Aankooptips motorkleding voor de zomer - Motor.NL

2022-07-23 09:41:08 By : Mr. David Xu

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Niets mooier dan tijdens een lekkere zomerdag te rijden. Tot het gaat regenen. Of tot het ineens +30 graden Celsius is. Gelukkig zijn er oplossingen genoeg, maar tussen die oplossingen zit een enorm verschil. Hoogste tijd dus voor een overzicht.

Dé ultieme zomerjas voor snikhete dagen, met voor en achter speciale mesh voor optimale ventilatie. Luchtiger wordt het niet, tenzij je natuurlijk kiest voor een optie zonder protectie en reflectie… Nog te warm? Veel zogeheten doorwaai-jassen zijn geschikt om een koelvest onder te dragen. Zo’n vest werkt, of met water (nat koelen), of met koelelementen uit de vriezer (koud koelen) en kan zelfs zo goed werken dat je het uiteindelijk te koud hebt.

Producttest: Thermokleding voor de zomer

Hoewel de voordelen van een doorwaai-jas zonder membraam haast eindeloos zijn, hebben ze ook een aantal nadelen. Ga er maar eens mee rijden als het regent, alsof je een sloot in rijdt! Of met een beetje frisse wind in de ochtend… Voor je gevoel kunnen de Friese rayonhoofden dan al opgeroepen worden. Om hier allemaal geen last van te hebben, kun je ook kiezen voor een doorwaai-jas met membraam. Het verschil tussen ‘net’ niet meer droog en net wel nog droog.

Bekijk hier het aanbod doorwaai-motorjassen.

Toegegeven, het is waarschijnlijk niet waar je aan denkt bij het kopen van een zomerjas. Want wat moet je nu met een hoodie (een sweatshirt met capuchon)? Veel, want een motorhoodie mag dan wel van stof zijn, hij heeft ook volledige protectie met bescherming op de ellenboog, schouder en er kan een rugprotector in. Om ze slijtvast af te werken, zijn ze van binnen afgewerkt met kevlar (wat je dus van de buitenkant niet ziet). Heb je liever leer? Er zijn ook leren motorhoodies, zelfs met uitneembare thermovoering!

Bekijk hier het aanbod hoodies.

Wil je toch echt met je eigen kleiding op de motor zitten, denk dan eens aan een speciaal protectievest. Dit vest, met dus volledige bescherming en slijtvast materiaal, draag je onder je eigen kleding.

Bekijk hier het aanbod protectievesten.

Log in om een opmerking achter te laten