Afhaalbericht Cast Iron Lente Zomer 2021 - Japan

2021-11-29 09:22:42 By : Ms. Adelin Lin

We vervolgen onze roadtrip door Japan. Het landschap en de verschillende bestemmingen vormen de basis voor de kleuren en prints in ons collectiebeeld. De eigenheid van elke plek die we bezoeken schetst meteen een bepaald gevoel en setting. We reizen naar de mooiste plekken in het land van de reizende zon en zoeken de verbinding met de natuur. Het collectiebeeld is een modern denimbeeld, waarin we de Japanse esthetiek nastreven in gelaagdheid, combinaties en functionaliteit. In de looks spelen we met de draagbaarheid en de diversiteit aan draagmomenten, die onze Cast Iron man kent.

Het denimimago voor SS20 heeft een sterk authentiek gevoel, maar met het comfort van nu. De selectie van verschillende denim wassingen hebben allemaal hun eigen unieke kleurtint en ingedragen look. Dit seizoen introduceren we naast onze Fander (super slim) en de Riser (slim) ook de nieuwe Cuda (carrot fit). Naast alle comfort-denim, maakt deze huidige loose fit ook een stijvere, stuggere variant mogelijk, die geen stretch bevat.

Geïnspireerd door de typisch Japanse bamboebossen presenteren we een uitgesproken kleurenbeeld van felle gele, bruine en groene tinten, aangevuld met sterke tijdloze wit- en zwarttinten. Met dit frisse plaatje beginnen we optimistisch aan een nieuw seizoen. Kortom, kleur is ons statement! De functionele materialen, zwarte biesjes en contrasten zorgen voor een sportief modern beeld dat goed past bij een 'wandeling' door het Sagano Bamboebos. In combinatie met nieuwe denim tinten en een breed scala aan coole musthave essentials zorgt dit voor een typische Cast Iron style clash qua uitstraling.

De lente in Japan is de meest karakteristieke tijd van het jaar met zijn bloeiende bloesems. Dit beeld vormt de basis voor onze prints en komt tot uiting in de accenten van onze kleurenkaart. We tonen een modern denim kleurenbeeld met verschillende tinten blauw, aangevuld met frisse 'bloesemroze' tinten. Graphics spelen een sleutelrol in deze levering. Naast verschillende bloemenprints hebben we handgeschilderde streepdessins voor een eigenzinnige denim feel. De looks hebben een nonchalante uitstraling door een ruimer silhouet in combinatie met comfortabele stoffen. We verwijzen naar een authentiek denimbeeld met vervaagde kleuren, werkkleding gerelateerde zakvormen, maar ook door het gebruik van de herkenbare denim twill-structuur in jersey en gebreide doeken.

Cast Iron is vintage, robuust en mannelijk. Een premium denim merk met een sterke traditie en een tijdloze schoonheid, waar we zoveel mogelijk pure, eerlijke en duurzame materialen gebruiken om hoogwaardige, unieke collecties te creëren. Cast Iron wijkt graag af van de gebaande paden en streeft naar individuele ontwikkeling. Daarom gebruiken wij de klassieke musle car als toffe symboliek om de merkwaarden te communiceren en met ons mee te bewegen in de Cast Iron wereld. Cast Iron is 'onopvallend anders' met een rebels randje. De turquoise munt met de draak symboliseert dynamiek, kracht, vertrouwen, vrijheid en beleving.

Deze site maakt gebruik van cookies om gepersonaliseerde advertenties aan te bieden en het gebruik te analyseren. Door verder te browsen gaat u akkoord met het gebruik van cookies.