Blake & Ryan hebben spijt van 'plantage wedding'

2021-12-30 13:16:10 By : Ms. Sunny Huang

Ryan noemt de keuze voor hun trouwlocatie ‘a giant f***ing mistake’.

Blake Lively en Ryan Reynolds hebben zich de afgelopen maanden uitgesproken tegen racisme en hun steun betuigd voor de Black Lives Matter movement. In juni deelde Blake in een Instagrampost hoe zij en Ryan hun dochters James, Inez en Betty willen grootbrengen en vastbesloten zijn hen te leren anti-racistisch te zijn, inclusief het bespreken van hun eigen medeplichtigheid. Blake in de post:

'We zijn vastbesloten om onze kinderen zo op te voeden dat ze nooit zullen bijdragen aan dit bizarre patroon en dat ze hun best doen om nooit bewust of onbewust een ander wezen pijn te doen.'

Eerder kondigde het koppel ook een grote donatie aan van $200,000 voor het NAACP’s Legal Defense Fund, een fonds dat vecht voor raciale gerechtigheid.

Door de recente ontwikkelingen hebben Blake en Ryan ook hun bruiloft, back in 2012, in een nieuw licht bekeken. Voor het eerst laat Ryan iets horen over het feit dat ze spijt hebben van de locatie van de bruiloft. Ze trouwden bij Boone Hall Plantation, een voormalige plantage in Mount Pleasant, South Carolina, waar ooit slaven werden gehouden.

Door de gebeurtenissen van de afgelopen maanden en de steun die de Black Lives Matter movement wereldwijd krijgt staan dit soort trouwlocaties, op voormalige plantages in een ander licht. Pinterest verbande afgelopen mei alle content gerelateerd aan bruiloften op zulke locaties of in dat thema. De foto’s van Blake Lively en Ryan Reynolds verdwenen daarmee ook van het socialmediaplatform. Het celebritykoppel laat nu weten zich te schamen en houdt zich in een poging ‘beter te doen’ actief bezig met anti-racisme.

Artikel loopt verder onder de video.

Ryan: 'De trouwlocatie is iets waar we altijd diepe spijt van zullen hebben. Het is onmogelijk goed te praten. Destijds zagen we een trouwlocatie op Pinterest. Pas later zagen we een plek waar zich ooit een verwoestende geschiedenis voltrok. Jaren geleden trouwden we opnieuw, in ons huis - maar schaamte werkt op een vreemde manier. Een gigantische f***ing fout als deze kan ervoor zorgen dat je ofwel dichtklapt of zaken opnieuw bekijkt en actie onderneemt. Het betekent niet dat je geen fouten meer maakt. Maar het herzien en uitdagen van levenslange sociale conditionering is werk dat nooit stopt.'

Vorige week lanceerde Ryan een nieuw initiatief: op diversiteit gericht mentoring-programma waarbij hij mensen van kleur helpt met de mogelijkheid aan het werk te gaan op de set van zijn films. In gesprek met Fast Company benadrukte hij nogmaals zijn drive om te zorgen voor een betere representatie en diversiteit in de films waaraan hij werkt.

'Het moet worden ingebed in de basis van storytelling, en dat is zowel in marketing als in Hollywood. Als je perspectief en inzicht toevoegt dat niet van jou is, groei je. En je laat daarmee ook je bedrijf groeien.' Aldus de acteur.

A post shared by Blake Lively (@blakelively)