9x de beste gezichtscrèmes zonder parfum, alcohol en parabenen

2021-12-30 13:15:16 By : Mr. Ruby Zhang

JAN's beautykenners tippen de 9 beste gezichtscrèmes zonder parfum, alcohol en parabenen.

Dagcrème, nachtcrème, antirimpelcrème. Zoek jij een gezichtscrème die goed bij je huid past? Het vinden van de beste gezichtscrème kan nogal een uitdaging zijn. Tegenwoordig zijn er zoveel dagcrèmes die lekker ruiken en mooi verpakt zijn, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We gaven al eerder de nodige tips voor de beste dagcrèmes voor een droge en vochtarme huid en we zetten de beste hyaluronzuur serums op een rij. Nu is het tijd voor de beste gezichtscrèmes zonder parfum, alcohol en parabenen, voor iedereen die meer natural beauty producten in zijn of haar skincare routine wil toevoegen.

Ben je op zoek naar een fijne gezichtscrème voor je gevoelige huid? Of wil je juist je skincare routine steeds bewuster en duurzamer maken? Dan kun gezichtscrèmes met parfum, alcohol, sulfaten en/of parabenen beter vermijden. Voor sommige huidtypen kunnen deze stoffen in een crème namelijk een hoop schade opleveren. Zo kan je huid er geïrriteerd van raken. Daarnaast worden sommige stoffen waaronder parabenen opgenomen door je lichaam waardoor je een allergische reactie kunt krijgen. En je hormonen kunnen er zelfs van uit balans raken, zo stelt huidverzorgingsmerk Belène. Het vinden van een natuurlijke gezichtscrème, dagcrème zonder alcohol of een vegan dagcrème zonder parfum, alcohol en/of parabenen is daarom een goed idee. Benieuwd waar je deze kan vinden? Om je op weg te helpen hebben we de beste gezichtscrèmes zonder parfum, alcohol en parabenen voor je op een rij gezet.

Deze olievrije crème helpt roodheid te verminderen, brengt de huid in balans en creëert een glad canvas voor make-up. De crème is ideaal voor de gedehydrateerde huid en daarnaast niet-comedogeen. Dat betekent dat dit een dagcrème zonder alcohol, parabenen, siliconen en sulfaten is (een 'dagcreme zonder troep'). Daarnaast is-ie vrij van dierlijke ingrediënten en ftalaatvrij.

Op zoek naar een gezichtscrème zonder parfum? Deze dagcréme van Rituals is vrij van alcohol, parabenen en parfum. De combinatie van saffraanbloem en heilige lotus verzachten de huid en geven de hydratatie een boost. Bovendien vermindert het fijne lijntjes, verbetert de elasticiteit en beschermt de crème je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Een moisturizer zonder parfum en alcohol in een picture perfect verpakking!

Deze dag- en nachtcrème is gemaakt op basis van puur Ethyl-ascorbinezuur en ferulinezuur, twee krachtige antioxidanten die in harmonie samenwerken en de huid optimaal verzorgen. De crème laat de huid stralen, beschermt de huid tegen oxidatiestress veroorzaakt door vrije radicalen en behoudt zo de jeudigheid van de huid.

Deze set bevat een dag- en een nachtcrème zonder parfum en alcohol. De Day Cream is zelfs een dagcrème met SPF (zonder parfum!). En aangezien alles aan NAÏF natuurlijk is, betreft het een SPF op basis van tomatenextract. Jazeker, lycopeen, een natuurlijk extract in de tomaat is bewezen effectief tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Gelijk wat geleerd! € 40

Wil je graag een dagcrème zonder parabenen? Deze luxe crème van La Mer geeft de huid het vocht dat ze nodig heeft om zichzelf te vernieuwen en steviger aan te voelen. Het resultaat: de huid ziet er energiek uit met een jeugdige uitstraling. Dit is een dagcrème zonder parabenen, sulfaten, en siliconen en is bovendien hypoallergeen.

Ingrediënten die je wél in je huidverzorging wilt: alles wat je wilt weten over vitamine C in je skincare routine.

Een intensief voedende moisturizer voor de droge huid die het "BioReplenish Complex" bevat. Dit complex werkt op moleculair niveau om de lipides in balans te brengen, de barrière lipidelaag te herstellen en de natuurlijke celvernieuwing soepel te ondersteunen. Ook dit is een dagcrème zonder alcohol.

De Defense Nightly Reconditioning Moisturizer bevat maar liefst acht superfoodextracten, waaronder lijnzaad en wilde kers, die de natuurlijke huidbarrière versterken en verzorgen. Het is een lichte nachtcrème die óók beschermt tegen blauw licht dat uitgezonden wordt door bijvoorbeeld je telefoon. Dankzij de lichte textuur zorgt deze vegan dagcrème ervoor dat de huid verzacht, verheldert en verfrist. Deze dagcrème zonder parfum is, net als alle producten van Paula's Choice, dierproefvrij. € 32

Door middel van deze crème kun je de huid intensief voeden en revitaliseren. Beetje kleur op je gezicht aanbrengen? Een vleugje crème benadrukt en perfectioneert de teint voor een egalere, stralende huid in één makkelijke stap. Deze dagcrème zonder siliconen, parabenen en sulfaten is een handige 2-in-1 variant.

Meer CC crèmes shoppen? Bekijk hier onze selecties van de beste CC crèmes van 2021.

Eén van de beste gezichtscrèmes die volledig organic is, is deze crème van Kora. Deze hydraterende balsem is gemakkelijk te gebruiken en glijdt over je gezicht. Hij geeft de huid antioxidanten en essentiële vetzuren. Kokosnoot en rozenbottel-olie in combinatie met noni- en calendula-extracten voeden de huid en laten hem stralen. Beautymerk Kora is volledig organic en daarmee een ideale dagcrème voor de gevoelige huid zonder parfum!