Boerenprotest in Nederweert | Ook in Nederweert worden vlaggen verwijderd - Nederweert24

2022-08-21 04:50:13 By : Mr. Sammy Lin

Nieuws uit Nederweert, Ospel, Budschop, Leveroy, Nederweert-Eind en Ospeldijk

In veel steden en dorpen kun je ze tegenwoordig zien hangen: de omgekeerde Nederlandse vlag. Ook in Nederweert hangen sinds een paar dagen omgekeerde vlaggen vanwege het boerenprotest. Het is aan de gemeente om te bepalen wat er met de vlaggen gebeurd.

“Het stikstofdebat roept veel emoties op. We zien dat er in het hele land vlaggen zijn opgehangen als protest. We begrijpen die emoties. Daar tegenover staat dat we ook signalen van inwoners krijgen die minder gelukkig zijn met de manier waarop de Nederlandse vlag wordt gebruikt. Op de vraag wat we met de vlaggen doen is het antwoord dat we, waar er sprake van is van onveilige (verkeer)situaties, de vlaggen weg zullen halen“, aldus de gemeente.

Verder wordt er ook overlegd met de wegbeheerder, de provincie Limburg, want langs de provinciale wegen hangen ook vlaggen. Samen zullen de gemeente Nederweert en de provincie Limburg bezien op welk moment en hoe de vlaggen weg zullen worden gehaald. Dat geldt ook voor de vlaggen die niet direct een gevaar opleveren voor de veiligheid, maar die wel bevestigd zijn aan gemeentelijke eigendommen.

Categorie: Nieuws Lees meer over: agrarisch, boeren, gemeente nederweert, milieu, Nederweert, protest, protestactie

Eh… ‘worden verwijderd’….? Dus op kosten van de gemeenschap weer? Wat is er mis met degenen die de zaak opgehangen hebben te vragen ze ook weer zelf te verwijderen? Statement is gemaakt, boodschap was helder. Maar nu svp weer zelf verwijderen ipv dat met gemeenschapsgeld te laten doen. Dat heeft met goed boer&burgerschap en fatsoen te maken.

burger in het buitengebied zegt

Lekker laten hangen. Vreedzaam protest. Bij weert de gekste gaf de pol aan dat bijna 79% het prima vind. En dan kost het ook niks voor de mensen die zich daar druk om maken.

En in middeleeuwen werd de omgekeerde vlag al gebruikt. Dus nu moeten we niet gaan doen of de veteranen dat bedacht hebben en ook alleenrecht op hebben. In de middeleeuwen was het schip in nood, nu boeren in nood. En dat doet niks af dat militairen een groot offer hebben gebracht, het kan gewoon naast elkaar gebruikt worden.

Zo is het. De vervuiler betaald. Dus alle kosten op de boeren verhalen

Als je deze weg gaat halen kan je nog veel meer zaken van palen enz weghalen. De boeren zijn iedere keer de pisang. Er moet eens geluisterd worden naar de boeren. Zonder boeren geen voeding.

Alles lijkt gerechtvaardigd om hun zonder subsidie onrendabele en bovendien overlast veroorzakende bedrijven overeind te houden. Om ook de maatschappij te ontwrichten met deze zielige acties slaat nergens op. Ga nuttig werk zoeken zou ik zeggen.

Belachelijk dat de gemeente hier aan meewerkt onder het mom van ‘onveilige verkeerssituatie’ Ze zwichten voor Den Haag door dit vreedzame protest zo snel te beëindigen. Ze hebben geen enig idee wat er speelt onder de meeste inwoners.

Kunt beter onkruid verwijderen, dat is vaak onveiliger!

Moet maar eens afgelopen zijn met het bezopen gedoe, de burger betaald weer, debiteren dumpen hun zooi op de snelwegen en de burger kan voor de kosten opdraaien, spuugzat van deze domme acties, ga in gesprek en lis de zaak fatsoenlijk op, ze weten al meer dan 20 jaar dat het zo niet verder kan, liever géén boeren dan domme boeren… Nu zal ik wel weer dreigementen krijgen maar daar steek ik mijn middenvinger voor omhoog…..

Nu de protesten grimmiger worden krijg je bij de burgers veel “meelopers” met uitspraken als: Proces verbaal opmaken, veroorzaken geur en stof, Productie voor export etc. etc.

Vergeet echter 1 ding niet: Wanneer we een deel van de agro productie hier wegnemen (export) word voedsel hoe dan ook hier duurder. Het is allemaal een kwestie van vraag en aanbod…. Neem je aanbod weg, krijg je een sneeuwbal effect, wordt over de hele linie alles duurder.

Innovatie zou dus een streven moet zijn en niet koude sanering.

Laat die vlaggen hangen en ga je bezig houden met dingen die nodig zijn in de gemeente !!

Steun de boeren want waar eten we anders van !!! Of denk je dat alles in een fabriek gemaakt wordt.

Hoe is het mogelijk zegt

Hoe is het mogelijk dat de politiek zo langzaam reageert op de boeren actie s ? Bij black mathers waren ze als eerste , beelden moesten verwijderd worden , straatnamen veranderde , zwarte Piet moest verdwijnen . En nu het om boeren gaat , beginnen ze langzaam op gang te komen. Geen wonder dat de actie s uit bereiden. Ik keur niet alle actie s goed maar het wordt tijd dat de politiek , en vooral D66 die voorop de stikstof lopen , zouden eens voor boeren beschikbaar moeten zijn in plaats niks van zich laten te horen. Rutte heeft de handschoen opgenomen ,is op bezoek geweest bij boeren , heeft gebeld met boerenvakbond, van de Plas komt op voor de boeren…..dus hoe is het mogelijk dat Kaag en Jette in dit verhaal onzichtbaar zijn.

Een stel mensen die hier reageert gebruikt het onrecht dat de boeren wordt aangedaan (een erfenis trouwens van de Boerenleenbank/RABObank/CDA-kongsi van dit dorp trouwens) door nu zelf over de schreef te gaan. Je stem laten horen of en vlag laten wapperen is één ding, maar de situatie als excuus gebruiken om ‘dus’ ook maar lak te hebben aan voorschriften en wetten is een stapje naar wetteloosheid. Demonstreren is een recht, fatsoen is een plicht.

Lekker laten hangen die vlaggen. Het is een vreedzame manier van protest en zie er eerlijk gezegd ook nog een beetje feestelijk uit. In onze gemeenten uiten ze zich nog op deze manier. Beter dan de veel radicalere manieren in de rest van het land. Steun de boer en trek je niet te veel aan van dat handjevol mensen dat overal aanstoot aan neemt. Ik verwacht dat een groot deel van de veteranen de boeren zelfs ook steunt en geen problemen hiermee heeft. Dit is een vreedzame manier van vragen om hulp. Lekker laten hangen dus.

Waarom zou ik een sector moeten steunen die onze leefomgeving om zeep helpt? We hebben het nu over stikstof, maar het huidige landbouwsysteem is ook grotendeels verantwoordelijk voor de slechte staat van ons drinkwater, het enorme fijnstofprobleem in de gemeente, de droogte, het verdwijnen van onze biodiversiteit, vergiftiging van de grond en het om zeep helpen van ons landschap (monocultuur).

En dan nog het lef hebben mensen te intimideren of dood te zwijgen die het tijd vinden voor verandering. De wereld op z’n kop!

Niemand wil dat de boeren verdwijnen. Dat wordt ook helemaal niet gevraagd. Wat de samenleving alleen vraagt is om het op een natuurinclusieve manier te doen. En dat kan. Er zijn voldoende voorbeelden. Gisteren zat er nog een biologische boer bij Renze op RTL4 die een prima boterham kan verdienen.

Het enige wat de overheid vraagt is om een transitie te maken waarvoor veel geld aanwezig is. Dat je daar niet open voor kunt staan getuigt mijn inziens van weinig boerenverstand.

Steun de boeren. Ik ben het met jullie eens de boeren daar komt ons eten vanaf. De boeren werden des tijd al achter hun veren aan gezeten toen de rabobank er nog was, niet voor niets de naam Rabo. Ruim Alle Boeren Op. Zonder boeren geen eten. Boeren veel succes maar houw het netjes.

Ik begrijp de boeren, het is een levenswerk wat dreigt te worden opgedoekt. Dat er uiting wordt gegeven door omgekeerde vlaggen is wat mij betreft geen probleem wanneer deze na een bepaalde tijd door de ophangers zelf worden afgehaald. Idioten die rotzooi op snelwegen dumpen mogen per direct worden opgepakt en berecht.

Anderzijds, we kunnen onze ogen niet sluiten voor de monocultuur, de compleet dode akkers waar behalve het gewas geen insecten of wat anders meer leven. Ook de klimaat verandering is een feit. We zullen dus wat moeten gaan veranderen, veeteelt en akkerbouw op een ecologisch verantwoorde manier. We zijn/waren de wereldtop van landbouw innovatie, ook deze uitdaging kunnen we aan.

Ik ben ook voorstander om het vliegen significant zwaarder te gaan belasten. Het is van den zotte hoeveel er maar even ergens naar toe wordt gevlogen, vaak met hypocrisie ten top ten opzichte van het milieu. En zo kan ik wel even doorgaan.

Kunnen de tegenstanders van de boeren eens met betere argumenten komen? – 80% voor de export. Maar de import van voedsel is groter. Netto hebben we meer import. Alles wat in het buitenland geproduceerd wordt is bovendien schadelijker voor het milieu dan wat hier geproduceerd wordt. Zag gisteravond reportage hoe de in D66 achterban populaire groente, Avocado, geteeld word in in het Spaanse Andalusië en daar leidt tot grote water tekorten en vernietiging van de natuur. Maar het is sowieso een kul argument want we leven in een vrije Europese markt Im- en Export heeft betrekking op handel van en naar de EU. Meeste landbouwproducten gaan naar België en Duitsland. Welke bedrijven produceren alleen voor Nederland? – Subsidie. Welgeteld 1,5% van de EU landbouwsubsidies komt naar Nederlandse boeren. En waar zijn die subsidies dan voor? Nou Landschapsbeheer bijvoorbeeld. Subsidie krijg je voor iets wat de overheid wil stimuleren, Toch? – Het sprookje van de biologische landbouw. De consument hoeft die biologische spullen niet. Marktaandeel is 5% en DALEND werd deze week bekend. 95% van de burgers steunt de boeren via hun aankopen in de supermarkt door gangbare producten te kopen. Als ze het anders willen moeten ze daar de daad bij het woord voegen . De rest is allemaal ketelmuziek.

Ik heb nog niemand gehoord die bereid is om 3 keer zoveel voor de voeding wil betalen.

Die 27 miljard die het kabinet vrijmaakt is omgerekend 158 euro per inwoner dat bijdraagt aan het vergroten van de leefbaarheid en de vooruitgang van Nederland.. Ik mag hopen dat alle extra kosten die door de overheid worden gemaakt om de gevolgen van de boeren acties te verhelpen in mindering gebracht van dit budget…

Hier in Nederland worden maar weinig groenten en fruit geteeld. Dan zou er zeer weinig aanbod in de winkel zijn. Het gaat meer over het vee wat de oorzaak is van het teveel aan stikstof. Hiervan gaat het vlees bijna allemaal naar het buitenland. Zo als de biologische boer zijn bedrijf runt is goed, en met minder komt hij er ook. Waarom mega grote stallen !!!!!!!!!!!!

En van die mega grote stallen krijg je ziektes onder de dieren. Het ene beest steekt het andere beest aan en zo krijgen alle beesten er last van.

Onze gemeente heeft één van de slechtste leefomgevingen van alle gemeenten in Nederland. Hoe kan het zijn dat er zoveel weerstand is tegen een verbetering daarvan? Het gaat om de gezondheid van on allen. Ook die van onze kinderen. Probeer nog maar eens tien minuten door ons buitengebied te fietsen zonder door de stank van je fiets te geworden geblazen. Dit kan echt niet meer. Maar schijnbaar worden wij nog steeds geregeerd door een gemeente waar de boerenstand nog een hele dikke vinger in de pap heeft. Van oudsher zijn boeren actief in de politiek omdat ze op die manier hun belangen kunnen blijven behartigen. Ze zitten ingevreten op alle niveaus in de gemeente en het zal helaas nog decennia duren voordat we in onze gemeente een veranderingen kunnen verwachten. Mijn hoop is daarom gevestigd op Den Haag.

Het recht op demonstreren is grondwettelijk, dus ook voor boeren. Maar dat kan ook op een iets andere manier dan gevaarlijke acties uitvoeren en jezelf boven de wetgeving te verheffen. De boeren zorgen voor een groot deel van onze voeding dus respecteer hun weerstand iets meer. Anderzijds mogen sommige boeren (of beter de raddraaiers ertussen) iets meer wetgeving en veiligheid respecteren. Maar de kern van dit probleem: Den Haag prostitueert zich aan Brussel, gooit vanalles over de schutting van de provinciale – en gemeentelijke overheden en gaat vervolgens doodleuk met zomerreces. Dit is gewoonweg alwéér een intens falend kabinet met Rutte voorop. Waar zijn ze? Waar is Rutte nu? Waarom blijft het stikstofdebat uit? Hoeveel langer moet dit zo doorgaan? Rutte, als opperhoofd ben je wat mij betreft vér over de houdbaarheidsdatum heen. Het wordt tijd om te vertrekken, ook je kabinetsleden.

Jantje, Grondwater word ernstig vervuild door nitraat van de mest. Te veel mest in Nederland, 4,2 ton per hoofd van de bevolking, officiële cijfers 2021. Heusden, Boekel , Nederweert te veel veestallen, fijnstof, stank e.d., kortom Brabant en Limburg Dit alles zijn ook bekende gegevens die al lang bekend zijn. Dat de sector MOET veranderen is al tijden bekend.

Het gemak waarmee boeren de publieke ruimte volhangen met omgekeerde vlaggen laat zien dat zij het verschil tussen het eigen en het algemeen belang niet meer kennen of erkennen…hun boerenverstand geeft ze gelijk, terwijl dat verstand ze al jaren had moeten vertellen dat de op hol geslagen agro-industrie die ons land vermest en verpest een doodlopende weg is..nogmaals gebruik jullie verstand en ga in dialoog met Remkes en kom weer in het gareel. Zo kan het niet langer, we zijn verplicht ons nageslacht een bewoonbare wereld na te laten ! Waarvan akte!

Vergeet niet dat een gemiddeld gezin in Nederland (4 personen) ruim € 500,00 per jaar betaald aan subsidies voor de boeren. Als gevolg van deze subsidies zitten met name de boeren met veel grond er warmpjes bij. Volgens het CBS is 21 procent van de Nederlandse miljonairs werkzaam in de landbouw. Dat zijn voornamelijk boeren, maar in de lijst zitten ook de rijken uit de diervoederbranche, die nu de acties sponsoren.

Bram , waar blijft Rutte ? Hij was in Kelpen met boeren in gesprek. Kun je niet beter afvragen waar Kaag, of Jetten zijn. Zij gaan over het stikstof probleem.. Franske heb je het nieuws niet gevolgd ? Volgende week vrijdag gaan ze met Rutte , Remkes en nog 2 verantwoordelijke in gesprek. Dus eerst maar eens het nieuws volgen. Het klimaat veranderd al eeuwen , anders zouden we nu nog in de ijstijd zitten . Kijk naar de branden in de wereld , dat komt ook onze kant uit. Daar hoor ik niemand over. En dan de bossen die gekapt worden in de wereld. Dat doen de boeren hier niet. En dan onze vakantie s , vliegtuig , auto s . Het kan niet ver genoeg . Dus verbeter de wereld en kijk wat jezelf allemaal fout of goed doet .

Hoezo.? Brazilië, boskap op grote schaal, ook door de boeren !

Het is goed om de discussie te voeren over de manier waarop we ons land inrichten. Na de oorlog moest alles opnieuw opgebouwd worden en onze landbouw sector heeft enorme stappen gemaakt. De vooruitgang die door de boeren is bewerkstelligd is in de hele wereld ongekend. Daar was iedereen terecht trots op. Niemand wist toen nog goed wat het gevolg zou zijn.

De afgelopen decennia is dat duidelijker geworden. Hoewel we de beste boeren en de beste bedrijven hebben, zien we steeds meer de problemen. Eerst ammoniak, toen co2, fijnstof en nu stikstof. Die problemen konden tot nu toe met innovatieve oplossingen het hoofd geboden worden, maar ondertussen is het wel echt tijd geworden om na te denken over hoeveel veeteelt, akkerbouw, glastuinbouw enz., goed is voor Nederland.

Die discussie moet snel plaats vinden, in samenwerking met de boeren. De conclusie kan haast niet anders zijn dan dat er bedrijven zullen moeten stoppen, maar hoeveel en wanneer een hoe? Dat moet onderdeel zijn van dezelfde discussie.

Onze overheid, vooral onder D66-vlag, heeft op een vrijdagmiddag, net voor het uitzetten van de laptops een lomp bericht uitgestuurd. Zonder overleg, met heel veel gevolgen. Dat getuigt van slecht management en een tegenreactie werd daarmee uitgelokt.

Die tegenreactie bleef niet uit, maar schiet nu volledig door, met ongewenste resultaten. Dat heeft ook te maken met allerlei randgroeperingen die al een poosje bezig zijn alle discussies op alle vlakken te linken aan het WEF, the great reset en allerlei achterlijke complottheorien. Steeds meer mensen beginnen hun betoog nu al met “Ik sta achter de boeren, maar…”.

De enige oplossing uit deze crisis is een eerlijk gesprek. Onze overheid is per definitie de partij om dit te coördineren en ervoor te zorgen dat alle partijen aan tafel zitten.

Helaas is onze overheid met reces…

Recht op gezonde leefomgeving zegt

Niet alleen de overheid is met reces, het bestuur van de gemeente Nederweert is al jaren in reces. De bestuurders vertonen al jaren ontkennend gedrag. Als je zaken ontkend is er ook geen probleem, hoef je niet te handhaven, het is niet zo erg, je doet alsof er geen problemen zijn of de klagers moeten niet zeuren. Ook met het zich verstoppen achter de financiën is een ontkenning van de problemen. Het gaat allang niet meer over alleen de luchtkwaliteit, maar ook over de handelswijze/omgangsvormen van de gemeente Nederweert. In een participatie groep (Bijv de randweg en het afval beleid) laat men de deelnemers leeglopen en klaar is de gemeente. Men doet er niets mee, maar men kan wel zeggen dat er inspraak is geweest. Om deze omgangsmanieren te veranderen zijn ook de inwoners van Nederweert zelf aan zet. Dit kan betekenen dat men zelf ook moet veranderen. Hier gaat een overheid niet over.

@Gerard, als Nederweert een an de slechtste leefomgeving is in Nederland, waarom verhuis je dan niet? Ik heb er weinig last van. Kies zelf om in deze omgeving te wonen, mede omdat de boeren stand zo om ons heen is. En stank wordt dan wel zo vaak als een van de factoren aangedragen, maar ik heb liever die geuren dan de stank van uitlaatgassen op andere plekken. Waarom mogen mensen die van ons huidige buitengebied genieten daar niet van blijven genieten? Die zogenaamde ongezonde factoren neem ik graag op de koop toe. En met mij vele anderen verwacht ik.

@Loes Hopelijk worden mensen met dit soort reacties als die van jou op een of andere manier beschermd tegen zichzelf. Struisvogelpolitiek gaat je echt niet helpen. Andere mensen adviseren dan maar te verhuizen is geen fijne opmerking. Het gaat hier om gezondheid, niet om hobbyisme. Ook over jouw gezondheid, ook al zit je in de ontkenningsfase.

@bezorgde burger, ik hoef niet beschermd te worden tegen mezelf.Ik geniet van het leven hier. Als de omgeving hier echt zo ongezond is ten opzichte van bijvoorbeeld Amsterdam, dan vraag ik me af hoeveel jaar dat scheelt op een mensenleven. Ik word dan liever hier een paar jaar minder oud dan dat ik in een volledig afgeschermde omgeving, beschermd tegen de zogenaamde stank e.d. een paar jaar ouder word. Liever hier gelukkig dan ergens anders ongelukkig. En het boerenlandschap is voor mij een stukje van dat geluk.

en wat de opmerking van verhuizen betreft: Nederweert is al jaren omgeven door boeren. Als je zelf kiest om in Nederweert te gaan wonen moet je ook die omgeving erbij nemen. Ben je er niet gelukkig mee, dan kies je voor een andere omgeving. Lijkt mij toch het meest logisch. Als je ergens gaat wonen pas je je aan aan de omgeving, niet andersom. In andere contexten wordt dit zo vaak gezegd maar nu zou het niet mogen? Zo jammer dat die keuze niet meer aan de mensen over gelaten wordt maar van hogerhand gezegd wordt in wat voor omgeving iedereen moet wonen.

Beste Loes, je doet nu net of mensen die van buiten in Nederweert zijn komen wonen allemaal de klagers zijn, en dat mensen die al sinds jaar en dag in Nederweert wonen geen klachten hebben. Dat is een toch wel een verwrongen beeld van de werkelijkheid ben ik bang. Je opmerking dat mensen maar moeten verhuizen als ze ergens een probleem mee hebben, is best wel ernstig, sociaal gezien. Probeer je jezelf dat wel eens voor te stellen?

@Loes: dus als ik het goed begrijp moeten we het buitengebied van Nederweert dan maar reserveren voor mensen die wat levensjaren willen inleveren om tussen de megastallen en monocultuur-velden te willen wonen?

Alles moet dus wijken voor het goedkope koteletje voor de Chinezen en de plofkip in de supermarkt. En als je het daar niet mee eens bent, oprotten dan maar!

Volgens de reactie is Poes Loes ook een boerenfluitje…wat een domme kronkelige gedachte, we weten al vele jaren dat het “anders” moet maar niet met N’Weert anders…

Nou Loes kijk goed om je heen.gewoon De laatste 20 jaren zijn er veel nieuwe stallen bij gebouwd. Hier in de gemeente word snel een uitbreidings vergunning gegeven . Zelf Boeren die in Brabant niet mochten uitbreiden, zijn welkom in Nederweert , Dus weer wat stallen erbij, gelukkig de geitenstal is er nog niet ……. Als iemand stopt met bv de koeien , dan koopt iemand anders de mest en melk rechten en ja zij kunnen weer groter…….mega… Alles is hier mogelijk en zo wordt in Nederweert de leefbaarheid steeds slechter. Dit is al jaren bekend, en zo ook het mest akkoord uit Brussel. Het overgrote deel van de bevolking wil ook ruimte en één gezondere leefomgeving.

nou nou we zijn weer goed bezig hier, de boeren hebben het verkeerd gedaan en zorgen voor een slechte leefomgeving. en dan kijken we bij de cijfers van het CBS en dan blijkt Nederweert opeens de hoogste levensverwachting, de laagste sterfte door problemen met het ademhalingsstelsel, de laagste sterfte door hart en vaatziekte van Limburg te hebben. dit zijn gewoon openbare cijfers van uit het CBS. maar dit zal wel komen omdat onze inwoners heel veel tijd doorbrengen buiten Nederweert. En dit allemaal in een artikel over het weghalen van omgekeerde vlaggen waarmee onze agrarische ondernemers aangeven het niet eens te zijn met het door Den Haag voorgestelde beleid. En volgens mij mogen we blij zijn dat zei hun onvrede op deze manier uiten en niet met het dumpen van afval of het bedreigen van politici. Kortom ben liever trots op onze Boeren.

In Weert zijn de omgekeerde vlaggen weggehaald, in Nederweert niet. Conclusie: in Nederweert zijn de boeren de baas.

burger in het buitengebied zegt

@frank of ze hebben nog geen tijd gehad…. Tjonge jonge wat een snel getrokken ongefundeerde conclusie zeg.

Maar stiekem hoop ik in een plattelandsgemeente als Nederweert de vlaggen nog lang blijven hangen. Ik denk dat veel mensen die hier wonen inkomen hebben uit iets wat met de boeren te maken heeft.

Hoezo: die bossen worden notabene gekapt om plaats te maken boor soja teeld en die gaat dan weer naar ONZE boeren…hoe kortzichtig kun je zijn in je ondoordachte reactie.

Ik denk dat de boeren best willen innoveren maar het probleem is de arrogante en betweterige bestuurscultuur en de wijze waarop ingrijpende en levensveranderende zaken opgelegd en ontnomen worden ten behoeve van een omstreden doel.

Dat kun je gewoon niet maken.

Ik denk dat je hierin gelijk hebt DeFENDER21. In onze omgeving werken boeren en natuurbeheerders regelmatig samen voor zover ik weet. Den Haag fietst er met zijn plannen gewoon doorheen waardoor alle samenwerking weer in gevaar komt. Het ophangen van vlaggen vind ik nog een heel acceptabel protest. Ben blij dat hier niet dezelfde taferelen zijn als noordelijker in Nederland.

Klopt Loes, ik vind de vlaggen ook acceptabel. Als stil protest met een krachtige boodschap. Het weghalen van de vlaggen zal de boodschap niet doen verdwijnen.

Verkeerscamera’s controleren en overtreders beboeten. Zoals het hoort. Niet de belastingbetalers laten opdraaien voor stupide acties van boerenvolk dat zich benadeeld voelt.

Wat hebben vlaggen met de snelweg akties te maken…?

Het lijkt er een beetje op of je van de “Volkspolizei” bent……!

Wanneer gaan de omgekeerde vlaggen nu weg, misschien ook als gebaar van goede wil. Er zijn nog steeds mensen die er aanstoot aan nemen dat in nationaal symbool zo misbruikt wordt.

Natuur organisaties melden dat de natuur in ons land in slechte staat is. Niet alleen de droogte maar ook de stikstof. De natuur gebieden worden geteisterd door stikstof, ze beginnen steeds meer op maan landschappen te lijken. Er zal toch wat moeten gebeuren.

De vlaggen hebben weinig invloed op de natuur voor zover ik weet. En aanstoot nemen aan de omgekeerde vlag? Er zijn wel meer dingen waar mensen aanstoot aan nemen tegenwoordig. We kunnen ook met zijn allen massaal binnen blijven zitten, dan hoeft niemand zich meer te ergeren. De vlaggen doen niemand kwaad en vrolijken de omgeving ook nog op.

Hallo Fam Janssen, precies wat u stelt, de natuurorganisaties melden dat de natuur in slechte staat is. Echter het PPL stelt dat de natuur zich aan het herstellen is. Maar ook dat de natuurorganisaties de beheersmaatregelen zoals in het beheerplan zijn opgenomen niet of slecht uitvoeren. dit terwijl de natuurorganisaties ieder jaar gigantische bedragen (ongeveer 3000 euro per ha) krijgen om de natuur te beheren/herstellen. hier krijgen ze al 30 jaar geld voor en nog steeds stellen deze organisaties dat de staat van de natuur niet goed is. Betekend dit dat deze bedragen slecht besteed zijn ? het eigen vermogen van natuurmonumenten is in ieder geval er niet slecht van geworden (bijna 300 miljoen volgens het jaarverslag). kortom de stikstof depositie is in 30 jaar van 4000 mol afgenomen naar 1300 mol door maatregelen in de landbouw (subsidie 240 euro per Ha) en de natuur zou er niet beter van geworden zijn. inderdaad er moet wat gebeuren maar misschien eerst eens uitvoeren waar al jaren voor betaald is.

Morgen, 15 augustus, herdenken we met de Nederlandse vlag het officiële einde van de tweede wereldoorlog. Ik mag toch hopen dat de gemeentelijke handhaving (portefeuille van de burgemeester) er dan voor gezorgd heeft dat het beschamende op de kop hangen van de nationale driekleur dan beëindigd is.

Het statement is inmiddels wel gemaakt door de boeren, de rotzooi langs de kant van de weg elders in het land trouwens ook, dus laat nu ajb het fatsoen weer terugkeren als het gaat om respect voor onze vlag en zeker op een dag als de herdenking van onze vrijheid op 15 augustus.

Beste andere tijden, ik denk dat de boeren het ongenoegen van Nederlanders verwoord. Er worden ons steeds meer regels door de strot geduwd, ook de boeren moeten steeds aanpassen. Dat u zicht stoort aan de omgekeerde vlaggen daar kan ik mij wat bij voorstellen, maar de boeren schudden hopelijk de politiek in Nederland wakker. Dat ze luisteren , en ook eens serieus beslissingen nemen, in plaats van dingen voor iedereen te beslissen zonder overleg. Het wordt tijd dat de politiek wakker wordt , en de boeren laten zich zien en horen dat het zo niet verder kan gaan op de weg die de politiek is in geslagen . Het klimaat

Ben bang dat ze blijven hangen. De gemeente heeft haar keuze schijnbaar gemaakt. De terreur van de boeren werkt. Ze zijn bang voor escalatie.

Misschien zijn de gemeentes stiekem óók wel een beetje klaar met het arrogante gedrag van de rijksoverheid, die veel verantwoordelijkheden naar de gemeentes doorschuift.

Beste Nieuwetijden of de boeren het standpunt van ‘de Nederlanders’ vertegenwoordigen verdient toch wel wat nuancering. Als het hebben van de grootste mond en het stilleggen van snelwegen met rotzooi de nieuwe manier van standpuntverkondiging is dan weet ik niet waar we een democratie voor heb en. Die dient er namelijk voor dat álle belangen worden gehoord en afgewogen. Niet alleen van die met de grootste mond en de grootste trekker. Er zijn namelijk ook heel veel bezorgde burgers die wel fatsoenlijk zijn en niet roeptoeteren. Terwijl die evengoed bezorgd zijn over de toekomst van de boeren en die van ons milieu. Als echter geen gelijk krijgen leidt tot onwettig of drammerig gedrag raken we alleen maar verder van huis ben ik bang. Te vaak wordt een onwelkome beslissing van de politiek vertaald als ‘zonder overleg’ genomen. Lekker makkelijk is dat Ik zou zeggen: ga naar de stembus als er weer wat te kiezen valt. En niet per trekker.

En inderdaad @Hanna: ons gemeentebestuur houdt zich stil. Erg opvallend.

@nieuwe tijden Je suggereert dat de boeren een soort collectief ongenoegen van alle Nederlanders vertegenwoordigen in hun acties met vlaggen en blokkades. Nou laat ik je dit zeggen: ook ik heb op allerlei andere fronten een mening over de regelzucht en het onvermogen van de overheid. En dat os ieders goed recht. Maar ik weiger om mij door schreeuwende boeren te laten vertegenwoordigen en van onze vlag moeten ze, al helemaal op een herdenkingsdag als vandaag, gewoon afblijven. Ik krijg daar plaatsvervangende schaamte van. Drie van mijn familieleden zijn voor die vlag gesneuveld in Wo2 en de Indië-acties. Dit gaat niet over voor of tegen stikstofregels, dit gaat om fatsoen en anders niks.

Diegene die ze heeft ophangen, of de gemeente, haal de vlaggen er maar af. ” Standpunt ” wat ze af willen geven is nu wel genoeg geweest.

Wat een drama om een omgekeerde vlag van 10 euro bij de vlaggencentrale. Mijn opa heeft bij Ypenburg gevochten met een hembrug karabijn, 40 patronen en een bajonet. Ik heb verhalen gehoord van hem, maar nog nooit dat hij het voor “de vlag”, koningin of zoiets deed. Zelf ook een aantal keren weggeweest voor de staat. Veel verhalen gehoord waarom mensen vrijwillig dat werk doen. Maar ook hier was het simpel geld, avontuur of wat doen voor de lokale bevolking. Geen hoogdravende retoriek van driekleuren etc etc. En met herdenkingen word er over veel dingen gepraat, maar niet over vlaggen. Ik ben ook collegas kwijtgeraakt maar van mij (en i.i.g de collega’s om mij heen) mogen ze die vlag lekker op zijn kop hangen om te protesteren. Waar ze wel eens een rood/wit/blauwe vlag mogen ophangen is het gemeentehuis. Als ik de vlag daar moet geloven is het het gemeentehuis van Dnepropetrovks of zo. Dat de gemeente zich daar druk over gaat maken.

Beste Engelbert, wat voor jou een materiaalwaarde van 10 euro is (voor een vlag), vertegenwoordigt voor andere mensen een emotionele waarde die niet met euro’s maar met respect en fatsoen te maken heeft. Ik zie nooit veel nationale driekleur wapperen bij boerderijen als er een nationale feestdag is. Maar nu ze een statement willen maken kapen ze een icoon van de hele bevolking (de vlag) en geven er een bewuste negatieve smaak aan door hem op te kop te hangen. Ze hadden natuurlijk ook de vlag van een veevoerleverancier kunnen nemen. Of nog beter: de vlag van de RABO-bank want die is met zijn miljardenwinst wel een van de hoofdschuldigen in het huidige probleem. Zij maakten de boeren helemaal ‘high’ van het investeren en lenen, en de boeren trapten daar in. Mijn advies als het gaat om die omgekeerde vlaggen: lees de column van Gerard Kessels, vandaag in Dagblad De Limburger. Die geeft stof tot denken.

Fr. Wind…wie ben jij om te bepalen dat “het standpunt nu wel gemaakt is”? Lijkt mij dat jij dat niet bent maar het collectief aan burgers die geraakt worden, in dit geval onze boeren. Net zoals de winstturbine-omwonenden en de kindertoeslagouders. De overheid springt inderdaad zoals ik las niet in de bres, maar gaat 8 weken op zomerreces. Dus blaas niet zo hoog van de toren, daal af naar de dagelijkse realiteit en kom er dan achter dat ons land naar de k#@te gaat. Zeur dus niet over een vlag als onze werkelijke problemen vele malen groter zijn.

Beste Bram, Als je vind dat ons land naar de kl#@te gaat, imigreer dan naar daar waar je het beter vind. Denk dat je nog een zoektocht hebt voor een land te vinden waar het niet kl#@te is. Ik wens je véél succes.

@Engelbert, ik ben blij jouw verhaal te horen. Begon me al ernstig zorgen te maken over dat mensen vechten voor een vlag. Gelukkig bevestigt jouw verhaal mijn vermoeden dat het om mensen ging en gaat, niet om een stukje stof.

Beste Loes, jouw reactie roept bij mij twee soorten emoties op. De positieve daarvan wil ik hier wel met jou in het openbaar delen en dat is dat er in elk geval voor jou nog heel veel groei en ontwikkelperspectief is op het gebied van historisch besef. Succes daarmee.

Ik ben het met Bram eens. Die vlag is wel ons minste probleem.

De boeren zijn niet de enigen trouwens maar het is de eerste groep die wakker wordt en opstaat.

Fr. Wind Wat een engerd ben jij. Je maakt zelfs blijkbaar uit waar ik moet (gaan) wonen. Dat is dus ook gericht aan inmiddels honderdduizenden slachtoffers van dit rariteitenkabinet. Dalende koopkracht, illegale energietransitie, asielwanbeleid, stikstofleugens en ga zo maar door. Mag ik uit je reactie opmaken dat jij bij dit alles “wel vaart”? Geniet jij dan naar verder.

Bram, zo spreekt Fr.Wind ook tegen de slachtoffers van het windturbinepark. Laat hem maar waaien, hij is niet zo begaan met anderen.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via redactie@nederweert24.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in op Nederweert24 en ontvang elke dag om 12:00 uur het laatste nieuws.

Copyright © 2012–2022 · Nederweert24 · Meijel24 · O ntdek Nederweert · powered by Xperal & Astra Solar