Wildbreien in Noorderplantsoen ter ondersteuning van doofblindheid - EYE Radio en Televisie

2021-12-14 17:30:05 By : Mr. Mary Li

Wie deze week door het Noorderplantsoen fietst kan er niet omheen. Lantaarnpalen versierd met gebreide en gehaakte stukken stof. De vorm van 'street art' is bedoeld om aandacht te vragen voor doofblindheid.

De stukken stof zijn gemaakt door mensen met doofblindheid en anderen die doofblindheid een warm hart toedragen. Over de hele wereld worden de afgelopen maanden lappen gebreid en gehaakt door doofblinde mensen, hun familie en verzorgers. Alle losse stukjes worden dan met elkaar verbonden. Dit symboliseert het samenkomen van mensen op het gebied van doofblindheid. Het project wil laten zien dat er wereldwijd draagvlak is voor passende ondersteuning bij doofblindheid. Daarnaast moet het project ervoor zorgen dat het bewustzijn wordt vergroot.

Dat de objecten nu in lappen stof zijn gehuld, komt door 'Helen Keller Day'. Keller leefde van 27 juni 1880 tot 1 juni 1968. Ze had een beperkt gehoor en gezichtsvermogen. Tijdens haar leven was ze een belangrijke ambassadeur voor mensen met doofblindheid.