlaggenwinkel vraagt of hij ook vlaggen verkoopt met blauw boven. In mijn beleving draaien jij , ik , de belastingbetaler op voor hun ondoordachte acties. In mijn beleving zijn het veelal nylon vlaggen die zijn opgehangen welke vervaardigd worden uit aardolie en aardgas , een heel milieu onvriendelijke product. In mijn beleving slaat meneer Arie Ooms de spijker precies en hard op zijn kop , niets meer en niets minder !

Protesteren en voor je bedrijf opkomen , OK , maar de manier waarop zij hun zin willen krijgen slaat helemaal nergens op , de sympathie voor hun daalt daarom ook met rasse schreden. Zij denken nog steeds zo hun zin te krijgen , vele weten ondertussen wel beter. En @Caroliena , heb jij nog nieuwe belevingen ?

Gelukkig krijgen alle schapen die in het stikstof probleem geloven iedere drie maanden een booster zodat het probleem zich vanzelf oplost.

Beste arie de sloot voor mijn huis is geen cm lager dan in de winter. Elk jaar is er hoger in het land minder water in de rivieren in de zomer. Het ijs op de polen groeit harder aan dan dat het afbrokkelt. Er zijn nog nooit zoveel ijsberen geweest als nu. Je bent totaal geïndoctrineerd door de praatjes die verzonnen zijn om angst te zaaien waardoor je alleen maar meer moet betalen. Er zijn in ons hele land maar 247 mensen onder de 75 overleden aan corona iedereen erboven is de normale leeftijd om te sterven. Gemiddeld 80 jaar is dus van 70 tot 90 met uitschieters tot 100 zou 60 jaar ook normaal zijn met een gemiddelde van 60. Maar rekenen blijft moeilijk.

Moeten wij jou daarom maar wel serieus nemen @Rein ? Iedereen liegt , alleen wat jij wel voor zoete koek slikt klopt , natuurlijk Willem Engel de 2e.

Dit soort gedachten lijkt heel sterk op die van de wappies over het corona-virus , geloven wat je WIL geloven als het maar in je straatje past. Iedereen liegt maar zij niet , zo lust ik er nog wel een paar.

Voorlopig leef ik nog ondanks dat ik niet gevaccineerd ben. Evenals mijn ongevaccineerde vrienden en familie

Is dat nou alles wat je kan roepen 99% van de mensen die geen prik namen omdat ze zelf kunnen denken hebben helemaal niks met die willem engel hoor vlaggenmast . Maar ja andere wegzetten heb je geleerd van de regering he NOS volger eerst waren je medeburgers hamsteraars toen ongehoorzame burgers en toen wappies en iedereen die nou niks met die Zelensky heeft is opeens een trol van poetin weet je waarvan we dat kennen mensen met een andere mening wegzetten als, van de nazi,s nou wees er maar trots op dat je zo bent en nu noem je onze boeren terroristen zeker . Man wat kunnen we mensen als jou missen als kiespijn zeg in ons land . Jullie zijn de eerste die wegrennen met een oorlog samen met al die geïmporteerde randfiguren waar jullie D66 landverlakkers een hard plassertje van krijgen. Jij heb gelijk hoor Rein wij zogenaamde wappies zijn geen van alle in het ziekenhuis geweest voor dat nep griepje . Maar al die nono,s rennen als ze een kuchje hebben want oh we gaan allemaal dood en dat terwijl ze zo lekker geprikt zijn en nou worden ze weer ziek noemen we het het apenvirus kunnen ze gauw weer een prikje krijgen. Prik vrolijk verder dan zijn wij er snel vanaf zoals ze willen na de ouderen de domme zeiden ze en dat zijn nou juist de schaapjes die gewoon volgen ( dit is gewoon te vinden trouwens) en alles maar voor zoete koek aannemen.

Moet je toch je eigen reacties nog maar eens teruglezen @Rein , daar zie je duidelijk de gevolgen daarvan.

Zo zou Willem Engel ook reageren @Pieter en we weten wat die heeft bereikt , blère maak lekker verder. Het is al door andere eerder gezegd tegen je , lezen en het ook nog begrijpen is een heel zwak punt van je en zal het ook nooit wat worden blijkt ook nu weer uit je reacties. En mocht je twijfelen aan het bovenstaande ; ,,Er zijn in ons hele land maar 247 mensen onder de 75 overleden aan corona……. ” , met de nadruk op ,,maar 247 mensen”. Hoe oude ben jij eigenlijk want pas op , wat niet is kan altijd nog komen. Zo zie je maar weer , bij jou zijn de gevolgen hiervan duidelijk zichtbaar. Den Haag zit vol met figuren zoals jij die alleen maar in zichzelf geloven , wij ondervinden dagelijks de gevolgen daarvan.

Nu weer on topic a.u.b. , we dwalen af.

@Pieter Jij bent echt de weg kwijt!!!!

”de weg kwijt!!!!” ? Sorry hoor , hij heeft nog nooit op de goede weg gezeten.

Dennis Bouter: Vlinder is wel wezen kijken bij de koe maar hoorde niks. Het bleek haar bezopen vriend te zijn die hard snurkend en scheten latent naast haar lag. Ga zo door boeren 👍

Roodwitblauw: Pieter en Rein hebben wel degelijk een punt. Veel mensen kunnen niet meer zelfstandig denken omdat ze zich hebben laten hersenspoelen door de media. Heb me ook niet laten vaccineren en werd door vrienden voor moordenaar uitgemaakt. Komen er dus never meer in, Laat staan hier slapen mee-eten en zat worden van mijn geld. Ook vind ik dat bij veel boeren wat minder kan. Beter voor de dieren en de kwaliteit. Wij eten weinig vlees want er zit geen smaak of reuk meer aan.

E-mailadres (Wordt niet gepubliceerd!) (required)

Nieuwstip? Stuur 'm door naar 0640092253. Mailen kan ook: info@alblasserdamsnieuws.nl Bel je anoniem? Spreek dan de voicemail in.