Linnen: dit moet je weten voor je een linnen kledingstuk gaat wassen

2021-12-30 13:14:33 By : Mr. William Lian

Linnen wassen? Zo zorg je dat je linnen item het langst mooi blijft.

Linnen vraagt, net als kasjmier, om een special treatment. Het plantaardige materiaal is namelijk gevoelig voor kreuken en krimpen. Dus om te voorkomen dat je nieuwe bloes binnen de kortste keren een enkeltje prullenbak krijgt, deelt Bazaar alles wat je moet weten om zo lang mogelijk plezier te hebben van je linnen item.

Het grote voordeel van linnen is dat het een erg luchtig materiaal is, ideaal dus voor de warmere dagen. Verder neemt linnen niet snel vlekken op en pilt het niet. Goede investering dus, zo'n item van linnen. Maar voordat-ie in je (digitale) winkelmandje gaat moet je weten dat kleding van dit materiaal het langst meegaat als het op de hand gewassen wordt, op een maximale temperatuur van dertig graden.

Maar als je geen tijd (of zin, natuurlijk) hebt om je kleding op de hand te wassen, stop het item dan in een halflege trommel, want dan beperk je de kreukels zoveel mogelijk. En was het kledingstuk op bijvoorbeeld het handwasprogramma, maar in ieder geval op een programma dat lang weekt, kort wast, spoelt en kort centrifugeert.

Linnen drogen doe je door de kleding direct na het wassen uit de machine te halen. De kleding mag nooit in de droger, dus hang het uit op een waslijn of rek. Voordat je het item uithangt, kan je het het beste eerst voorzichtig rechttrekken. En strijk het item vervolgens als het nog een beetje vochtig is op een temperatuur van maximaal tweehonderd graden. Zo heb je het langste lol van je bloes. Lekker duurzaam, dat ook nog eens.