Verschillende soorten wevingen van een overhemd - Haarlems Weekblad | Nieuws uit de regio Haarlem

2022-06-25 06:06:14 By : Mr. Jack Zhang

Overhemden zijn er in alle soorten, maten en wevingen. Draag jij een t-shirt onder een wit overhemd? Dan is het verstandiger om een overhemd te dragen met een dikkere weving. Hierdoor is het t-shirt minder zichtbaar. In dit artikel wordt ingegaan in welke soorten wevingen er allemaal zijn en welke wevingen het meeste voorkomen. Interessant? Lees dan snel verder. 

De vier wevingen die het meest voorkomen worden uitgebreid besproken. Naast de vier wevingen die besproken worden (poplin, twill, oxford en satijn) heb je nog tal van andere wevingen, zoals birdseye, chambray, denim, dobby, flanel, jersey, heavy twill, pique, plisse, pied de poule. Deze wevingen zijn afgeleiden van de vier bovengenoemde wevingen. 

De poplin weving: een gladde, ademende weving Overhemden met een poplin stof zijn herkenbaar aan het lichte materiaal. De weving is een platbinding (plain weave) en de poplin stof is dunner dan de meeste andere stoffen. Overhemden met een poplin stof worden herkend aan het lichte en gladde materiaal. De overhemden voelen licht en zacht aan. Mede hierdoor zie je veel poplin overhemden in de zakelijke wereld. De overhemden zien er zakelijk uit. Daarnaast zijn overhemden met een poplinweving zeer ademend. Perfect voor als het weer wat warmer wordt!

De twill weving: sterk en slijtvast Overhemden met de stof twill worden herkend aan de zichtbare diagonale lijnen. Deze lijnen ontstaan tijdens de weving van de stof. Een twillweving, ook wel keperbinding, is vaak dikker dan de andere wevingen. Veel andere soorten wevingen zijn ook gemaakt van een twillweving, maar hebben een andere naam gekregen. Afgeleiden van een twillweving, ofwel overhemden die gemaakt zijn met een keperbinding, zijn; fine twill, heavy twill, royal twill, denim en herringbone.

Omdat de overhemden met een twillweving een stevig en windvrij karakter hebben, worden ze veel gedragen tijdens de wat koudere herfstdagen of beginnende winterdagen. Een overhemd met een twillweving zie je veel in de zakenwereld door de luxere uitstraling. Je kan het echter ook combineren met gewone jeans voor de casual gelegenheden. 

De oxford weving: sterk en ruw Overhemden met een oxfordweving kenmerken zich door een ruwe structuur. Overhemden met een oxfordweving zijn grover geweven en daardoor duurzaam en stevig. Een oxfordstof is een ‘basket weving’, waarbij er meer draad wordt gebruikt. Hierdoor wordt de stof dikker en ruwer. Oxford wordt naarmate je het vaker draagt, zachter en minder ruw. Oxford overhemden zijn in de herfst en winter het populairst omdat de overhemden warm zijn en lang mee gaan. Mocht je t-shirts onder je overhemden dragen, dan een is een overhemd met een oxfordweving hiervoor uitermate geschikt. Omdat de weving wat dikker en stugger is, schijnt het overhemd minder door.

De satijnen weving: comfortabel en luxe Overhemden van een satijnen stof zijn veruit het gemakkelijkst te herkennen. Dit omdat de satijnen stof een glimmend en glad effect heeft. Dit ontstaat door middel van een speciale weeftechniek. Het glimmende effect zorgt voor een luxe overhemden uitstraling. Overhemden met een satijnen stof worden daarom gebruikt bij bruidskleding en gala’s.

Er zijn verschillende soorten varianten satijn. Sommige varianten zijn licht van gewicht (Messaline en Charmeuse), andere zijn zwaar van gewicht (slipper satijn en Duchesse). De meeste satijn overhemden zijn gemaakt van 100%, maar satijn kan ook geweven worden door wol. 

Overhemden met verschillende soorten wevingen zijn verkrijgbaar bij de webshop overhemden.com. Heb jij alvast een overhemd nodig voor in de zomer, filter dan op overhemden met een poplinweving. Wil jij je nog even kleden voor lente? Kies dan voor een overhemd met een wat dikkere weving.

HAARLEM Een duik nemen in het Spaarne is nu nog verboden. Het kan een fikse boete opleveren voor degene die toch de verkoeling opzoeken met deze temperaturen.

Haarlem - Extinction Rebellion protesteert vrijdagmiddag bij het provinciehuis aan de Dreef. Rond 14:30 uur verzamelde de groep zich om hun geluid te laten horen.

HAARLEM De Haarlemse zeilvereniging (HZV) bestaat 100 jaar en ontving vrijdag 24 juni de Koninklijke erepenning uit handen van burgemeester Jos Wienen tijdens het jubileumfeest.

Direct een melding bij belangrijk nieuws?

Druk dan op onderstaande knop om gratis push notificaties in te schakelen.